Tämä syksy on tuonut tietoisuuteeni huikeita uusia yrittäjiä, jotka luovat vahvaa brändiä, panostavat alusta asti yksityiskohtiin, tekevät intohimolla ja hyödyntävät kansainvälistä kenttää luontevasti ja luovasti. Yksi näistä uusista tuttavuuksista on korumerkki, johon sain jo loppukesästä kutsun tutustua, sillä se oli kuin minulle luotu. Kokonaisuus ei ollut vain kauniita koruja, vaan merkin jokaisella palasella oli tarina ja tarkoitus, kaiken kaikkiaan äärimmäisen kiehtova kokonaisuus. Piece of Memories on kuin moderni matkamuisto, jota voi kerätä itselleen muistopalojen ketjuna tai nauttia yhden kohteen yksittäisestä kauneudesta. Piece of rakentaa siis alati laajenevaa maiden rihmastoa, joista jokaiselle maalle on oma nimikkokorunsa. Tällä hetkellä edustettuna on jo Pohjoimaat ja Baltia, mutta se on tälle vuonna 2010 kolmen naisen perustamalle merkille vasta alkua.

piece of memories piece of 12

Piece of hurmasi minut monella tavalla, ensinnäkin ajatuksella, että matkamuistot ovat pieniä mukana kulkevia paloja, joista muodostuu minun näköiseni kokonaisuus. Toiseksi laadullaan, kaikki palaset ovat hopeaa ja viimeisen päälle hiottuja kestämään katsetta, käyttöä ja elämää, ne ovat ikuisia, kuten parhaiden muistojen kuuluukin. Kolmanneksi se vaikutti tarinoillaan, joista toinen puoli on se, jonka itse rakennan matkoistani muistuttaville koruille, toinen taas ajatus, jonka jokaisen korun paikallinen suunnittelija on siihen upottanut.

Jokaisen maakorun on siis suunnitellut paikallinen suunnittelija, joka on ikuistanut siihen oman näkemyksensä kotimaastaan, ei enempää eikä vähempää. Jokainen koru toimii kauniisti sellaisenaan, mutta syvemmän merkityksen ne saavat kun kurkkaa lukemaan suunnittelijan vision korupalasen takana. Ruotsia edustaa kääntökoruna toimiva Fika, lempeä sokeripulla, joka kuvastaa ruotsalaista kahvihetkeä ja kääntyy androgyynimmaksi kierteeksi, kahvihetken kierreleivosta mukaillen. Norjan koru Årring mukailee nimensä mukaisesti  puun vuosirenkaita. Suunnittelija on tahtonut ikuistaa koruun lämpimän hetken sisällä, kun ulkona paukkuu pakkanen ja puut palavat hiljalleen loppuun takassa –  tunne, johon varmasti moni meistäkin pystyy samaistumaan!

piece of 1piece of 02piece of 3

Sen lisäksi annan suurta arvoa, että Piece of brändiä on rakennettu huolella alusta asti. Kaikki on mietitty ja yksityiskohdat viimeisen päälle viehättäviä. Pakkaukset ovat oivaltavia, korulaatikko on kaunis ja ekologinen, taipuen avattuna postikortiksi, perinteiseksi matkamuistoksi. Ja ne nettisivut! Astuessani ensimmäistä kertaa sisään en ollut uskoa, että taustalla on kotimainen pieni tiimi, niin vahvaa kansainvälisyyttä sivut hohkasivat. Viimeisen silauksen antoi tapaamisen lämpö, innostus siitä mitä ollaan tekemässä ja tahto luoda laadukasta. Valmiit korut ja protyypit levittäytyivät kahvilan pöydälle kun pääsin uppoutumaan korujen maailmaan, ja silloin viimeistään kaikki loksahti kohdilleen, juuri tällaisille ihmisille ja tuotteille soisin menestystä. Niinpä toivonkin, että merkki löydetään sekä täällä että muualla, sillä Piece of –korut eivät ole vain Suomeen sidottuja, niillä on merkitys paikallisten suunnittelijoiden kautta jokaiselle maalle, joka on edustettuna.

Ne toimivat lahjana siinä missä itselle ostettuna, yksittäin tai monta palasta valitsemaansa ketjuun pujotettuna. Palasiin lähempi tutustuminen sai nopeasti haaveilemaan maamuistoketjusta samaan tapaan, kuin haaveilen uuden kodin seinälle ripustettavasta maailmankartasta. Minulle ne ovat niitä pieniä muistoja, sekä myös symboli itselle rakkaasta harrastuksesta. Sen lisäksi ne ovat vietävän kiinnostavia ja kauniita, ajattomia. Sana matkamuisto pääsee näissä ihan uuteen ulottuvuuteen, kauaksi rihkamaleimasta ja tusinatuotteista. Sain valita suosikkipaloja itselleni, niinpä päädyin kohteisiin, joissa olen viime aikoina vieraillut; kahvihetkikoru Fika Ruotsin visitiistä muistuttamaan, The Barn Swallow kyyhkynen Virosta kertomaan ja Tupa tietenkin Suomea edustamaan.

piece of 4

Riipuksiin on tarjolla myös yhteensopivia korvakoruja ja kokonaisuus on helppo koota mieleisekseen. Pitkä riipus imee palasia hauskasti pystysuunnassa, mutta oma kaulanmyötäinen hopeaketju toimii kauneimmillaan yhtä riipusta kerrallaan kantamaan. Tällä hetkellä koruja voi ostaa nettikaupan lisäksi Kiasmasta, Tytyrin kaivoksesta Lohjalta sekä Helsinki-Vantaa lentokentältä. Suosittelen myös erittäin lämpimästi tutustumaan Piece of -nettisivuihin!

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Hieno ajatus, upeat korut!

Vastaa

Kiva, etä tykkäät kanssa! Itseä inspiroi valtavasti vastaavat kokonaisuudet, missä on (tietenkin) toimivan tuotteen lisäksi myös kiinnostava ajatus/tarina :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.