No niin, alkaa olemaan se aika vuodesta kun totean blogissani pari asiaa. Ensinnäkin sen, että syksy on saapunut, myönnettävä on. Olen varmasti ennenkin kertonut siitä tietystä aamusta, joka tulee vastaan joka vuosi. Aamulla liikkeelle lähtiessä vain tietää, että kesä on ohi; ilmassa on tiettyä kirpeyttä, jota ei koskaan kesäaamut pidä sisällään. Se aamun hetki oli ja meni, joten todettava on, on syyskuu ja syksyyn on siirrytty!

Toinen tuttu huomio löytyy ihan katukuvaa katsomalla, osa meistä on vielä tyystin kiinni kesässä, samalla ratikkapysäkillä odotteelee hahmo shortseissa ja teepaidassa, ja vieressä seisoo uutta päivää vastaan ottamassa henkilö täysissä syystamineissa, paksuun kaulahuiviin ja lämpimään trenssiin pukeutuneena. Ratikassa istuu vierekkäin sulassa sovussa sandaalit ja saappaat. Hullunkurisen silmiinpistävä kontrasti.

oranssi mekko 20oranssi mekko 9Kaulakoru: Zara, Espanja / Kengät: Minozzi, Wien / Mekko: Zara

Itse en ole enää viime päivinä sandaaleita käyttänyt, mutta ilman bleiseriä uskaltauduin vielä eilenkin liikenteeseen. Sukkiksetkin olen vasta pariin otteeseen pistänyt jalkaan, mutta asteiden tipahtamisesta huolimatta olen vielä pääsääntöisesti kulkenut paljain säärin, mutta muutoksen aika on käsillä ja viimeisiä päiviä mennään. Kohta kaikki kuljemme villatakkeihin ja päällysvaatteisiin kietoutuneena, mutta nyt vielä on katukuvan kirjo suuri. Joku palelee ja joku nauttii vielä auringon lähettämästä haalenneesta lämmöstä.

Koska ollaan vielä niin lähellä kesää, uskallan julkaista kunnon kesäisiä asukuvia, niitä on muutama unohtunut koneelle reissulta, joten koittakaahan vileä jaksaa kesäfiiliksiä. Näissä asuissa en sentään uskaltaisi enää liikkeelle, mutta voi että silloin Andalusiassa, kuukausi sitten, oli huumaavan kuuma! Tämä ja muutama muu tuleva asu ovat sieltä, yritän hankkiutua näistä eroon, jotta voin keskittyä kokonaan syksyn vaatteisiin (joita niitäkin on vielä liuta julkaisematta). Kausi kuitenkin kerrallaan – mieluummin nämä nyt kuin syysmyrskyjen piiskatessa maisemaa!

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Ihanat väriyhdistelmät!!

Vastaa

Kiitti! :)

Vastaa

Hihii, tuon saman havainnon eri tavoin kalenteria/lämpötiloja noudattavista ihmisistä tosiaan tekee aina syksyisin :D Ihanan värikäs asu, sulla on upea taito käyttää ja yhdistellä värejä!

Vastaa

Heh, ero on tähän aikaan vuodesta jotenkin niin silmiinpistävä! Tokihan samaa tapahtuu keväälläkin, mutta ei mun mielestä ikinä näin suuressa skaalassa kuin alkusyksyisin :) Ja kaunis kiitos, väriä on ihana olla, piristää mieltä kummasti ;)

Vastaa

Tosi nätti asu. :) Minäkin huomasin syksyn tulon viime viikolla ja kaivoin sukkikset ja neuleet huokaillen esiin kaapista. Toisaalta, syksy on kaikkein kivointa aikaa pukeutumiselle ja blogin kanssa tulee aina inspiroiduttua ihan eri tavalla. Aika aikaa kutakin, kaivankin ihan mielelläni neuleen ja kaulahuivit esille ja kietoudun niiden turviin. Lämpötilat tosin saisivat pysytellä vielä samoissa lukemissa kuin tähänkin asti..

Lontoossa muuten vaatteiden määrä pysyy tuollaisena oikeastaan koko vuoden. Siellä on muutenkin niin hassu sää, ettei ikinä tiedä, miten pitäisi varautua. Siellä kulkee osa porukasta shortseissa läpi talven. Ensimmäisenä talvena siellä oli yksi isohko mies, joka tuli joka päivä minua töihin mennessä vastaan. Aina shortseissa. Minä kuljin välillä mekossa, välillä villakangastakissa, mutta miehen vaatetus oli aina sama mustat shortsit ja valkoinen kauluspaita. :P Sitten on kyllä niitäkin, jotka vetävät paksuimman parkan päälle marraskuussa, vaikka päivän lämpöasteet saattavat hyvinkin kohota lähelle kahtakymmentä. Hassua. :)

Vastaa

Kiitti! :) Totta, olen ihan samaa mieltä, että syksy on pukeutumisen suhteen kaikkein inspiroivinta aikaa, mutta jotenkin kun kylmempi kausi on niin pitkä, niin ei mitenkään vielä haluaisi ottaa askelta paksumpiin vaatteisiin, seuraavan kerran kesäisempiin vaatteisiin kun pääsee ehkä palailemaan vasta joskus ensi vuoden toukokuussa, hui! Mutta nyt on kyllä ollut ihan mielettömän alkusyksyn säät, on suhteellisen lämmin ja aurinko on ollut esillä paljon, totta tosiaan, saisi jatkua tällaiset kelit! Parasta tässä onkin juuri, että voi monipuolisesti vapsia parhaita paloja eri kausista, sukkikset eivät todellakaan ole liioittelua, mutta myös just ja just ilmankin pärjää :)

Heh, siinä vasta kontrastia katukuvassa! ;) Meillä sentään katukuva näytää ristiriitaiselta vähän aikaa vuodesta, mutta mielenkiintoista olisi törmätä vastaavaan ilmiöön läpi talven! Toisaalta, ihanaa kun on mahdollisuuksia ja voi ”valita” mikä kausi on, mutta toisaalta taas epävakaudessa on kyllä omat isot haasteensa!

Vastaa

Aivan mahtava asu, kerrassaan. Upea, upea oranssi ja toi koru sopivat mielettömän hyvin yhteen.

Hahhaa! Mä olen tehnyt samoja havaintoja kuin sä :D

Vastaa

Oi, mahtavaa, että tykkäät! Kaunis kiitos :)

Hih, hassu murroskausi tosiaan, sitä yrittää itse vielä haahuilla jossain siellä välimaastossa, eikä tiedä hypätäkö kunnolla jo syksyyn vai nauttiako vielä väljemmistä kesäkautta henkivistä asuista!

Vastaa

Hienot värit!
Tänään töihin ajellessani hymyilytti sama havainto pukeutumisesta – ohi meni vaalean kepeä kukikas kesähame ja päästä varpaisiin tumma syysvaatekerta. Ihonväriset sukkikset on päässeet jalkaan jo muutaman kerran, mutta muuten on tullut pitkitettyä syskyyn astumista lyhythihisilla mekoilla ja puseroilla, sekä valoisilla väreillä. Silti jo hiplailen välillä kaapista tummaa luumua, nahkaa ja muita syksyisiä värejä ja materiaaleja.

Vastaa

Kiitos! :) Kuulostaapa tutulta, juuri tuossa välivaiheessa itsekin seilaan! Ihonväriset sukkikset on pariin otteeseen myöskin olleet jalassa, mutta muuten yritän vielä iloita paljaista sääristä, mutta kummasti jo ne syyssävyt ja – materiaalit polttelevat hyppysissä. Noh, tuleva kausi on kuitenkin taas niin pitkä, että varmasti ehtii kyllästyä, joten yritän olla syöksymättä eteenpäin liian nopeasti :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.