Toteutettu yhteistyössä Lahti 2017:n kanssa.

sami jauhojarvi

Miten saadaan tyystin penkkiurheilua harrastamaton kiinnostumaan urheilusta? Järjestämällä mieletön tapahtuma, jossa hyödynnetään samoja elementtejä kuin mitä Flow,  Linnanmäen valokarnevaalit ja Slush ovat käyttäneet. Kun tarjoutui mahdollisuus yhteistyöhön Lahti 2017 MM-kisojen tiimoilta, mietin hetken miksi juuri minä, mutta uteliaisuus heräsi. Kun istuin mediapäivässä Lahden betonin huipulla viime keskiviikkona palaset loksahtivat paikoilleen ja järjestäjien innostus tarttui hetkessä. Ennen kuin huomasinkaan löysin itseni antamassa haastattelua siitä, kuinka siisti juttu tulevat kisat ovatkaan ja kotimatkalla viestittelin ystävälle, että takana on hauskin päivä vähään aikaan. Ehkä maailman nopein käännytys urheiluihmiseksi! ;)

Tosin mediapäivässä kävi nopeasti selväksi, ettei Salpausselän juhlakisoista haluta vain urheilutapahtumaa, hiihtokisoja, niistä halutaan mieletön spektaakkeli, joka tavoittaa eri ikäryhmien edustajat – ei vai urheiluhulluja. Ja sen perusteella, mitä päivän aikana kuulin, olen varma siitä, että se tulee toteutumaan. Sen verran huolella kokonaisuutta on suunniteltua ja niin paljon inspiraatiota on napsittu hyvinkin erilaisien teemojen ympärille järjestetyistä tilaisuuksista, joka on ehdottomasti hyvä juttu. Silloin kokonaisuudesta saadaan elämys ja juuri sen kaltainen tapahtuma, joka vetää kaltaisiani ei välttämättä niin urheilullisia, mutta hyvästä fiiliksestä ja onnistuneesti toteutetuista tapahtumista kiinnostuneita.

lahti mm 2017 1 lahti2017 3 lahti2017 9 lahti2017 10

Innostus on sellaisia asioita, jotka tarttuu herkästi ja vaikka viime keskiviikkona sää olikin harmaa ja loskainen, oli hyvä fiilis käsin kosketeltava. Hymy viipyili kasvoilla vielä myöhään illalla kotiin palattuakin. Sen lisäksi, että päivän aikana tapasin upeita ihmisiä, jotka ovat täysillä mukana siinä mitä tekevät, pääsin myös itse tekemään asioita, joita en olisi ehkä koskaan osannut ajatella tekeväni. Niitä oli esimerkiksi maisemien tähyily Lahden hyppytornin laelta, vaikka sakea sää himmensikin näkymää, ja istahtamaan lounaalle hiihtäjä Sami Jauhojärven ja kisojen virallisen latulähettilään Heikki Kovalaisen kanssa. Aika jees.

Jos rohkeus olisi riittänyt, olisi ollut mahdollisuus päästä kokeilemaan mäkihyppyä Jauhojärven opastuksella, mutta itselle jo pelkkä katselu (ja yhteiskuva) kävi jännityksestä. Ehkä sitten toisella kertaa! ;)

lahti2017 1
lahti2017 19
heikki kovalainen 1
lahti2017 2 lahti2017 5 lahti2017 6

Kiinnostukseni tulevaa tapahtumaan kohtaan herätti erityisesti ajatus kotimaan parhaasta matkailutuotteesta, tapahtuma, jossa yhdistyy viihde, elämys ja sosiaalisuus. Toiseksi jäin maistelemaan tavoitetta visuaalisuudesta, talven taikamaailman luomisesta. Visuaalisuus on helposti sellainen asia, mikä unohdetaan, vaikka se on niitä asioita valaistuksineen ja yksityiskohtineen, joilla oikeasti se tunnelma luodaan tunnelma. On mielettömän kiehtova ajatus, että perinteisistä hiihtokisoista on päätetty ottaa iso harppaus eteenpäin, ja tosissaan huomioida erilaisten ryhmien tarpeet ja toiveet. After skitä, street foodia, ohjelmaa lapsille, talven tangomarkkinat, YleX pop, valoshow ja vaikka mitä. Luvassa siis kansainvälinen ja kiistatta mittava tapahtuma!

MM-kisojen lipunmyynti on auennut tänään sunnuntaina ja lippuja voi ostaa Ticketmasterin kautta, lisätietoja lipuista täällä. Kahden päivän paketin saa edullisimmillaan 66,50 eurolla. Yksittäisten päivien liput tulevat myyntiin viimeistään syksyllä, mikäli niitä kyseiseen katsomokategoriaan on vielä jäljellä.

lahti2017 7 lahti2017 8 lahti2017 11 lahti2017 21lahti2017 16

Kuvat minusta: Riikka / Hunajaista

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.