En ota aurinkoa tai muutenkaan tavoittele aitoa rusketusta, mutta välillä on silti ihan kiva saada väriä pintaan, etenkin näin keväällä kun aurinko paljastaa talven aikana haudotun kalmankalpean ihon. Itsellä on kehittynyt toimiva rutiini kauniiseen keinorusketukseen, tarkoittaen sitä, että lopputulos on tummuusasteeltaan juuri toivomani (näkyy, muttei loista luonnottomana) ja ehdottomasti tasainen. Niin, ja tietenkin onnistuu mahdollisimman vähällä vaivalla.

Jokaisella on toki omat tapansa, mutta oma vakkarikeinoni kerrasta hyvään lopputulokseen on seuraava:

Pohja

Kaiken a ja o on tietenkin hyvä pohja, hilseilevällä iholla ei mikään näytä hyvältä. Kuorin ihoa säännöllisesti jo muutenkin, mutta erityisesti kun ajatuksissa on luottaa itseruskettavaan, eli pieni ennakointi on paikallaan. Kuorin ihoni huolellisesti edellisellä suihkukerralla kuorintahanskan ja suihkugeelin yhdistelmällä. Sen jälkeen kosteutan ihoa perinteisellä kosteusvoiteella tai vartaloöljyllä, mutta kuitenkin niin, että kosteusvoiteen ja itseruskettavan välillä on yksi suihkukerta. Itseruskettavan levitän aina voiteettomalle ja ehdottomasti kuivalle iholle. Ihanat vartalonhoitotuotteet löytyvät esimerkiksi italialaiselta Comfort Zonelta*, joita olen fiilistellyt viimeisen parin kuukauden ajan.

Levitys

Kun käytän itseruskettavaa, levitän sen illalla juuri ennen nukkumaan menoa. Näin väri saa rauhassa kehittyä yön yli ja seuraavana aamuna kropassa on kaunis päivetys.

Aloitan levityksen jalkateristä. Pähkäilin pitkään, miten saada rusketus ulottumaan tasaisena sinne asti, etenkin kun haluan käyttää kropalle muuten jo kerrasta näkyvän päivetyksen antavaa voidetta. Keksin kokeilla miedompaa, kasvoille tarkoitettua itseruskettajaa hankalille alueille ja se toimikin niin hyvin, että rutiini jäi vakikäyttöön! Luonnonkosmetiikan ECO by Sonya Face Tan Water* on aivan täydellinen, ohut hyvällä tavalla vetinen tuote levittyy helposti hankalille alueille, kuten varpaisiin ja sormiin, ja kuivuu supernopeasti. Lopputulos on luonnollinen, päivettynyt, mutta ei räikeä. Niinpä ensimmäisenä hieron huolella jalkaterät nilkkoihin asti ECO by Sonyalla, jonka jälkeen pesen kädet ja vaihdan tuotetta.

Seuraavaksi ujutan itseruskettavan levitykseen tarkoitetun kintaan käteen ja jatkan Vita Liberatan Fabulous Self Tanning Lotionilla, joka on kaikkien aikojen suosikkini. Aikoinaan pelkäsin, että sävy Dark on itselleni liian tumma, enkä siten uskaltanut kokeilla sitä, mutta myöhemmin tajusin sen vain tuovan haluamani lopputuloksen nopeammin, eli yhdellä levityskerralla. Kärsivällisyyteni ei taida riittää asteittain hankittuun lopputulokseen, vaan mieluummin käytän rusketusasteeltaan miedompia lähinnä ylläpitoon.

Ensin siis käsittelen sääret nilkoista ylöspäin. Sitten levitän voidetta dekolteelle ja hartioille, jonka jälkeen vatsaan. Viimeisenä käsivarret ja mikäli vielä tarvitsee, levitän lisää näkyvimpään kohtaan, kuten dekolteelle. Levitän Vita Liberataa vain ranteisiin asti ja sitten vaihdan tuotetta.

Kämmenet ja sormet käsittelen samaan tapaan jalkaterien kanssa. Levitän ECO by Sonyan sen kuin levittäisin käsivoiteen huolella; hieron sormiin ja sormen väleihin ja kiinnitän huomiota ranteiden voiteiden liitoskohtaan.

Lopuksi

Kun koko keho on käsitelty annan värin varmuuden vuoksi kuivahtaa muutaman minuutin. Sitten heitän päälle löysän tumman yöasun, jottei väriä tartu lakanoihin ja suuntaan nukkumaan, eli itseruskettavan levitys on viimeinen asia mitä illalla ennen nukkumaan menoa teen. Aamulla suihkun jälkeen lopputulos on täydellinen!

Kaiken kaikkiaan levitys tapahtuu supernopeasti kun siihen on kehittynyt rutiini ja ihanaa on, ettei väriä tarvitse odotella päiviä vaan kauniin keinorusketuksen saa jo seuraavaksi päiväksi.

*saatu blogin kautta

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Mistä olet hankkinut noita Comfort Zonen tuotteita? Ihastuin niihin pari vuotta sitten Viking Gracella, mutta en löytänyt niitä ahkerasta googlailusta huomlimatta mistään.

Itselläni on ihan supervaalea iho ja olen palanut elämäni aikaa ihan liian monta kertaa. En ole enää moneen vuoteen jaksanut tapella itseruskettavien kanssa, mutta nämä uudet tuotteet houkuttavat kyllä testaamaaan :) Eilen valmistauduin jo kesään ja ostin Lifesta Solbrun aurinko plus-kapseleita. Toivottavasti niistä olisi apua herkälle iholleni.

Ihanaa aurinkoista viikkoa!

Vastaa

Äh, no niinpä, samaa olen pähkäillyt! Nämä on siis saatu blogin kautta ja nyt kun alkavat jo kiitettävästi olemaan kulutettu, olen alkanut tähyilemään mistä voisi hankkia, mutta tosiaan ei ole vielä tullut vastaan! Huikkaan jos bongaan jostain :)

Mulla on ihan sama juttu, ihoni on tosi vaalea. Se ei kylläkään hirveän herkästi pala, mutta ei se kyllä väriäkään ota, joten en suotta halua rasittaa sitä edes yrittämällä. Keinorusketustakaan jaksa normiarjessa, mutta välillä on kiva saada vähän väriä pintaan, etenkin jostain syystä näin kevät-kesän taitteessa. Ehkäpä sama juttu kuin ikkunoiden kanssa, jostain syystä keväällä havahtuu aina siihen, kuinka likaiset ne ovat – ihossa havahtuu sen huutavaan kalpeuteen :D

Kiitos samoin, ihanaa viikon jatkoa!!

Vastaa

Mua ärsyttää jos otan bikineis aurinkoo nii vähä aja pääst perse on iha valkone XD

Vastaa

Ovatko nämä myös hyväntuoksuisia?
minäkään en tavoittele rusketusta en ota rannalla aurinkoa, mutta joskus etelässä silti ruskettuu ja viime rusketus kesti käsissä ja selässä 7kk vaikka yleensä haihtuu nopeammin. Nykyään taitaa olla parempia ruskettavia, jotkut tekee oransseja läikkiä ja sitä en halua. Fakebake tuotteita (joita käyttää mm. J.Lopez) olisin joskus halunnut kokeilla niissä pitäisi olla myös hyvä tuoksu

Vastaa

Olipas hyvä kysymys tuo tuoksu! Oma hajuaistini ei ole hirveän herkkä, joten en ole tullut kiinnittäneeksi huomiota tuoksuun. Mutulla sanoisinkin, että melko neutraalintuoksuiset :)

Oi, nuo Fakebabet ei olekaan tuttuja! Täytyypä googlata ja kurkata, millaisia ovat :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.