Aloin viimein eilen purkamaan kesälomareissun kuvia muutamia matkapostauksia valmistellassani, ja samalla silmään osui jokunen julkaisematon kesäasukuva, joiden pariin palailen vielä pikapuoliin ennen kuin sää todella hypähtää kunnolla syksyiseksi. Alkajaisiksi ajattelin kuitenkin palata vähäisiin kuviin lentoasuistani, joiden valintaan pätee omat pienet säännöt, joita ulkopuolinen tuskin huomaisi ellei seuraisi lennoille mukaan asujani tiirailemaan (mikä ei kyllä kannattaisi, sillä niissä ei juuri nähtävää ole). :) Asukuvien innoittamana kokosin alle oheen pienen muistilistan asioista, mitä silmällä pitäen yleensä lentoasuni valitsen.

lentoasu 17

Lämmintä ja mukavaa

En näe järkeä pakata mukaan erillistä lentovaatekertaa, vaikka verkkarit ja tennarit epäilemättä kaikkein mukavin matka-asu olisikin, vaan pukeudun sellaiseen, jota voin käyttää myös perillä. Oloasun sijaan suosin muunlaisia mukavia ja lämpimiä vaatteita, joissa on helppo olla, jaksaa istua pitkään ja jotka sopivat muuhun matkakarderobiinikin.

Pitkät lahkeet

Koneessa on yleensä aina viileää, joten pitkät housut (ja pitkähihainen pusero) ovat itselle ihan ehdoton juttu. Housut myös mahdollistavat monipuolisemmin asentoja kuin hame, tuolilla voi löhötä juuri niin kuin huvittaa tai nukkua penkeillä tilaisuuden salliessa poikittain, ilman miettimistä mitä näkyy. Vaikka matkustaisikin lämpimään kohteeseen, yhdet pitkät housut on yleensä ihan hyvä olla matkassa, joten siinä tulee kaksi kärpästä samalla kertaa; lomareissun lämmin vaate sekä lentohousut.

Kerrostettavaa ja paksua

Puen yleensä päälle mukaan otettavista ne raskaimmat/paksuimmat vaatteet, kuten farkut ja neuleen, viemästä painoa ja tilaa matkatavaroista. Suosin myös kerrostettavaa, siten pystyy helposti mukautumaan matkakohteen lämpötilaan saavuttaessa, etenkin jos matkustaa viileästä lämpimään.

Huivi asusteena

Suuri huivi on aina matkallani mukana, se toimii lämpimässä aurinkosuojana ja kylmässä lämmikkeenä, niinpä otan sen mukaan myös koneeseen. Koneessa se toimii ekstralämmikkeenä ja myös näppärästi lisäpeittona, päätukena tms. milloin mihinkin tarpeeseen vastaamassa.

Hyvät matkakengät

Koska perillä saattaa joutua kävelemään laukkujen kanssa paljonkin, hyvät kengät ovat oleellinen juttu. Omia lentokenkiä ei kuitenkaan kannata raahata mukana, joten laitan jalkaan jotkut (raskaamman puoleiset) kengät matkavaatevalikoimastani. Mielelläni suosin umpikärkisiä, mutta jos sellaisia en muutenkaan aikonut pakata mukaan, myös muut käyvät. Ensimmäisenä koneeseen päästyä riisun kuitenkin kengät ja sujautan jalkaan paksut lentosukkani, joilla tassuttelen aina läpi lennon, niinpä sandaalien viileydestä ei siinä mielessä tarvitse huolia.

Tilava laukku

Koska kuitenkin raahaan koneeseen kaiken oleellisen läppäristä kameraan, tulee laukun olla kestävä ja tilava (kuitenkin jälleen sellainen, jota käytän muutenkin matkalla), esimerkiksi Longchampin musta La Pliage laukkuni on tässä erinomainen. Pidän laukkua jalkatilassa, ettei aina sieltä jotain kaivatessa tarvitse nousta, siksi näppärä koko ja muutenkin käyttöä kestävä malli ovat plussaa. La Pliage myös imee tarpeen tullessa mukavasti niitä raskaammanpuoleisia ostoksia sisäänsä, joten ruumaan menevän laukun tilaa pystyy keventämään kun lähtee kevyillä käsimatkatavaroilla ja täyttää laukkua tehokkaammin palatessa.

Kevyt meikki

Lentäessä iho elää aina ihan omaa elämäänsä. Lyhyenkin lennon jälkeen olo on nuutunut ja kasvot kiiltää kuin peili, niinpä en edes yritä väsätä kunnollista meikkiä koneeseen, vaan lennän tavallistakin kevyemmällä meikillä tai jopa ihan vain ripsarilla ja värillisellä päivävoiteella. Lentomatkan jälkeen olo on sitä keveämpi mitä vähemmän pakkelia nassussa on, ja tarpeen vaatiessa pidemmän lennon jälkeen ihoa on helppo pikafreesaata pyyhkäisemällä sitä kostella pyyhkeellä tms, mikä ei onnistuisi jos olisi meikkiä varottavana.

                  lentoasu 22Farkut: H&M / Kengät: Even&Odd / Valkoinen kauluspaita: NewLook, UK / Valkoinen neule: Zara / Punainen neule: H&M / Sininen kauluspaita: Esprit

Ylin asu oli päälläni Malagaan lentäessä ja alempi (josta ei ehditty napata aamuvarhaisella kuvia tuon enempää kun taksi kurvasi hakemaan niin nopeasti) paluulennolla. Islannin reissun lentoasu löytyy täältä, ja kuten huomata voi, samalla asukaavalla mennään siinäkin. ;)

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Ei kai lentovaatekertaa tarvitse mukaan pakatakaan jos sen pukee päälle lennolle :) Kaunis asu, mutta itse en lentäisi kyllä kuin max lyhyen työmatkan noissa koroissa ja rypistyvässä paidassa. En jaksa kopsutella kentillä laukkujen kanssa koroissa. Puhumattakaan jos olisi vaihto. Ihailen kyllä aina kentällä juuri sinun tyylisiä kauniita naisia huoliteluissa asuissa ja korkkareissa :)

Vastaa

Hih, no joo, mutta sitten lennon jälkeen sen joutuu reissun ajaksi pakkaamaan mukaan ja raahaamaan laukussa (yritän aina pärjätä mahdollisimman vähällä, joten siksi suosin sellaista, joka ei ole vain yhteen käyttötarkoitukseen) – itse tavallaan lasken kaiken mukaan lähtevän mukaan pakattavaksi, vaikka olisikin päällä ;)

Itse yritän juuri pukea ja pakata mukaan sellaista mikä ei rypisty, mahdollisimman mukavaa, mutta silti koko matkan ajan teoriassa käyttökelpoista. Siksi just itsellä farkut ovat toimivat, niitä tulee käytettyä todennäköisesti matkakohteessakin, mutta toimivat myös matkaa tehdessä, ja koneeseen sitten joku neule/toppi tms. päällä mukavantuntuinen :) Mulla oli ennen ihan joka kerta matkatessa päällä sellainen löysä musta valuva neuletakki, johon oli ihana kietoutua, mutta nyt sen käyttö on jostain syystä jäänyt vähemmälle. :)

Vastaa

Ihana postaus, vaikka en juuri nyt ole minnekään lähdössä. Varsinkin tuo eka kuva on sellainen, että aina itsekin haaveilen sipsuttelevani kentällä tuon näköisenä. Musta lentokentät ovat aina olleet jotenkin hohdokkaita paikkoja, joihin tekisi mieli vähän pukeutuakin. Todellisuudessa olen siellä aina vähän myöhässä, rähjäisen näköisenä ja ainakin yksi kitisevä lapsi rattaissa/rintarepussa/käsivarressa roikkumassa. Tosi hohdokasta. Mutta niinä harvoina kertoina, kun pääsen yksin jonnekin, olen kyllä aika samoilla linjoilla sun kirjoituksen kanssa.

Vastaa

Kiva, että pidit – matkafiiliksiin on aina kiva mielessä palata, vaikkei uutta reissua juuri silloin olisikaan tiedossa :) Totta, vaikka lentokentillä on viipyillyt plajonkin ja etenkin työreissut ovat tehneet niistä paikkoja, joissa vietetyn ajan yrittää todella minimoida, niin silti omalle lomalle lähtiessä ei yhtään haittaa vaikka aikaa kentällä olisi kulutettavana – silloin on ihana nuuskia lähdön tunnelmaa ja muutenkin kenttien omanlaista fiilistään! Mutta joo, kuten sanoit, totuus varmaan on herkästi toinen etenkin perhelomalla. Hih, täytyy muistaa nauttia hetkistä kun kentällä loman voi aloittaa ohipyyhältävää henkilökuntaa katsellessa ja vaikka kuohuvalasilliselle istahtaessa ;)

Vastaa

Samankaltaisia sääntöjä on itsellänikin – tosin sillä erotuksella, että viime aikoina on tullut matkustettua aina niin pitkäksi ajaksi, että matkalle on laitettava päälle kaikki mahdollinen viemästä tilaa täpötäysistä matkalaukuista. (Villapaita, trenssi ja sappaat ovat mahtava kombo silloin, kun kohdemaassa on lähemmäs 30C lämmintä. :D) Suosin myös aina kun mahdollista sellaista käsimatkatavaralaukkua, jonka voi laittaa penkin alle. Mielestäni se lisää matkustusmukavuutta ihan huikeasti, kun tietää omien tavaroidensa mahtuvan koneeseen ilman tunkemista, ja että ne saa myös esille helposti.

Vastaa

Heh, tunnistan hyvin tuon päälle ahtamisen, tullut itsekin testattua – etenkin kotiinpäin tullessa ;) Samoin olen myös joutunut painorajojen paukkuessa työntämään kaiken yhtään painavamman käsimatkatavaroihin, mikä on tarkoittanut sitä, että käsilaukku on pullistellut kasasta kenkiä ja koruja. Varmaan hauska näky turvatarkastuksen läpivalaisussa :) Totta, penkin alta laukun saa näppärästi esille ja muutenkin on jotenkin helpompi kun se on siinä ihan käden ulottuvilla – myös lähtö onnistuu näppärästi etenkin jos matkatavahyllyt on sullottu täpötäyteen!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.