Matkan yksi parhaita puolia oli lämpö, ei sellainen tukala kuumuus vaan raikas auringonpaiste, joka tuntui ihanalta pitkän talven jälkeen ja mahdollisti kesävaatteiden korkkaamisen. Mutta kuukausia paksujen vaatteiden alla haudutettu iho on erityisen herkkä, ja muutenkin näen järkeväksi olla varovainen auringon kanssa. Toki haluan nauttia ja olla paljon ulkona, mutta ihon terveyttä turhaan riskeeraamatta, niinpä en koskaan varsinaisesti ota aurinkoa.

Tälläkin reissulla kiinnitin paljon huomiota siihen, että iho on kunnolla suojattu. Eikä vain iho, vaan myös hiukset, jotka helposti vaurioituvat auringon polttavissa säteissä. Kaupungilla kulkiessa valitsen mieluiten varjoisan puolen ja laukussani kannan mukana ohutta huivia, joka on kuumimpina hetkinä helppo kietaista erityisesti auringolle altistuvien olkapäiden ja dekolteen suojaksi. Lisäksi mukana kulki aurinkohattu, joka suojaa niin päälakea kuin otsaa keskipäivän tuntien raaimmilta säteiltä.

Tyypillisesti suosin vartalolla 20-30 suojakertoimellista aurinkovoidetta, olen kokenut sen varsin toimivaksi omalle ihotyypilleni. Tällä matkalla mukana oli se vahvempi, Piz Buin Wet Skin Sun Spray 30 SPF*. Toimi ilmeisen hyvin, sillä pitkienkään kävelypäivien jälkeen iho ei edes punoittanut hotellille takaisin päästyä.

Ylipäätään tykkään suihkemaisista aurinkosuojatuotteista voiteita enemmän. Ne tuntuvat iholla keveämmiltä, imeytyvät usein nopeammin ja ovat miellyttävämpiä levittää, ensin suihkuttamalla ja sitten hieromalla ihoon. Miehellä oli mukana oma voidemainen aurinkosuoja, mutta tuskastui nopeasti sen jättämään ihoa kalpeaksi tekevään kerrokseen ja lopulta päätyi käyttämään Piz Buiniani.

Normikokoista aurinkorasvaa harvemmin jaksan kuljettaa mukanani laukussa liikkeellä ollessa, mutta siihen tarkoitukseen täydellisiä ovat erilaiset puikot. ACO Sun Stick 20 SPF* pehmeä stick oli siihen tarkoitukseen ihan loisto ja kyseisen tuotteen olen havainnut hyväksi jo aiemmilla reissuilla. Tilaa meni vähän, mutta tarvittaessa stickiä saattoi painella herkimpien kohtien ja luomien päälle tai kaapaista sormella puikosta palan hieroen sen kädellä halutulle kohdalle. Ihan vakkarikikka, joka oli käytössä myös viime kesän reissuilla.

Kasvot ovat oikeastaan ainoa kohta kropassa, jossa suosin voidemaisempaa suojaa. Mieluiten käytän päivävoiteen ja aurinkovoiteen yhdistelmää, mikä vähentää mukana raahattavien tuotteiden määrää ja tarjoaa suojan ohella ihoa hoitavia ominaisuuksia. Nyt nappasin matkaan Medik8 Hydr8 Day 360* -voiteen, jossa on suojakerroin 30. Muistin vasta palattuani, että olisihan mulla ollut myös luonnonkosmetiikan vastaava, mutta pakkaushässäkässä sen olemassaolo unohtui kokonaan. Mutta onneksi kesä on vasta alussa!

Suojaus toimi hyvin, mutta ylipäätään kasvojen ihoni ei oikein tykännyt matkailusta. Se saattoi olla monen osatekijän summa, kuten lentämisen, ruoan, hotelli-ilmastoinnin ja ylipäätään erilaisen ilmanalan. Mutta saattoi syynsä olla voiteellakin, joka kaikessa paksuudessaan saattoi aiheuttaa tukkeumaa, jota eilen kasvohoidossa poisteltiin. En tiedä olisiko luonnonkosmetiikan voiteisiin tottunut ihoni reagoinut paremmin jos käytössä olisi ollut luonnonkosmetiikan versio aurinkovoiteen ja päivävoiteen yhdistelmästä, tai oliko voiteella yksin ylipäätään radikaalia vaikutusta lopputulokseen. Joka tapauksessa jo matkalla kasvoihin alkoi ilmestyä näppylöitä, ja kotiin palattua iho tuntui tukkoiselle ja epätasaiselle. Mutta nyt kunnon ihonpuhdistuksen jälkeen tilanne on taas hyvä ja palasin luonnonkosmetiikkavoiteen käyttöön!

Ihan uutta tällä reissulla oli hiusten aurinkosuojatuote, johon tykästyin tosi paljon. Koska tykkään pitää hiuksia auki, latvat altistuvat herkästi runsaastikin auringolle eikä hatun suojaava vaikutus yllä niihin. Niinpä Kicksissä myytävä Budgie The Sunblocker Mist* oli kuin tehty omaan tarpeeseen. Lisäksi ilahdutti kompakti pakkauskoko. Suurta pulloa en olisi halunnut raahata matkalaukussa mukana, mutta tämä oli just hyvä. Suihke on miellyttävän kevyt ja se toimii niin kosteisiin kuin kuiviin hiuksiin, itse käytin etupäässä ensimmäisiin. Mutta lämmin suositus tälle jos hiuksilla on tapana kuivahtaa kesäkautena, tämä jää ehdottomasti läpi kesän käyttöön (otaksuen, että saamme nauttia auringosta Suomessakin).

Tuo aurinkosuojasuihke on muuten myös Budgen kesäsetissä (jollainen itseltä löytyy).

*Tuote saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.