Viime viikonloppuna kun tein pitkästä aikaa kotibrunssin sain hyvän syyn kokeilla myös CocoVin sivuilta napattua mulperikarkkireseptiä, johon iskin silmäni jo siitä töissä ensimmäisen kerran kuullessani. Pidän muutenkin paljon kuivatuista mulperimarjoista, ne ovat luottonäky myslini seassa ja raakasuklaakuorrutteisia napostelen lähes päivittäin.
Ihan yksistään mulperit eivät kolahda, mutta kuorrutettuina kuulostivat vastustamattomilta, ja sitä olivatkin. Ihan täydellinen karkin korvike, eli toimii todellakin makeanhimoon! Valmistin satsin lauantaina ja niistä on vieläkin iloa, eli säilyvyys on varsin hyvä.
Tein kahta versiota, toisen lucumakuorrutteella ja toisen lakritsijauheella. Täytyy myöntää, että tykkäsin vähän enemmän jälkimmäisistä, sillä rrrrrakastan lakua. Resepti on superhelppo ja onnistuu aika takuuvarmasti. Omalla kokemuksella tärkeintä on muistaa laittaa lucumaversioihin hyvin suolaa (itse laitoin vähän liian varovaisesti) ja ensi kerralla laitan myös lakritsajauhetta ronskimmalla kädellä. Kannattaa testata!
4 comments
Ilona
Iik, nuo kuulostavat ihanalta! Kiitos vinkistä, mä haluan ehdottomasti testata! Lakritsijauheen kanssa varsinkin.
Anna-Maria
Suosittelen lämpimästi! Etenkin juuri nuo lakritsaiset ovat ihan superhyviä! Ja kun tykkäät tapaani lakritsan mausta, niin voi todellakin laittaa jauhetta reilusti (ja suolaa ei tosiaan näihin versioihint arvitse) :)
Tuulia / Wellberries
Ihana ihana kuva, kiva että testasit! <3
Anna-Maria
Oi, oli ihan superherkkua! :)