I’m back! Olipa ihana loma ja vivahteikas matka. Viikkoon mahtui paljon uusia kokemuksia ja maailman avartumista. Nyt kotiin päästyä olo on onnellinen kaikesta koetusta, mutta samalla uupunut.

Toissa yö meni reissatessa. Lento Tunisista Frankfurtiin lähti kahden aikaan yllä ja jatkolento Helsinkiin vasta lähempänä kymmentä aamulla, olo iltapäivällä kotiin palatessa oli kaikkea muuta kuin levollinen ja loppupäivä menikin sängyssä torkkuessa. Sitä edellinen taas miehen ruokamyrkytyksen (tai sen kaltaisen tilan, sillä söimme kuitenkin samoja ruokia) valvottaessa molempia. Nyt olo alkaa voimistua, mutta vielä mieli palastelee matkamuistoja niin, että ikimuistoisiin hotellikokemuksiin ja muutenkin matkan parhaisiin paloihin palaan tuonnempana. Yleensä vasta pieni etäisyys auttaa näyttämään, mitkä kohdat ovat jättäneet ne syvimmät jäljet.

Olen myös saanut kysymyksiä erityisesti majoituspaikoistamme, kohteiden turvallisuudesta naisnäkökulmasta sekä Ramadanin vaikutuksesta, joten palailen niihinkin teemoihin myöhemmin.

Nautin suuresti myös sellaisesta pienestä asioista kuin kesävaateiden käytöstä. Olipa ihanaa niin tuskastuttavan pitkän ajan jälkeen voida kulkea paljain säärin ja lämpimänä pysymistä sen enempää ajattelematta. Enemmänkin ajattelin vaatteiden tarjoamaa suojaa auringolta (iho on kuitenkin näin pitkän talven jälkeen erityisen herkkä) ja tietenkin paikalliseen katukuvaan sopivuutta.

Niin toivoin, ettei palatessa enää tarvitsisi katsoakaan päin sukkahousuja, mutta olin väärässä. Tänään äidin luokse suunnatessa tuskin olisin tarjennut ilman sukkahousuja säärten suojana. Mutta pian toivottavasti täälläkin saa pukeutua kesään!

Mekko: Mango / Korikassi: & Other Stories / Sandaalit: Swedish Hasbeens

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Hieno tyyli. Niinpä, kesävaatteita olisi kiva voida jo käyttää mutta tuntuu että talvi tai vähintään syksymäinen sää jatkuu. Minulla meni kesävaatteet uusiksi muutama kesä sitten kun edelliset oli liian kuumia etelä-Euroopassa on usein +40C kesät

Vastaa

Kiitti! Todella, säässä on nyt aavistus syysmäistä koleutta ja aamulla työratikkaa odotellessa katselin, kuinka syksyisesti ihmiset olivat pukeutuneet vaikka onkin jo oikeastaan loppukevät. Tulisipa lämpö pian tännekin! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.