Vielä joitain vuosia sitten kaapissa oli paljon ihan kivaa, mutta vähän tosi ihanaa. Aloinkin järjestelmällisesti tekemään karsintatyötä ja myös harkitsemaan hankintoja aiempaa pidempään, mikä on kantanut hedelmää. Tänä päivänä vaatteita ja asusteita on vähemmän, mutta enemmän sellaisia, joka kestää aikaa ja käyttöä.

Laukkujen kohdalla tilanne on jo erityisen pitkällä. Viimeiset vähälle käytölle jääneet ja nykyiseen karderobiin sopimattomat vanhat laukkuhankinnat odottelevat parhaillaan uuteen kotiin pääsyä, mutta muutoin tilanne on nyt varsin ideaali omiin tarpeisiin. Toisin sanoen, olen malttanut viivytellä hankintoja ja panostanut niihin monipuolisesti käytettäviin ja ennen kaikkea kauniisti ikääntyviin.

Hetkittäin saattaa tulla impulsiivinen ihastus, mutta pysähdyn kysymään itseltäni, kuinka paljon oikeasti näen kyseistä asustetta käytössä, sopiiko se päivittäiseen käyttöön ja kestääkö laatu varmasti vuosien päähän. Jos vastaus on ollut epäröivä, on se yhtä kuin ei. Niinpä tällä hetkellä tuntuukin, että jokainen kaapistani löytyvä laukku on siellä syystä, ja täyttää kriteerin kivasta ajattomasta ja aidosti monipuoliseen käyttöön istuvasta. Toki vielä ihan pari sellaista tosi vanhaa löytyy, joita en enää tänä päivänä ostaisi, mutta en näe pakottavaa syytä vielä luopuakaan.

Viimeisin täydennys oli tämä LUMIn klassinen musta Alma-laukku. Hankin joitain vuosia sitten pehmeän nahkashopperin Liebeskindiltä, joka on ollut älyttämän kovassa käytössä, ja on toki edelleen, mutta kova arkikäyttö näkyy jo, eikä vuoriton pehmeäpintainen laukku näytä enää hyvällä tahdollakaan skarpilta.

Käyttökertoja sillä on vielä paljon jäljellä, mutta pitkin talvea olen kaivannut työtapaamisiin (ja toki muuhunkin arkikäyttöön) tyylikästä mustaa laukkua. Sellaista, joka nielee sisuksiinsa vähän kaiken, mitä voi kuvitella tarvitsevansa pitkän työpäivän aikana. Olen nirsoillut ehkä suotta, mutta nyt koin, että oli juuri oikea aika tehdä hankinta. En harkinnut valintaa kauaa, mutta toisaalta se täytti kaikki boksit ja oli myös teko omien lemppariyritysten tukemisessa. Laukku on ajaton ja koruton, mutta juuri sellaisia tulee kaikista eniten normiarjessa käytettyä. Olen huomannut, että mitä vähemmän yksityiskohtia ja personallisia elementtejä asusteessa on, sitä monikäyttöisempi ja aikaa kestävämpi se on. Asia, jonka olen oppinut kantapään kautta. Nyt siis enää puuttuu se tavallinen arki, jossa laukkua pääsisi kunnolla käyttämään.

College-paita: Mango / Hame: Postyr / Nilkkurit: Aldo / Laukku: Lumi / Takki: Mango

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.