Viikkoon on mahtunut aika määrä aktiviteetteja ja huominen tulee ehdottomasti kruunaamaan toiminnallisen viikon, mutta palataan vielä maanantaihin. Elsan houkuttelemana suuntasin kokeilemaan melontaa ensimmäistä kertaa elämässäni. Ilmoittauduimme Vuosaaressa sijaitsevan Natura Vivan melontakeskuksen tutustumisiltaan, joka on tiivis parituntinen, jossa saadaan perehdytys ja päästään kokeilemaan melontaa parin tunnin ajan. Olin kuullut paljon positiivista melonnasta, esimerkiksi äitini on lajiin hurahtanut, mutta jostain syystä en itse ole koskaan tullut kokeilleeksi. Tutustumisjakso oli pehmeä alku ja sitä kautta sain tuntumaa sen verran, että nyt uskaltaisin lähteä yksinkin liikkeelle.

natura viva melonta 2natura viva melonta 14 natura viva melonta 13

Maanantai käynnistyi epävakaisena (mitenkäs muutenkaan, Suomen kesä, huoh) ja olin varustautunut vastaanottamaan sateen, mutta sää heilahti päälaelleen kun saatiin kajakit irti rannasta ja tavoitettiin ensimmäinen saari. Harmaa pilvimassa häipyi ja ihana aurinko pääsi esiin – Helsingin edusta näytti uskomattoman kauniilta! Vesi oli tyyni ja tuntui hassulta lipua niin lähellä pintaa. Pelkäsin alussa kajakin vetävän ympäri, mutta se yllätti vakaudellaan. Kuulemma sitä ei ole ihan helppo saada keikahtamaan, mutta toki kaikki on mahdollista.

Ensimmäisen kilometrin meloin hikiotsalla, tuntui, että voimat loppuvat ja hetken teki mieli jo luovuttaa. Saatuani matkan varrella pari vinkkiä asentoon ja melan käyttöön ihme tapahtui ja ote rentoutui. Ei se tarvinnutkaan voimaa, vaan vain oikeanlaista tekniikkaa. Loppuvaiheessa tuntui jo, ettei juuri tarvinnut tehdä vaan kajakki lipui melkein kuin itsestään meren pintaa pitkin. Taisi hyvä sääkin edesauttaa mielialan kipuamista korkealle!

natura viva melonta 21natura viva melonta 1natura viva melonta 5Melontalenkin pituus oli sellaiset kolmisen kilsaa, mikä oli todella hyvä matka näin aloittelijalle. Olin ihan varma, että lihakset huutavat kipeinä seuraavana päivänä, mutta ihme kyllä selvisin lihassäryittä. Hyvää liikuntaahan toki tuo on, etenkin kun tekniikka on hallussa ja käyttää yläkroppaa pelkkien käsien sijaan. Vuosaaren melontakeskuksesta voi vuokrata kajakeita omatoimiseen melontaan ja alue on kyllä ihan täydellistä siihen – lähellä on pieniä saaria ja aurinkoisena päivänä maisema on todella kaunis!

natura viva 01

Melonnan tutustumiskerta saatu blogin kautta.

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.