Reissuille lähtiessä yritän aina minimoida mukaan otettavan kosmetiikan määrän ja muutenkin matkanpäällä ei halua käyttää ylimääräistä aikaa kropan puunaamiseen, mieluummin sen kaiken tekee ennen lähtöä. Myös lomalle lähteminen on huomattavasti mukavampaa kun kroppa on lomakuosissa ja fiilis on hehkeä sekä hoidettu! Alla muutama vinkki, joilla itse helpotan etenkin pitkien kesäreissujen kauneudenhoitorutiineita.

sun-capsules-1

1. Sileät sääret sokeroinnilla

Erityisesti kesällä kaipaa sileiden säärien mukanaan tuomaa huolettomuutta ja lomalla jos milloin ei halua käyttää aikaa ja energiaa sängen peittelyyn tai karvojen ajeluun. Niinpä juuri ennen reissua vähintään vahaan karvat, mutta vielä paremman lopputuloksen tuo hoitolassa tehty sokerointi, joka takaa huomattavasti tarkemman lopputuloksen kuin mihin itse kotona pystyy. Sokerointi kannattaa aloittaa kuitenkin hyvissä ajoin ennen reissua parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi, sillä silein lopputulos tulee vasta 2-3 sokerointikerran jälkeen. Jos aika ei riitä, kannattaa kasvattaa sänki riittävään mittaan ja vahata karvat höyläämisen sijaan.

2. Ripsipidennykset

Laiskan lomalookin täydentää ripsipidennykset tai värjätyt ripset. Reissuilla tulee muutenkin käytettyä meikkiä vähemmän, mutta ripsiväri on niitä asioita, joita kaipaan kasvoille matkoillakin. Meikkaaminen on kuitenkin tylsää reissuilla, jolloin olisi niin paljon muutakin tehtävää eikä ripsari vain ole parhaimmillaan kuumankosteissa kohteissa, joten ongelman ratkaisee ripsipidennykset. Ei siis ihme, että niiden suosio räjähtää kesän korvilla, niinpä kannattaakin varailla aika hyvissä ajoin, mutta niin lähelle lomalle lähtöä kuin mahdollista. Mikäli omissa ripsissä on mieleinen määrä pituutta ja tuuheutta, pelkkä omien ripsien värjäys antaa jo katseeseen kivasti syvyyttä!

3. Kestävä geelilakkaus kynsiin

Lakatut kynnet eivät säily kauniina kauaa ja vaikka kynsien lakkailu onkin rutiinia kotona, ei se ole niitä asioita, joita huvittaisi tehdä reissun päällä. Jos kuitenkin arvostaa huoliteltuja kynsiä, muttei kaipaa rakennekynsiä, kannattaa kokeilla geelilakkausta. Se on pitävä kynsistudioissa tehty lakkaus, joka kovetetaan uv-valolla ja on rakennekynsiä edullisempaa, mutta pysyy kauniina huomattavasti kotilakkausta pidempään.

summer-essentials-1

4. Rusketus purkista

Ihoni on hassu siinä, että se ei pala helposti, mutta eipä se rusketukaan, niinpä en suotta edes yritä altistaa sitä auringolle vaan pidän huolta kunnon suojakertoimista. Se ei poista sitä puolta, että kesällä kaipaan pientä päivettynyttä lookia normaalin valkoistakin valkoisemman talvi-ihoni tilalle ja etenkin heti talven jälkeen (tai keskellä talvea) suunnatessa iho huutaa valkoisuuttaan. Niinpä auringon oton sijaan tyydyn purkkipäivetykseen, en tavoittele ruskettunutta lookia, mutta kevyt ja luonnollinen sävy pinnassa on kiva lähteä lomalle aurinkoiseen kohteeseen.

5. Aurinkosuojakapselit sisäisesti

Aurinkoiseen kohteeseen suunnatessa tietenkin ihon suojaaminen sekä suojakertoimilla että vaatteilla on tärkeää, mutta toisinaan itse aloitan ennen matkaa myös ihon omaa aurinkosuojaa vahvistavan lisäravinteen syönnin. Jotkut lupaavat tehoa heti, toiset kannustavat aloittamaan hyvissä ajoin, joten mikäli vastaavan valmisteen käyttöä mielii, kannattaa lukea pakkauksesta käyttöohjeet ja noudattaa niitä.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.