Kirjoittelin reissulla Vita Liberatan mainioista itseruskettavista ja kaipailitte kuvamateriaalia  lopputuloksesta. Löysin koneelta vertailukohdaksi surkean säärikuvan talviväritykselläni ajalta ennen matkaa, eli olen siis luonnostani hyvin vaalea. Talvella se ei haittaa, mutta kun keväällä heittää sukkikset nurkkaan niin omat sääret loistavat valkoisuuttaan ja pieni päivetys tuntuu olevan paikallaan ennen kuin aurinko edes hieman kesänvieton aikana tarttuu kroppaan. Ruskettuneenahan minua ei koskaan näe, eikä sitä ole tällä lähtötilanteena edes realistista haikailla, mutta etenkin kesäaikaan on ihan kiva olla edes lämpimän ihonvärinen kalmankalpean värityksen sijaan. :)

Jälkeen -kuvan otin matkalla, Vita Liberatan levitystä seuranneena aamuna (tosin pohjalla oli haalistunut purkkirusketuskerros, mikä varmaan vähän vaikutti lopputuloksen intensiivisyyteen). Käytännössä kuitenkin käyttämäni sävy medium jää hyvin näkyviin jo ekan käyttökerran jälkeen, mutta syvenee tietenkin seuraavilla kerroilla. Sisällä ja erityisesti keinovalossa päivetys näkyy tosi hyvin, mutta heti kun kropan siirtää kokokuvaan tai kirkkaaseen auringonvaloon en näytä enää ruskettuneelta vaan lähinnä elävän väriseltä (kuten vaikka edellisen postauksen kuvissa), siksi ehkä asukuvista ei niin selvästi erotu lopputulos ellei olisi ennen kuvaa vieressä vertailuna.

vita liberata lopputulos 1

Purnasin Vita Liberatan esittelypostauksessa sitä, että iso levityskinnas pyörii kädessä, mutta Black + White = Grey -blogin Tiia riensi apuun ja vinkkasi, että hanskan varren ympärille kannattaa pistää hiuslenksu, eikä pyöri enää! Vinkki oli ihan loistava, ja itsellä puolittui levitysaika puhumattakaan entistä tasaisemmasta lopputuloksesta, suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan jos painii saman ongelman kanssa! Kiitos Tiia!

Mutta ihomaaleista huonekalumaaleihin, pitäisi nimittäin lähteä ostamaan pieni purkki (harmaata) huonekalumaalia. Olen viimein tällä viikolla päättänyt saada olkkarinpöytämme maalausprojektin käyntiin, mutta huomasin olevani ihan pihalla siitä, että mistä maaleja voi ostaa Helsingin keskustasta? Siis tokihan K-raudat sun muut myyvät, mutta entä keskustan alueella? Saako Stockalta?

P.s Huomasin myös, että matkan aikana useisiin kommentteihin vastaaminen on jäänyt välistä – pahoittelut! Korjaan asiaa parhaillaan ja toivottavasti kohta on kaikkiin vastattu, tai ainakaan yhtään ei tarkoituksella jää välistä :)

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Olen kanssasi samaa mieltä, että mieluummin sitä esittelee kesäsääriään pienellä päivetyksellä kuin aivan valkoisina. Vita Liberata on kyllä tullut minun kosmetiikka-arsenaaliini jäädäkseen : ). Mitenkäs, testasitko levityskintaaseen sitä mainitsemaani ponnari/kuminauhatekniikkaa :) ?

Vastaa

Aaah, hyvä että mustutit! Munhan piti ihan laittaa sun vinkki ihan yleiseen jakoon tämän postauksen yhteydessä, niin hyvä se oli! Täytyypä heti käydä editoimassa tekstiä :) Eli siis juu, testasin, ja toimii älyttömän hyvin – en ymmärrä miten en itse tullut ajatelleeksikaan noin simppeliä, mutta näppärää kikkaa :) Nyt levitys sujuu puolet nopeammin ja lopputuloksestakin tulee tasaisempi, suuret kiitokset siis!

Vastaa

Maalikaupaksi suosittelen omien kokemusteni perusteella Töölön Värisilmää Messeniuksenkadulla. Olen saanut siellä hyvää palvelua ja hyödyllisiä neuvoja, mitä ei yleensä jättirautakaupoista saa. Ei ole ihan keskustassa, mutta ratikkamatkan päässä.

Vastaa

Aivan, totta! Miten en muistanutkaan tuota Värisilmää! Olen sieltä joskus hakenut tapetteja, mutten kai tullut ajatelleeksikaan, että sieltähän saisi myös maalia :) Loistovinkki, kiitos – sitäpaitsi, se on vain muutaman korttelin päässä kotoa, eli ihan lähellä käydä kurkkaamassa valikoimaa!

Vastaa

En ole kovin ihastunut ollut mihinkään itseruskettavaan tuotteeseen, mutta jos ei kohta kesä ala ja auringosta saa pientä päivetystä näihin koipiin, on pakko laitella jotain tököttiä iholle!

Eikös Clas Ohlson myy maaleja tätä nykyä myös…? Ei varmaan mitään älytöntä valikoimaa, mutta perussetti varman löytyy.

Vastaa

Mä en kanssa jaksa käyttää pitkäkestoisesti, mutta just alkukesästä tai vaikka ennen reissuun lähtöä yleensä korkkaan purkin, ettei näytä ihan kuolleelta :D

Ooh, enpä tiennytkään, että sieltäkin voisi löytyä! Täytyypä käydä kurkkaamassa ihan mielenkiinnosta ainakin, kiitos vinkistä :)

Vastaa

Moi! Ootko miettinyt pöydän suhteen kalkkimaalia? Sellanen kauppa kuin Måla & More löytyy Museokadulta ja he myyvät aivan ihania kalkkimaaleja! Kannattaa tosissaan harkita niiden käyttämistä. Tässä vielä liikkeen kotisivut: http://www.malaetmore.fi/

Vastaa

Voi eikä, mikä kauppa! Mun harmaa taisi juuri joutua kyseenalaiseksi, sen verran herkulliselta tuon putiikin valikoima näyttää. Meinasin sanoa, että poikkean tuolla kyllä heti huomenna, mutta onkin silloin näköjään kiinni, joten keskiviikkona pakko mennä käymään! Kiitos vinkistä, vaikuttaa tosi hyvältä! :)

Vastaa

Kuulee joo, mä lähdin tältä kehäkolmosen pohjoispuolelta ihan asiakseni tonne hakemaan maalia paria lipastoa varten. Sitten paikan päällä hullaannuin vähän niin kun kaikkista väreistä, enkä lopulta osannut ostaa mitään (paitsi mäyräkoiratyynyn.. köh ;)). Onneksi maaleja saa myös nettikaupasta, joten täytyy nyt liikkeestä hankitun värikartan kanssa yrittää päätyä johonkin lopputulemaan.. :D:D

Liikkeessä oli muuten tosi hyvät värimallit monin eri tavoin toteutettuina. Maaleilla oli maalattu monenlaista puupalikoista isoihin huonekaluihin. Alkoi myös kiinnostaa ne heidän järkkäämät maalauskurssit ihan tosissaan.

Jään jännityksellä odottamaan, mihin väriin ja maaliin lopulta päädyt! :)

Vastaa

Haha, ihana! Katotaan miten mulle huomenna käy, kotiudunko tyynyn vai maalin vai minkä kanssa :D On kyllä tosi hyvä, jos siellä pääsee kurkkimaan niitä maaleja luonnossa eri kokoisilla pinnoilla, siten ihan varmaan hahmottaa ja inspiroituu toisella tapaa kuin van kuvittelemalla miltä mahtaa näyttää! En malta odottaa! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.