Suunnattiin launantaina samanlaiselle päiväretkelle Tallinnaan kuin huhtikuussa, ja reittikin kolusi melkein samoja kulmia kuin silloin. Nyt tosin sää helli, olimme varautuneet viimaiseen puolipilvisyyten, mutta aurinko lämmittikin ihanasti koko päivän ja vanhakaupunki kylpi valossa ja turisteissa. Koska viime reissulla löysimme kiitos teidän vinkkien ihanaisen Chocolats de Pierre -kahvilan, emme voineet jättää siellä poikkeamista välistä tälläkään kertaa. Hemmottelin itseäni jälleen tiramisukakulla, joka on kerrassaan taivaallista! Voih, joku kerta on pakko tuoda pari kakkupalaa mukana kotiin!

tallinna elokuu 1tallinna pierre 1

Pääsyy miksi Tallinnaan suuntasimme oli kuitenkin miestenvaateliike Classic (osoitteessa Nunne 5), niinpä suuntasimme suoraan masut täynnä kakkua läheiseen liikkeeseen uppoutuen kenkien maailmaan. Mies oli iskenyt silmänsä eräisiin tiettyihin Crockett & Jonesin kenkiin, ja tarkoituksena oli jättää näistä tulevaan kauteen sopivista popoista tilaus. Odottaa ei kuitenkaan tarvinnutkaan, sillä meillä kävi tuuri, kyseistä mallia löytyi oikeassa koossa hyllystä, niinpä hetken mallailun jälkeen kauniit ruskeat popot (kuvassa alempana) päätyivät ostoskassiin ja muutama muu malli jäi mieleen kummittelemaan ja tulevia Tallinnan reissuja odottelemaan. Heh, nyt meillä on ainakin hyvä syy vierailla lahden toisella puolella säännöllisesti. ;)

tallinna elokuu 2tallinna classic 1 tallinna elokuu 3 tallinna elokuu 4

Kun tärkeimmät oli hoidettu alta pois, jatkoimme päivää haahuilemalla vanhassakaupungissa ja poikkeamalla myös Kaubamajassa, joka viime reissulla jäi kokonaan välistä. Jotain pientä tarttui minullekin matkaan, vaikken pahemmin ollut suunnitellut shoppailua, lähinnä vain makutuomarina toimimista. Viime reissun mukavimpia kokemuksia oli pitkä ja rauhallinen ruokailu ennen laivan lähtöä, niinpä myös nyt suunnattiin hyvissä ajoin syömään ajan kanssa. Paikaksi valikoitui Tripadvisorissa kehuttu Rataskaevu 16 -ravintola, joka toden totta oli aivan erinomainen, ja täälläkin palvelu aivan ihanaa. Annokset olivat kauniita ja maistuvia, paikallisten juustojen valikoima miellytti juustohullun makuhermoja ja kurpitsakeitto suli suuhun. Puhumattakaan muista antimista. Ja ne hinnat! Laadukas kolmen ruokalajin ateriat kahdelle sekä pullo viiniä kustansivat alle 60 euroa, eli enemmän kuin kohtuullinen summa näin maukkaasta kokonaisuudesta! Tänne(kin) on palattava toiste!

tallinna elokuu 5tallinna elokuu 8tallinna elokuu 7 tallinna illallinen 1tallinna elokuu 6

Laivaa kohti lähdettiinkin vyörymään vatsat täpötäynnä ja paluumatka meni hujauksessa kauniista säästä ensin kannella nauttien ja sitten illan pimenemistä suurten ikkunoiden ääreltä seuraillen. Ihana kiireetön päivä teki hyvää, ja lähenevää Tukholman viikonloppureissua odottaakin näiden fiilisten jälkeen jo oikein innolla!

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Ihania kuvia ja tunnelmia! Ja kiitos vinkeistä, sekä tuo kauppa että ravintola olivat uusia minulle. Ensikerralla pitää käydä niissäkin.

Vastaa

Suosittelen lämpimästi molempia – mies on hurahtanut Classiciin ja minä taas hyvään ruokaan ;) Classicin hyvin klassisen kenkävalikoiman myötä luulen, että Tallinnaan tulee suunnattua ttas ensi vuoden puolella uudelleen kevät-/kesäkenkiä shoppailemaan.. :)

Vastaa

Täytyy laittaa muistiin tuo kahvila ja ravintola, ihan mennyt ohi kumpainenkin :)

Vastaa

Suosittelen, molemmat olivat erinomaisia ja ehdottomasti jatkossakin päätyvät vierailulistallemme :)

Vastaa

Tosi ihania kuvia! Tallinna on kiva kohde kun päiväreissulla pääsee ihan eri maisemiin ja löytyy vähän eri putiikitkin. Blogissani yksi kahvilavinkki ehkä seuraavaa reissua silmällä pitäen
http://cowboysandcappuccinos.blogspot.fi/2013/08/wonderful-cafe-at-port-of-tallinn.html

Vastaa

No niinpä! Me ei olla tajuttukaan miten mukava päiväretkikohde se on, haaveissa on alkanut siintää myös yhden yön reissu majoittuen jossain kivassa hotellissa vanhankaupungin liepeillä. Ehkä sitten seuraavalla kenkienhakureissulla? ;)

Suuret kiitokset kahvilavinkistä, täytyykin käydä lukemassa lisää blogistasi! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.