Vappu saapui vaivihkaisesti, ja kun ulkona on koleaa ja tänään vielä normaali työpäivä, on tunnelmassa vielä vähän hakemista. Vappumekko odottaa kotona päälle ujuttamista ennen illalliselle lähtöä, vaikka kieltämättä tänään aamun viileydessä bussipysäkillä hytiseminen sai miettimään, onkohan jo aikaa sitten vappumekoksi nimeämäni mekko kuitenkin liian viileä. Mutta kaipa sitä yhden illan keveämmällä varustuksella tarkenee kun mieli on lämmin. :) Meidän vappu(kin) kiteytyy rentoiluun ja herkutteluun. Jos tänään on luvassa ateriointia valkoisten pöytäliinojen äärellä, niin huomenna nautitaan yltäkylläinen itse koottu brunssi ystävien seurassa. Vappu minun makuuni!

Vapusta palaan hetkeksi takaisin laukkuihin, niiden ympärillä kun tänä keväänä olen poikkeuksellisen paljon viipyillyt. Kuten olen maininnutkin, vanha reissulaukkuni vetelee viimeisiään, ja uuden hankinta on edessä, mieluiten vielä mahdollisimman pikaiseen, sillä matkailukausi on aluillaan. Mutta kun jotain tiettyä etsii, sitä ei tunnu löytyvän mistään, eikä tämä ole poikkeus. Olen kolunnut nettikauppojen valikoimia yhä uudestaan ja uudestaan, puhumattakaan tavaratalojen ja putiikkien laukkuhyllyjen äärellä notkuilusta. Olen tilannut laukkuja, palauttanut ja turhautunut. Vaikeaa tästä on tehnyt se, että asia on hyvin ajankohtainen ja kriteerit ovat tarkat, ne samat, jotka vanha reissulaukkunikin onnistui (tosin sattumalta) täyttämään.

Tallinnassa poikettiin Espritillä, ja siellä jäin pyörittelemään laukkua, joka mätsäsi suht hyvin tarpeisiini. En kuitenkaan ostanut, mutta laukku jäi kummitelemaan mieleen, ja niinpä eilen poikkesin uudestaan Espritin valikoimaa katselemaan. Tuttu laukku löytyi lähiliikkeestä, ja samalla käsiin osui myös toinen, teoriassa ihan toimivan oloinen laukku. Kumpikaan ei ole sellainen, jota arkilaukukseni ottaisin, mutta reissuveskaan päteekin eri säännöt, ja niihin nämä osuisivat oikein hyvin. Arkilaukkuun en myöskään valkkaisi keinonahkaa, mutta matkakassissa se on ihan ok, eipähän tarvitse varoa tai huoltaa, sen kuin vain käyttää olosuhteissa kuin olosuhteissa, eikä vaurioituminen harmita.

laukkuja

Se ensin käsiini osunut oli laukuista oikeanpuoleinen. Muodoltaan vähän turhan kulmikas, mutta kestävän oloinen. Myös kohtuuhintainen, tilava ja hihnat sekä olalla, että kädessä kannettavaksi. Väriensä puolesta myös helppo, hiekka ja valkoinen nyt sopivat melkein kaikkiin (kesä)asuihin. Vasemmanpuoleinen taas oli uusi poiminta, siinäkin värit toimisivat oikein hyvin, muotokin on vähän pehmeämpi. Siitä tosin puuttui toisen laukun ryhti ja jämäkkyys, mutta voisi silti toimia, kunhan kestäisi. Toisaalta, pehmeys saattaa olla hyväkin juttu, onpahan helpompi sulloa äärimmilleen, mutta ulkonäöllisesti se ei välttämättä ole niin kaupunkikelpoinen. Hinnalla sekään ei ollut pilattu, edullisempi vielä kuin oikeanpuoleinen.

Nämä ovat kuitenkin jo niin lähellä vaatimuksia, että harkitsen vakavasti. Espritiltä löytyi nettikaupasta myös kolmas, malliltaan ehkä kaikkein kivoin (mutta ei välttämättä väreiltään), mutta sitä en ole päässyt livenä mallailemaan, joten siksi taidan pitäytyä pohdinnassa näiden välillä, ellei nyt jostain tipahda tietoisuuteen jotain vielä parempaa. :)

Näistä pohdinnoista vapputunnelmiin; lämmintä ja värikästä Vappua kaikille! <3

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Hauskaa vappua ! Täälläkin vietettiin vappua aika rauhallisissa merkeissä :) vasemman puoleisessa kuvassa oleva laukku on ulkonäöllisesti enemmän omaan makuuni , mutta hyvin saman henkisiä ovat ja molemmat kivoja .

Vastaa

Oi kiitos, ja samoin, näin vähän myöhässä :) Ihana auringonpaiste kyllä helli, ja nyt on syöty munkkiakin koko vuoden edestä! Tuo vasemmanpuoleinen miellyttää tietyllä tapaa muodoltaan enemmän, mutta livenä taas tuo toinen tuntui huomattavasti kestävämmän oloiselta. Hmm, täytyy vissiin mallailla lisää :)

Vastaa

Miusta tuossa oikean puoleisessa laukussa on jotain kivaa, vaikka ehkä päätyisin tuohon vasemman puoleiseen. Kinkkinen tilanne, kun molemmat vaikuttaa oikein kivoilta. Hauskaa vappua! Ja onnittelut jo nyt syntymäpäiviesi johdosta! :)

Vastaa

Tuossa oikeanpuoleisessa viehättää värimaailma, valkoinen kun on niin helppo ja raikas, että käy melkein asuun kuin asuun, ja tällaisessa reissulaukussa monikäyttöisyys on kyllä korvaamaton ominaisuus kestävyyden ohella :)

Suur kiitos muistamisesta! Myöhästyneet onnittelut myös sinulle <3

Vastaa

Voi, kiitos kaunis onnitteluista! :) Toivottavasti löydät sen oikean lomalaukun. :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.