Tämä vuoden jatkunut poikkeusaika on ollut riittävä sysäys siirtyä kokonaan luonnonkosmetiikan deodoranttien käyttäjäksi. Aiemmin käytin tavallista markettidödöä ja luonnonkosmetiikan versioita rinnakkain. Yleensä en hikoile mainittavasti, mutta olen jännityshikoilija ja huomaamatonta jännitystä aiheuttaa sosiaaliset kohtaamiset. Niinpä asiakastapaamisiin ja ylipäätään sosiaalisiin työpäiviin marketin luottodödö oli must tai pidon pettämisen kyllä huomasi varsin ikävästi palaverien jälkeen. Kun voin olla omillani tai riittävän tuttujen ihmisten kanssa tekemisissä, ei vastaavaa taustajännitystä ole. Se on ihan hassu juttu, sillä periaatteessa en koe välttämättä niin tunne jännitystä, mutta kehoni selvästi reagoi kuin ilmassa olisi sellaista. Joka tapauksessa, sellaiset päivät estivät siirtymistä täysin, vaikka muutosta olenkin toivonut pitkään.

Kun epäsosiaalinen korona-aika alkoi, perusdeodorantin käyttö hiipui vähän huomaamatta ja lopulta havahduin siihen, etten itse asiassa ole enää pitkään aikaan käyttänyt sellaista, vaan ainoastaan luonnonkosmetiikan deodorantteja. Kiinnostavaa on, että nyt niiden pito tuntuu riittävältä myös sellaisina päivinä kuin normaalisti olisin kaivannut tujumpaa tuotetta. Liekö kyse kehon tottumisesta vai onko asia jollain tapaa korvien välissä, vaikea sanoa, mutta eron kyllä itse huomaa.

Olen testannut useita luonnonkosmetiikan deodorantteja ja huomannut, että vaikka perusdödöissä pidän roll-oneista, luonnonkosmetiikan versioissa ne käyvät itselle pääsääntöisesti huonoiten. Sen sijaan vahamaiset stickit ovat ihan parhaat omiin tarpeisiin, ja niiden lisäksi myös vastaavan koostumuksen omaavat voiteet.

Yksi mieluisimmista merkeistä on We Love the Planet (kuvien tuotteet saatu blogin kautta), jolta löytyy useita erilaisia vegaanisia dödöjä. Lempparini on Mighty Mint, joka sekä koostumukseltaan mieleen (kivan kiinteä) että tuoksultaan ja tuntumaltaan ihanan raikas, mitä deodorantilta toivonkin. Myös Lucious Lime on tosi kiva ja freesi!

We Love the Planet on hollantilainen brändi, joka pyrkii valmistamaan tuotteet mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Se tarkoittaa esimerkiksi muovitonta pakkaamista ja muutenkin pakkausmateriaalien minimointia sekä aurinkoenergian käyttöä valmistuksessa. Deodorantit on vapaita alumiinista, ja vaikuttavina aineina on sooda, oktaanihappo sekä mäkikuismaöljy.

Puikko- ja voidedeorantit

We Love the Planetin deodoranttien pito on hyvä ja hintakin on kohtuullinen, useassa paikkaa n.15 euron tietämillä (merkki myy mm. Ruohonjuuri, Biodelly, Sokos jne.). Ensimmäisenä tutustuin pahvirakenteisiin deodoranttipuikkoihin, jotka ovat tosi näppäriä kunnes aletaan lähestyä loppua. Olen nurissut tätä aiemminkin, en nimittäin ymmärrä miksi putkiloista on tehty niin pitkiä.

Olen suht pitkäsorminen, mutta silti loppupalan työstäminen ja samalla levittäminen on osoittautunut mahdottomaksi ja jos haluaa käyttää ihan loppuun asti (kuten itse aina haluan), täytyy loppu levittää sormin. Toisin kuin metallipurkissa oleva, nimenomaan sormilevitykseen tarkoitettu tuote, se on tahmeampaa eikä lähde yhtä helposti sormista. Ei kuitenkaan toivoton tapaus, mutta vaatii vähän jumppaa lopussa. Sen jälkeen onkin jäljellä enää iisisti pahvikeräykseen heitettävä hylsy.

Kierrätyspeltinen deodoranttivoide puolestaan on tarkoitettu nimenomaan sormin levitettäväksi ja olen kokenut sen yllättävänkin näppäräksi tavaksi. Ensin ajattelin, etten haluaisi sotkea käsiäni dödöön, mutta itse asiassa sen myötä tuntuma määrään ja levittyvyyteen on hyvä, lisäksi purkkideossa on mukana pieniä rakeita (ainakin Lucious Limessä), jotka tuovat ekstarfreesiä tunnetta. Voide myös peseytyy todella helposti pois sormista, eli itse asiassa olen käytettävyydessä alkanut kallistumaan näihin. Purkki kulkee myös tosi hyvin mukana käsilaukussa tai reissussa (jos sellaisia olisi, heh) ja samoin kuin stickin kanssa, kun se on kokonaan tyhjä, erittäin helppo laittaa kierrätykseen.

Tuotteet saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Tämä menee testiin ja nimenomaan tuo purkkiversio! Olen yhtä tuollaista pahviputkilossa olevaa dödöä testannut (nyt en muista brändin nimeä), mutta se ei vakuuttanut pidon eikä tuoksun puolesta. Vielä on luottodödön etsintä käynnissä, joten mielenkiinnolla testailen uusia vaihtoehtoja. Miten muuten, jättääkö nämä kainaloon selkeitä jälkiä vai sulaako tuote iholle huomaamattomaksi (ts. tahraako vaatteita)?

Vastaa

Näissä We loven purkeissakin eroja, esim. Laventeli ei ollut yhtään omaan mieleen tuoksun ja koostumuksen puolesta, vaikka tyypillisesti laventelin tuoksusta tykkäänkin :) Mutta sanoisin, että kannattaa valita tuo Mighty Mint testiin! Itsekin olen kahlannut läpi valtavan valikoiman, tosi vaikea löytää niitä itselle sopivimpia ja sitten se, mikä toimii jollain toisella ei olekaan sopiva itselle, joten ei auta muu kuin testata itse :)

Tuote sulaa tosi hyvin ihon lämmöstä, eli itse olen uskaltanut pukea ihan heti päälle. En ole huomannut, että jättäisi jälkiä tai kiinnittänyt itse asiassa sellaiseen edes huomiota, mutta toki käytän vähemmän esimerkiksi mustia yläosia (joissa ylipäätään aina taitaa olla riski jäljille isompi?).

Vastaa

Hienoa, että olet löytänyt itselle sopivan tuotteen. Minäkin olen kahlannut vuosien varrella läpi useita luonnondödöjä vaihtelevalla menestyksellä. Tällä hetkellä käytössä on Laveran Invisible 24h Deodorant. Tykkään tuotteen miedosta tuoksusta, mutta erityisen hyvää on se, että dödö ei jätä vaatteisiin minkäänlaisia jälkiä. Edellinen kokeilu Dr Schmidt’s puikkodödöjen kanssa päättyi, koska huomasin, että kaikkien vaaleiden yläosien kainalonseudut muuttuivat päivän aikana keltaisiksi. Vastaavasti tummia yläosia pukiessa piti varoa, ettei vaatteisiin tule valkoisia dödöjälkiä.

Vastaa

Äh, onpas harmi nuo jäljet! Itsellä suurin kompastuskivi monen kanssa on ollut teho. Niinhän se siis vähän menee, että tarpeet ja toiveet vaihtelee ja siten myös mikä sopii toiselle ei istukaan toiselle. Mutta kiitos tuosta Laveran dödövinkistä! Olen vähän luovuttanut roll-oneiden kanssa, mutta tuota täytyykin testata! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.