Viikon alku on ollut vähän mielipuolinen, tai ehkei ihan, mutta en nyt parempaakaan sanaa keksinyt. Ensinnäkin töitä pamahti ihan yhtäkkiä pöydälle iso kuorma, ja yrittäjä todellakin iloitsee, mutta samalla piti hetkellisesti sujahtaa ihan uuteen päivärytmiin ja online-palavereiden maailmaan. Eikä siinä mitään ainoana ajatuksia syövänä asiana, mutta samaan ajankohtaan tipahti asuntodilemma.

Päätin viime viikon loppupuolella, että vallitsevan tilanteen takia siirrän asunnon hankintaa askeleen eteenpäin, siihen, että hahmottuu paremmin, millaiseksi koronatilanne kehittyy ja tulee viitettä siihen, mitkä lukuisista talousennusteista osuvat likimmäksi. Mutta kävikin niin, että ihan viikon lopussa bongasin asunnon, joka osui juuri niihin spekseihin, mitä olin etsinyt. Ja siltä toivealueeltani. Kirosin mielessäni, mutta kävin varovaisesti käsidesissä uiden ja suojaväliä vahdaten katsomassa asuntoa. Toivoin vihaavani, mutta eihän niin käynytkään. Jos tämä olisi tullut vastaan kaksi tai kolme viikkoa sitten, ei olisi tarvinnut miettiä, mutta paljon on muuttunut. Maailma on muuttunut.

Niinpä olen ollut viimeiset pari päivää tuskallisessa tilanteessa punnitessani vaihtoehtoja, lukiessani erilaisia analyyseja ja konsultoidessani kaikkia mahdollisia tuttuja ja puolituttuja, jotka ovat millään tapaa tekemisissä finanssialan, asuntomarkkinoiden tai ihan vain lähiaikaisen asunnon oston kanssa. Olen kuitenkin yrittänyt rajata sitä, keneltä ajatuksia kysyn, sillä jos jotain olen huomannut, niin tässä tilanteessa kaikilla tuntuu olevan mielipide.

Oma mielipiteeni on seilannut laidasta laitaan, ja olen harmitellut, että pitikin juuri nyt sitten tulla sellaisen sopiva vastaan. Muttia on aika paljon, lähtien jo todennäköisestä tulevasta asuntojen hintojen laskusta aina siihen, miten tilanne ylipäätään siirtäisi potentiaalista muuttoa ja remontteja. Eli riskejä on paljon. Toisaalta mahdollisuuksiakin, kun kaikki ovat varpaillaan, voi pyyntihintaa haastaa rohkeammin. Viimeisin vinkki kiinteistövälityksen konkarilta oli tarjota reippaasti alle pyyntihinnan ja katsoa, meneekö läpi tai tuleeko vastatarjous. Jos ei, niin aina tulee asuntoja.

Ehkä teen niin. Tai sitten en vain uskalla tarjota ja jään odottamaan. Vaikeita valintoja.

Hame: Lindex / Neule: Esprit / Laukku: Liebeskind / Nilkkurit: Unisa
Kuvat: Nina, Tunnetila

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Ihan aiheen vierestä, mutta kiitän sinua siitä, että tässä tilanteessa tarjoat jotain muutakin luettavaa kuin korona. Vaikka aihe nyt liippaakin siihen, niin silti se tarjosi minulle vastapainoa muuhun luettavaan nähden. Joudun päivittäin tekemään töitä löytääkseni muuta luettavaa, kun kaipaan vastapainoksi sitä kepeyttä. Tai ihan vaan jotain muuta aihetta. Onneksi voin luottaa blogiisi. Kiitos!

Vastaa

Onpa ihana kuulla! Olen tässä välillä miettinyt, että vaikuttaako jotenkin tilanteen vakavuusasteen väheksymiseltä, että kirjoittaa kepeitä juttuja, mutta sitten olen ajatellut samoin, kaiken keskellä tarvitsee muutakin, eikä se todellakaan ole pois uutisten isoilta teemoilta. Joten niin ihana kuulla, että näin on hyvä! ❤️

Vastaa

Kiinnostava postaus ja mukava nähdä muitakin kuin kotiasuja näinä aikoina! :) Asuntolainan ottaminen pohdituttaa ymmärrettävästi erityisesti tässä tilanteessa. Itseäni asunnonomistajana auttaa tällä hetkellä tieto siitä, että lyhennysvapaita saa useaksi kuukaudeksi tällä hetkellä, jos tilanne niin vaatii. Vuokrasta taas näitä ei yleensä saa. Se on tietysti hyvä tarkistaa, että tälle tai ensi vuodelle ei ole tulossa merkittävän suuria remontteja. Uskoisin, että harvoissa taloyhtiöissä päätetään suurten remonttien aloittamisesta tänä vuonna, jos niitä ei ole ennakkoon päätetty tai aivan pakollista tehdä esim. turvallisuuden takia.

Vastaa

Kiva kuulla! ❤️ Hyviä pointteja! Itse olen muutenkin etsinyt asuntoa, jossa olisi suuret remontit takana. Nyt eniten mietityttää se, tuleeko hinnat laskemaan, miten paljon ja millaisella aikajaksolla. Vaikeinta on se, kun tilanne elää koko ajan ja ennusteet muuttuvat, joten mitä tahansa isoja päätöksiä tässä tilanteessa on vähän riski tehdä. Ne voivat osua ihan oikeaan ja kaikki mennä hyvin, tai sitten tilanne elääkin niin, että käy päinvastoin. Noh, ei auta muu kuin seurata tilannetta ja yrittää tehdä arvioita kulloisenkin parhaan ymmärryksen mukaan :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.