Päivän teemana on ollut kevät ja kiire. Olen reippaat kymmenen tuntia huidellut pitkin kaupunkia korkoineni ja kantamuksineni ja kironnut päivän puolesta välistä lähtien sitä, että järki ei tälläkään kertaa voittanut enkä tullut valinneeksi aamulla vähän matalampia kenkiä. Joitain asioita ei vain opi, eikä siten parane valittaa kun vikaan tapaamiseen lenkuttaessa tekisi mieli tilata taksi 300 metriä ennen horisontissa häämöttävää kohdetta. Mutta selvisin, ja oikeasti päivä oli oikein huippu. Uuvuttava, mutta upea.

Tein kaimani kanssa kierroksen tutustuen eri showroomien ja brändien tulevan kevään valikoimiin ja ikään kuin kevätteemaa siivittäen päivä alkoi upealla auringonpaisteella (mutta päättyi tihkusateeseen ja tiukkaan tuuleen). Tuntui hassulta ja ihanalta hypistellä kevätvaatteita. Hetkeksi tuli tunne kuin valoisa kausi olisi jo ihan kohta käsillä, vaikka oikeasti edes talvi ei ole vielä alkanut. Kevätmuodin ennakkofiilistelyn kanssa taitaa olla vähän sama kuin matkakuvien katselussa, ensin sisälle puskee lämmin into ja vähän ajan kuluttua romahtaa todellisuuteen, jossa aurinko ei paista vielä hyvin pitkään aikaan.

longchamp 1 longchamp 2

Yksi eniten päivässä viehättäneistä oli Longchampin kevätmallisto, jossa hehkui pastellit ja kirkkaat värit. Itse ihastuin erityisesti helmenharmaaseen ja vaaleanpunaiseen, enkä voinut olla kuolaamatta ilveksen kuviointia mukailevaa superkevyttä nahkamekkoa. Monipuolinen väripaletti tuntui toistuvan myös muilla mallistoilla, yhtenevänä tekijänä raikkaus ja rentous. Kuulostaa ihan kesältä.

Longchampista tuli mieleen, että yhden monivuotisista luottolaukuistani, le pliagen, vetoketju hajosi vähän aikaa sitten. Taisin vielä sattumalta ihan hetkeä aiemmin hehkuttaa, kuinka käsittämättömän kestävä laukku on, ja sitten naps, vetskari tipahti uriltaan eikä millään sorminäppäryydellä tunnu enää palaavan radalleen. Harmillista. Ei auta muu kuin hankkia uusi, vai tulisikohan halvemmaksi korjauttaa? Jos edes onnistuu?

longchamp 5longchamp 3longchamp 8

Pitkän päivän jälkeen suuntasin illaksi Canonin kuvauskouluun tutustumaan hämäräkuvauksen saloihin. Jos vaikka niillä opeilla jotenkin selviäisi synkimpien kausien yli? Mutta nyt on siirryttävä nukkumaan, väsyttää mielettömästi. Huomenna blogissa jotain ihan uutta… ;)

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Hei kerro sit täälläkin ne hämäräkuvauksen salat, multa jäi se koulutus harmikseni väliin. :/

Vastaa

Voih, oiskin ollut kiva jos oisit päässyt – olisi ollut seuraa :D Nyt täytyy testailla kuinka vinkit toimii käytännössä! Mulla on vähän huono objektiivi heikkoon valoon, siitähän kun suurin osa on kiinni, mutta sulla ihan loisto! Sain vinkin, että täältä löytyy vinkkejä, mutten ole vielä itse ehtinyt tutustua :) :
http://www.canon.fi/youconnect_newsletter/tutorials/Night_photography_tutorial/index.aspx

Vastaa

Oletko kuullut Longchampin laukkujen kestävyydestä noin yleensä? Olisi kiva tietää, miten muilla ovat merkin laukut kestäneet käytössä.

Ostin nimittäin muutama vuosi sitten merkiltä nahkalaukun ja jo nyt siitä on alakulmat aivan kuluneet ja osittain reunoja muualtakin. Ihmettelen kovasti, sillä olen käyttänyt vähintään yhtä paljon ellen enemmänkin ranskalaisen, Suomessa vähemmän tunnetun, Lancasterin nahkalaukkua, jonka ostin tätä Longchampin laukkua aiemmin, ja laukkuhan on edelleen kuin uusi. Lancaster on kaiken lisäksi huokeampi hinnaltaan, joten harmittaa, että tuo kalliimpi Longchamp on loppujen lopuksi ollut laadultaan heikko. Toisaalta olen ymmärtänyt, että Longchampin laukut tehdään Ranskan ulkopuolella, kun taas Lancasterit harvojen merkkien tapaan Ranskassa. Toki nahan laadullakin on varmasti merkitystä.

Kävin näyttämässä laukkua liikkeessä Ranskassa käydessäni, ja heidän mukaansa aivan normaalia, päälle vain jotakin vahaa tai muuta nahan hoitoainetta. Omasta mielestäni ei kyllä voi olla kovin normaalia, kun ottaa huomioon, että olen käyttänyt laukkuani siististi, enkä ole laskenut maahan tms. Tiedä sitten.

Vastaa

No voihan, kuulostaapa ikävältä! Mulla on sellainen käsitys, että Lonchampien pitäisi kestää tosi hyvin, ainakin tuo oma yksilöni on palvellut vuosikaudet ja on edelleen vetskaria lukuun ottamatta loistokunnossa. Miinus on juurikin nuo mainitsemasi kulmat, mikä käsittääkseni on Longchampien yleisempikin ongelma, eli terävähköt kulmat kuluvat herkästi puhki – niin mullakin kävi jo ihan alkuvaiheessa, mutta onneksi kuluma ei lähtenyt leviämään, joten laukku on kuitenkin tuntunut käyttökelpoiselta ja päällisin puolin edelleen tosi siistiltä. Uskaltaisin siis ehdottomasti ostaa uudelleenkin, ja ostankin jos tätä ei saada korjattua :) En sitten tiedä kuinka paljon malleissa on eroja ja onko laadussa joustettu vuosien saatossa tai muuten vain sekaan sattunut maanantaikappaleita :/

Vastaa

Käy ihmeessä suutarilla näyttämässä laukkuasi ensin, josko sen saisi vielä pelastettua. :) Upeita kuvia jälleen!

Vastaa

Kiitos vinkistä, taidanpa käydä kyselemässä ensin suutarilta, mitä sille voisi tehdä :)

Vastaa

Voi apua, miten ihanat nuo clutchit tuolla ylähyllyllä on! Mun on ehkä saatava :)

Vastaa

No eipä, mä haluan kanssa!! :)

Vastaa

Laukku suutarille vaan. Omani (joita on ”ihan vaan muutama”) ovat kestäneet aikaa hyvin, myös ne ihanat vintage versioit joita kaapissani on :)

Vastaa

Kiitti vinkistä! Enpä siis hätiköi uuden hankinnan kanssa, vaan käyn kyselemässä jos suutari saisi pelastettua luottolaukkuni :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.