Ei ole ehtinyt kulua pariakaan viikkoa siitä kun palasin Tallinnasta ja nyt olen jo matkaamassa takaisin. Tuon PR-matkapäivän aikana koin jonkinlaisen Tallinna-herätyksen tajutessani, miten paljon uutta ja kiinnostavaa siellä taas onkaan.

Lisäksi taisin puhua niin ylisanoin Tallinnan Fotografiskasta sekä siellä vielä hetken aikaa olevasta Homage to Humanity -näyttelystä, että sain miehenkin toteamaan, että ehtisipä sen vielä näkemään. No ehtiihän sitä kun laittaa toteutumaan. Niinpä siirtelin kalenterini palasia ja ensi viikolle parin yön reissu Tallinnaan on buukattu. Jatkan siitä vielä viikonlopuksi Saaremalle toiselle pressimatkalle, mutta ei mennä asioiden edelle.

Lisäksi meillä on ollut Tallinnassa aina hyvä.

Ehkä se johtuu siitä, että kyseessä on kuitenkin kaupunki, jossa pian neljä vuotta sitten tavattiin. Tai niistä myöhemmistä, ehkä karkeasti ottaen kerran vuoteen tehdyistä reissuista sinne. Jokainen matka on antanut uutta särmää kaupunkiin ja noh, meillä on ollut tosi kivaa yhdessä. Luulen, että se juuri tulee nyt tarpeeseen. Olemme painineet tosi isojen teemojen äärellä ja kävelleet ihan reunalla siinä, että mitäs tästä nyt. Mutta sitten kuitenkin pysähtynyt siihen kaikkeen, mikä on liimannut yhteen vuosi vuodelta tiiviimmin. Koska paljon vielä riittää mietittävää ja puhuttavaa, on ajatus maisemanvaihdosta tuttuun kivaan paikkaan aika ihana.

Ehdottomasti suuntaamme Fotografiskaan, nyt ajan kanssa. Lisäksi Telliskiven alue kiinnostaa. Sieltä löytyy myös Baltian ihmisketjusta kertovaa näyttely, jonka senkin haluaisin nähdä. Vanhan kaupungin puolella taas From Monet to Klimt – Art in Motion on potentiaalinen kohde, ja Tallinnan oppaamme vinkkaama Laboratooriumi-kadulla olevan ukrainalaiskirkon sisäpiha. Myös kiertely Kalamajassa tai rakentuvan Noblessnerin alueella innostaa, mikäli sää suosii. Toisaalta, aikaa on vain yksi kokonainen päivä, joten ei parane haalia liiaksi tekemistä. Etenkin kun ajatuksena on myös syödä hyvin ja istua lasilliselle tai parille jonnekin kivaan boheemiin paikkaan.

Hotelli on vielä varaamatta. En oikein osaa päättää minne majoittuisi, ehkäpä Telliskiven läheisyyteen tai jopa ihan vanhaan kaupunkiin (mies siis ulkoisti täysin hotellin varaamisen minulle, kuten yleensäkin yhteisillä reissuillamme, siksi siis omia preferenssejä mietin). Vaikka olen ollut Tallinnassa yötä useammankin kerran, en ole kertaakaan majoittunut vanhassakaupungissa. Solo Estoria oli ihana ja aamiainen erinomainen (plus sijainniltaan loisto) ja Swissoteliin niin ikään miellyin tosi paljon. Nyt kuitenkin sijainnillisesti haluan keskeisemmälle paikalle, sekä tietty olisi ihan kiva testata jotain molemmille uutta hotellia. Nyt kuitenkin ehdottomasti majoitusvaihtoehtona hotelli, sillä haluan kävellä valmiiseen aamiaispöytään.

Jos on suositella kohtuuhintaista hotellia hyvältä sijainnilta Tallinnasta niin kerro toki!

Kuvat ovat PR-matkalta. Alin kuva on Fotografiskan kahvilasta ja ravintolakuvat vastikään avatusta Ristorante Flavoresta. Kuva minusta Business Womanin Pian ottama.

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Hotel Barons vanhassakaupungissa on ihana, siellä yövytty monesti erilaisissa reissuilla (:

Vastaa

Hih, just tässä samaan aikaan selailen hotellivaihtoehtoja, joten täytyikin heti kurkata! Tuota muuten katselin viime viikolla ja silloin arvoin, että pitäisikö buukata. Nyt se näyttää olevan loppuun varattu juuri meidän ajankohtanamme :( Höh! Mutta kiitos vinkistä, tämä täytyy pitää mielessä seuraavaan kertaan!

Vastaa

Voin lämpimästi suositella Von Stackelberg hotellia, todellinen Tallinnan helmi.

Vastaa

Oi, tuo onkin yksi niistä hotelleista, mitä olen katsellut! Kiitos siis suosituksesta, tosi kiva kuulla, että on kiva :)

Vastaa

Voi miten kivaa, että päätitte lähteä näin pian takaisin! Itsellänikin taas reissu tiedossa – olen lähdössä sinne Kadriorgin valofestivaalin aikaan, ja samaan samalla reissulla bongattua myös KAI taidekeskuksen avajaiset. En malta odottaa. Pakko vinkata sen verran, että oletko kokeillut Tallinnassa Airbnb:tä? Itse en hotelleja enää juuri käytä sen enempää Tallinnassa kuin muuallakaan. Seuraavalla reissullakin on pakko yöpyä ensin Airbnb:ssä ennen kuin pääsen pariksi yöksi omalle ”mökille”.

Vastaa

Kiitos sinulle tästä inspiraatiosta, enpä ollut tajunnutkaan kuinka paljon kiinnostavaa uutta Tallinnasta taas löytyy! Oi, valofestarit kuulostaa myös tosi ihanalle!!

En olekaan kokeillut Tallinnassa Airbnb:tä! Se olisi muussa tilanteessa ihan mainio vaihtoehto, mutta nyt meille on kertynyt hotellivaraussaitin kautta ilmainen hotelliyö, niin halutaan käyttää se tällä reissulla pois, siksi siis nyt hotelli ainoa vaihtoehto :) Plus myös siitä syystä, että perjantaina jatkan matkaa varsin aikaisin, joten valmis hotelliaamiainen tiukan aikataulun takia helpoin vaihtoehto. Normaalisti toki olisi pelkästään ihanaa hipsiä jonnekin ulos aamiaiselle. Ehdottomasti siis vaihtoehto toisella kertaa! :)

Vastaa

Ei Tallinnan vinkkejä, vaan kysymys liittyen sukkahousuihin. Syksy tulossa, joten ajankohtainen aihe :D
Paksujen sukkisten kanssa ei ole ongelmaa, niitä löytyy hyvin ja hyviä, mutta ohuemmat ovat ongelmallisempia. Eli osaatko vinkata suht kestäviä ja kauniin sävyisiä sukkiksia (ei siis niitä mummokalsarin värisiä). Mitä denieriä itse käytät alkusyksystä? Minulla menee sukkikset rikki aina isovarpaan kynnen kohdalta. Vaikka kynnet ovat lyhyet, ne sojottavat minulla jotenkin ihmeellisesti ja hinkkaavat sukat ja sukkikset rikki. Kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan :)

Vastaa

Hih, mä olen jo ihan kauhuissani ajatuksesta, että kohta täytyy taas pukea sukkikset päälle! On niin paljon helpompaa ja kivempaa kun voi lähteä paljain säärin liikkeelle :)

Itse en oikein pidä ihonvärisistä sukkiksista. Sinnittelen melkeinpä niin pitkään kuin pystyy paljain säärin, ja sitten kun ei enää pysty, siirryn 30 denieriin mustiin ja siitä syyskauden edetessä asteittain paksumpiin. Tykkään enemmän paksumpien sukkien visuaalisuudesta plus tietty tuo käytännön aspekti, ohuet vain hajoavat niin helposti, että todellakin tympii ihan lompakon ja ympäristön nimissä ostaa koko ajan uusia. 30 denieriset kestävät jo ihan hyvin, mutta näyttävät kuitenkin vielä siroille.

Sukkahousuista puhuttaessa olen nyt parina viime vuotena varsin jämähtänyt käyttämään Marks&Spencerin valikoimaa, olen kokenut hinta-laatusuhteen hyväksi. Sieltä taitaa olla liki kaikki sukkikset, mitä olen menneinä talvina ostanut. Jopa muutamat ohuemmat, vaikka niitä kaiken kaikkiaan vähemmän käytänkin :)

Vastaa

Von Stackelbergille ääni täältäkin!

Vastaa

Kiitos äänestä!! Tämä oli sopivasti viimeinen sinetti valintojen välillä ja bookattiin tämä :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.