Ensimmäinen loma-viikkoni on kulunut ja samoin myös viikkoni auton kanssa. Tänään Rinta-Joupilta lainassa ollut KIA Ceediä palauttaessani en voinut olla ihmettelemättä, että miten nopeasti viikko kuluikaan. Toisaalta kun pysähdyin miettimään, mitä kaikkea minä ja KIA koimme, alkaa mennyt viikko tuntua mukavan rikkaalta.

rintajouppi kia 20

Hakiessani blogin kautta lainaksi tullutta autoa jännitys taitaa olla lievä ilma ilmaisu, oikeasti taisin olla kauhuissani.

Edellisestä ajokerrasta oli ehtinyt vierähtää vuosia ja vielä kauemmin manuaalivaihteisella autolla, mutta hermostuneisuus haihtui nopeasti kun pääsi ratin taakse. Jostain takaraivosta ajotaito kumpusi ja itselle ylpeydenaiheena on, että onnistuin melko jouhevaan ajoon enkä edes onnistunut saamaan autoa tahtomatta sammuksiin kesken kaiken. Tosin osasyynä saattoi olla ihanan salliva kytkin.

rintajouppi kia 7rintajouppi kia 27

Mitä sitten autolla tuli tehtyä? Autolla tuli kuljetettua kavereita, palautettua lainassa olleita suurikokoisia tavaroita sekä vietyä äiti ja veli Porvooseen. Ajettua kuvaamaan ex tempore auringonlaskun aikaan ja vietyä hyvännäköistä miesseuraa ilta-ajelulle. Poikettua outletissa, jätskillä, kauempana museossa ja ihan vain ystävän luona. Hermoiltua parkkimaksujen kanssa ja treenattua taskuparkkeerausta (jossa kuin ihmeen kaupalla onnistuin!). Ei siis hullumpi viikko.

Huomenna nousen Onnibussin kyytiin ja mietin, että auton kanssa sekin matka olisi ollut hauskempaa, mutta minkäs teet, niin ihanaa kuin auton kanssa olikin ja toivon, ettei seuraavaa autoilua tarvitse odottaa kauaa, niin tässä elämäntilanteessa on järkevämpää olla omistamatta omaa autoa. Mutta ehkä vielä joku päivä.

rintajouppi kia 6rintajouppi kia 9rintajouppi kia 24

Viikon ajaminen teki hyvää jo ajovarmuutta ajatellen, kokemuksista tietty puhumattakaan. Jos lähdin liikkeelle epävarmana, palasin ajamisen ihanuuden muistaneena ja ennen kaikkea haikeana siitä, että ex tempore lähdöt toiselle puolelle kaupunkia – tai peräti toiseen kaupunkiin, eivät enää onnistukaan niin helposti.

Toisaalta, kaupunkiparkkeerausta ei todellakaan tule ikävä. Vaikka onnistuinkin löytämään oman kodin edustalta kaupunkimiljööseen melko poikkeukselliset maksuttomat paikat, josta näin lomakautena jopa löytyi lähes joka yöksi tilaa. Kaiken kaikkiaan, KIAlla oli kiva ja ihanan helppo ajaa, ja kompaktin kokoinen auto toi uutta väriä omaan lomaan.

rintajouppi kia 3

Auto lainassa blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.