Romanian ja Bulgarian reissuni oli kahden viikon aktiiviloma, joka sisälsi autossa istumista, paljon kävelyä, luontoa ja rantakohteita siinä missä parempia illallisia ja kaupunkielämää, joten mukaani valitsin kosmetiikkaa, joka palvelisi mahdollisimman erilaisiin tarpeisiin ja muuttuviin olosuhteisiin. Vältin tälläkin kertaa ylimääräisen raahaamista, mutta tietenkään en luopunut itselle tärkeistä elementeistä (kuten vaikka ilman kattavaa hiustuotevalikoimaa olisin pulassa!), vaikka tietenkin aina hätätilanteessa voisi vielä vähän typistää. Näin jälkeen päin tarkasteltuna tuotevalintani osoittautuivat varsin nappiin menneiksi ja moni pikkupurkki loppui juuri sopivasti ihan matkan vikoina päivinä, kuten olin toivonutkin. Matkalaukunkin kokonaispaino jäi mennessä ja tullessa alle 20 kilon, joten hyvä niin! Alla tarkemmin eriteltynä kaikki mukaan pakkaamani kosmetiikka:

1. Ihon- ja kasvojenhoito

matkakosmetiikka-5

 • Reissulla käytin päivittäin kasvovilla 30 suojakertoimista kasvovoidetta, yöksi taas laitoin kosteuttavaa seerumia sekä täyteläistä yleiskasvovoidetta. Silmänympärysvoidekin löytyi matkaan minikoossa.
 • Kasvojenpuhdistukseen löysin sattumalta yhden luottotuotteistani matkakoossa, ja se on riittävän tehokas poistamaan kaiken meikin yksistään. Sitä täydensi kuorintavoide ja pieni kasvovesi, joka riitti juuri kahden viikon ajan.
 • Matkalla sähköhammasharja vaihtuu perinteiseen, vaikka omistankin pienen matkakokoisen sähköhammasharjankin. Hammastahnaksi taas pakkasin mukaan jo pitkälle käytetyn pakkauksen (turha raahata täyttä mukana), sillä matkakokoista ei tähän hätään ollut.
 • Koska en ota aurinkoa, mutten välitä loistaa valkoisenakaan, käytän kesäreissuilla itseruskettavaa, mutta kompakti koko on siinäkin plussaa!
 • Muita oleellisia olivat deodorantti, suojakertoiminen huulirasva ja suihkugeeli. Pientä ylellisyyttä toi minikokoinen hajuvesi.

2. Hiustenhoito

matkakosmetiikka-3

 • Hiustenhoitotuotteiden kohdalla en luovu hyvistä hoitotuotteista, kesäreissuilla aurinko porottaa taivaalta, hiki virtaa ja tuuli tuivertaa tukkaa, niinpä en selviä ilman hyviä hiustuotteita enkä mitenkään uskalla luottaa hotellien minituotteisiin. Shampoon ohella pakkasinkin matkaan kahteen käyttökertaan riittäneen syvähoitavan hiusnaamion sekä kosteuttavan hiusnaamion, jota kotona käytän tavallisen hoitoaineen sijaan – reissulla sekoitin sitä perinteiseen hoitoaineeseen.
 • Jätettäviksi hoitoaineiksi valitsin sekä voidemaisen tuotteen että öljyn, mikä on sama yhdistelmä, jota käytän kotonakin. Pyyhekuivan tukan viimeisteli lämpösuojasuihke.
 • Ilman omaa fööniä en myöskään lähde reissuun! Olen niin monta kertaa joutunut pettymään hotellin hiustenkuivaimeen (jos sitä edes on ollut), enkä enää ota riskiä, olen nimittäin pulassa jos en pääse osin kuivaamaan hiuksiani föönillä.
 • ”Seuraavan päivän” tukkaa varten varasin kuivashampoon sekä tekstuuria tuovan suihkeen. Hiuslakkaa en tällä reissulla käyttänyt juurikaan ja loppumatkasta mies omikin mukana kantamani matkakokoisen lakan.
 • Harja ja kampa ovat must, ja normaalisti mukanani kulkee myös pieni tangle teezer, jonka huomasin vasta matkan päällä unohtaneeni ottaa mukaan (ja siten myös kuvista).

3. Meikit

matkakosmetiikka-4

 • Meikeissä otin matkaan tutut ja testatut arkimeikkini, mutta pari kirkasta huulipunaa toivat kokonaisuuteen säväystä. Matkan päällä ei aina huvita meikata, mutta tarvittaessa kirkas huulipuna piristää ilmettä kummasti!
 • Kynsilakaksi valitsin neutraalin puuteripersikan, joka varmasti sopi erivärisiin matka-asuihini. Aiemmilla vastaavilla reissuilla olen suosinut muiden muassa valkoista, hempeää minttua ja oranssiin taittuvaa lakkaa.

4. Hygienia ja täsmätuotteet

matkakosmetiikka-3c

 • Koska kyseessä oli kesäreissu, pakkasin mukaan useamman aurinkosuojatuotteen, joista kropalle kävivät sekä 30 että 50 suojakertoimiset. Rasiassa oli mukana myös sisäisesti suojaa tuovia aurinkokapseleita, joita popsin läpi reissun.
 • Jalkojen rasittumiseen varauduin rakonestopuikolla, laastareilla, rakkolaastareilla sekä kertakäyttöisellä jalkahoidolla, joka tuli todella tarpeeseen erään todella aktiivisen ja paahteessa tarvotun päivän jälkeen.
 • Pientä käsidesiä kannan aina reissuilla mukana ja nyt myös kertakäyttöiset puhdistusliinat osoittautuivat todella hyödyllisiksi – niitä en olekaan aiemmin käyttänyt, mutta jatkossa ehdottomasti aion!
 • Monitoimivoide on loistokeksintö, Himalayan versiota käytin hyttysten puremiin sekä eniten aurinkoa saaneiden kohtien rauhoittamiseen – monitoimisuudessaan taipuu hätätilanteessa moneen!
 • Kynsilakanpoistolaput pienessä purkissa ovat loistokeksintö ja niitä löytyykin nykyään jo useilta merkeiltä! Karvojen poistossa taas pienempi mukana kannettava höylän parina on pieni voide vaahtopurkin sijaan.
 • Muita tarpeellisia olivat pinsetit sekä matkapäivien mukaan lasketut vanulaput ja -puikot. Muutama pinni, hiuslenksu ja särkylääke viimeistelivät kokonaisuuden.
 • Korvatulpat ovat myös aina mukanani, koskaan ei tiedä millaisella melualueella hotellihuone sijaitsee!

Osa kuvissa näkyvistä tuotteista saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.