Yhteistyössä Instrumentariumin kanssa

Sekaisin silmälaseistahan olen ollut jo hyvän tovin, eikä se ole jäänyt varmaan keneltäkään huomaamatta. Mutta nyt on se aika vuodesta kun silmälasit saavat rinnalleen aurinkolasipöhinän, ja niiden suhteen on jotenkin kinkkisempää. Jos silmälasien suhteen olen hyvinkin kartalla siitä, mistä pidän, niin aurinkolasien suhteen en vielä oikein osaa sanoa, mikä onkaan se, mikä itselle sopii. Hetkittäin tuntuu siltä, ettei mikään, mutta ehkä se on vain turhaa itsekritiikkiä. Toisin sanoen, haussa on vielä se omiin kasvonpiirteisiin täydellinen aurinkolasimalli.

Joka tapauksessa tyylillisesti, niin aurinkolaseissa kuin silmälaseissa viehättää hienovarainen vintagehenki. Paksut sangat ja pienesti kissamainen muoto. Sellaisia löytyy useita Instrumentariumin valikoimaan kuuluvan italialaisen Heritagen Spectacles of time -mallistosta, joihin tutustuin taannoin Indiedaysin Inspiration päivässä.

Näin jo silmissäni Heritage-lasit elegantin lookin jatkoksi Como-järven kupeeseen, siihen vielä avoauto ja hiuksiin kiedottu huivi ja se olisi siinä! Aika lailla se mielikuva, jota mielikuvissani haluaisin ilmentää, mutta taidan todellisuudessa olla liian kokeileva siihen eleganssiin. Onneksi klassisilla kehyksillä voi vangita ja välittää haluamaansa fiilistä yllättävänkin paljon, se on ehkä se syy, miksi olen nyt niin silmälaseihin hurahtanut. Kuinka niin pienellä elementillä voikaan päivittää koko tyylin suuntaa! Aika ihanaa.

Ylemmässä kuvassa olevat Heritagen lasit ilmentävät aika hyvin muotokieltä, josta erityisesti pidän. Niissä on yhtä aikaa siroutta ja särmää. Alemman kuvan läpikuultavasankaiset taas kiinnostavat toisella tapaa, en näkisi niitä itselläni jokapäiväisinä laseina, mutta sen sijaan kakkos tai kolmoslaseina kun tekee mieli jotain muuta.

Lisää silmä- ja aurinkolasitrendejä löytyy Instrun Trendwalk-sivulta!

Ylin kuva: Sanni Riihimäki

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.