Mies on jo muutaman kerran kehaissut Hakaniemessä sijaitsevaa Satu Silvon Silvoplee -kasvisravintolaa, jota olen siitä ensimmäisen kerran kuultuani palanut halusta päästä testaamaan. Ravintolahan avasi ovensa jo ensimmäisen kerran vuonna 1999, ja pitkän matkan kulkeneena se avasi ovensa jonkin aikaa sitten avariin tiloihin ihan Ympyrätalon viereen. Koska kyseinen kaupunginosa ei pahemmin omille reiteille arkena osu, suuntasimme eilen vapaapäivän kunniaksi brunnsin sijaan herkuttelemaan Silvopleehen ja ihastuin välittömästi.

Olin yllättynyt ravintolan koosta, asiakaspaikkoja on runsaasti ja ravintolan ohessa on herttainen Smoothiebaari, jonne suuntasimmekin aterian päätteeksi jälkkärille. Ravintola on ihanan valoisa ja värimaailma energinen. Silvopleen lähtöajatuksena on tarjota maukasta ja ravintoarvot säilyttäen valimistettua kasvisruokaa, joka on paikan päällä tehtyä ja mahdollisimman pitkälle luomua ja puhtaista raaka-aineista valmistettua. Ravintolan keskellä kulkee pitkä noutopöytä täynnä vaihtuvia kasvisruokaherkkuja, ja kassalla maksetaan annoksen painon mukaan. Näppärä systeemi! Valinnanvaraa oli todella runsaasti ja kaikki, mitä tuli maistettua vei kielen mennessään. Ravintola tarjoilee myös luomiviinejä ja Smoothiebaari muistaa kiireisempää pistäytyjää mukaanotettavinkin välipaloin.

silvoplee 4silvoplee helsinki 1silvoplee 6silvoplee 16

Kuten olen maininnutkin, olen erityisesti viime vuoden aikana korvannut useita liha-aterioita kasvisvaihtoehdoilla, ja arkisin töissä pitäydynkin nykyään lähes yksinomaan kasvisruoissa. Vapaalla se on toisinaan haastavampaa kun kaikkialla kasvivaihtoehdot eivät saa vettä herahtamaan kielelle, mutta onneksi lähikulmien itämaisista ravintoloista löytyy hyvin vegevaihtoehtoja enkä muista, milloin olisin viimeksi valinnut niissä lautaselleni lihaa. Siksi olinkin erityisen innoissani tästä maukkaasta kasvisravintolalöydöstä, jossa valinnanvaraa on yllinkyllin.

Juuri tällainen helposti lähestyttävä ja kohtuuhintainen konsepti viehättää, nyt ei pitäisi olla kynnystä astella sisään kasvisravintolaan ja sen näyttää moni tekevänkin, paikka oli eilenkin täynnä, mutta löysimme silti kulman, johon istahtaa kauniin auringonpaisteen helliessä mieltä. Väkeä paikka on pullollaan kuulemma lounasaikanakin, ja sehän kertoo siitä, että ruoka on hyvää. Nyt en voi huokaista muuta kuin, että kumpa se olisi vähän lähempänä, niin sinne suuntaisi usemminkin. Jään toivomaan ravintolan laajentumista myös muihin kaupunkeihin tai kaupunginosiin. ;) Sitä ennen kuitenkin tulen poikkeamaan Hakaniemessä entistä useammin, ehkäpä ensi kuussa kun on aikaa, suuntaan Silvopleehen arkilounaalle!

silvoplee 11silvoplee 12silvoplee 8 silvoplee 21

Suosittelen lämpimästi poikkeamaan ja kokeilemaan, myös niiden, jotka valitsevat lautaselleen mieluummin pihvin kuin kasvisgratiinin. ;)

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kuulostaa kyllä herkulliselta, vaikka omalla ruokahalullani tuollaiset punnitsemiseen perustuvat annokset eivät kyllä ole kovin edullisia.

Vastaa

Tuo punnitsemisen perusteella velotietta ateria on siitä ihan näppärä, että tulee metittyä paljonko jaksaa/haluaa syödä, tulee epätodennäköisemmin kasattua lautaselle ylimääräistä, joka sitten joutaa roskiin. Mutta jos ruokahalu on kova, silloin ehkä toki on kannattavaa valkata buffa, jossa voi syödä niin paljon kuin haluaa :) Taisi tämä oma annos maksaa kympin verran, jos nyt oikein muistan.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.