Nyt kotona oleillessa kosmetiikan käyttö on vähentynyt (ellei huomioida yhtäkkisen nousevan käyttökäyrän kokeneita käsidesiä ja -voidetta), mikä ehkä on ihan hyvä. Iho saa levätä ja valmistautua rauhassa kesään, jolloin jo toivottavasti pääsee liikkumaan vapaasti ja nauttimaan ihanista keleistä. Sitä odotellessa kuitenkin koosteena helmikuun aikana loppuneet kosmetiikat!

1 XZ Persikkanektari Shampoo Värjätyille hiuksille* on kotimainen avainlippumerkitty shampoo, mutta ei ollut paras omille hiuksilleni. En kokenut tuotetta tarpeeksi tehokkaaksi ja lopputulos jätti toivomisen varaa. Luulen tosin sen johtuvan melko vaativasta hiuslaadustani, ja tulinkin pari viikkoa sitten suositelleeksi XZ:n shampoota miehelle. Eli kaikki on kiinni siitä, mitä oma hius tarvitsee. Peruspesuun tämä on varmasti kelpo, omille käsitellyille ja kuiville hiuksille ei sopivin.

2. Four Reasons Color Mist* on hoitava ja väriä suojaava suihke, joka on Suomessa valmistettu, vegaaninen ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Superhyvät speksit ja vielä kaunis pakkaus. Toivoin tosin itse tuotteelta voimakkaampaa hoitavuutta ja selvittävyyttä, eli jäi tuntui melko miedolta. Ei kuitenkaan lainkaan huono, mutta ei silti sellainenkaan, johon itse kaupan hyllystä tarttuisin uudelleen. Tosin muita brändin tuotteita tämän perusteella ehdottomasti kokeilisin, on sen verran hyvät ominaisuudet tällä tuotesarjalla muuten. Ja vaikka tuote ei täyttänytkään hoitavuuskriteereitäni, plussaa värinsuojaominaisuudesta. Yhdistettynä voidemaiseen jätettävään tuotteen toimi kivasti. Plussaa muuten myös siitä, että pakkaus on tehty kierrätysmuovista.

3. Love Beauty & Planet Blooming Color Shampoo & Conditioner -settiä käytän jo toistamiseen, sillä ensimmäinen käyttökerta vakuutti. Sopivat tosi hyvin omille hiuksille, puhdistavat ja hoitavat, sekä kaiken lisäksi ovat vegaaniset ja pakkaukset kierrätysmuovista valmistetut. Hinta myös kohtuullinen ja ylipäätään riittoisat tuotteet, lämmin suositus!

4. Beauty Blender -meikkisieni* on yleensä käytössä silloin kun käytän voidemaista pohjaa. Meikkisienellä saa ohuemman meikkivoidepohjan kuin sormilla levittäessä, ja muutenkin se täyttää kauniimmin ihohuokoset kuin sormilla taputtelu (joskin silti sitäkin välillä teen laiskuuttani). Näppärän muotoinen tuote ja muutenkin ainoa meikkisieni, mitä olen vähään aikaan enää käyttänyt.

5. Lily Lolo Mineral Foundation, sävy Blondie on ollut käytössä pitkään. Ei siksi, ettei sitä tulisi käytettyä vaan siksi, että se on tuntunut riittäneen ikuisuuden. Pakkaus on siis todella hyvän kokoinen. Sävy Blondie on melko vaalea, itselle aavistuksen liian vaalea, mutta kuitenkin ihan käyttökelpoinen. Ei superpeittävä eikä lemppari mineraalimeikkipohjani ylipäätään, mutta riittävän hyvä arkimeikin pohjatuote ja hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Sopii kevyttä mineraalipohjaa etsivälle.

6. Isa Dora Lip Liner on ehtinyt kulua jo niin loppuun, etten muista tai näe, mikä sävy kyseessä. Hempeä roosa väri, joka sopi loistavasti yhteen alemman Glo Mineralsin huulipunan kanssa. Huulilla hieman vaaleampi kuin kuvissa ja kaiken kaikkiaan tosi luonnollinen. Miellyttävä pehmeä koostumus, jota oli helppo käyttää loppuun asti.

7. Glo Minerals Lipstick*, sävy Bella on niitä harvoja huulipunia, jotka on tullut käytettyä loppuun asti. Ihana luonnollinen pehmeä roosa sävy, hyvä pigmentti ja miellyttävä koostumus. Nykyään uudessa freesissä pakkauksessa, mutta samaa sävyä edelleen saatavilla ja voi hyvin olla, että itsekin vielä palaan tämän äärelle.

8. Lumene Matte Foundation, sävy 3 Aamun kajo* on tuote, jota Taru aikoinaan suositteli todetessaan, että ihotyyppimme vaikuttaa melko samanlaiselle. Ja mikä loisto suositus se olikaan! Käytän vähemmän nestemäistä meikkipohjaa, mutta kun käytän, päädyn varsin usein juuri tähän ja tämän kuluessa loppuun, ostin heti uuden. Hyvä ja sopivasti peittävä pohjatuote, jolla tulee sekä luonnollinen että pysyvä lopputulos. Oma iho on hyvin kiiltoherkkä ja siksi monesti kuivat mineraalijauheet ovat sille sopivampia, mutta tämä on voidemainen poikkeus. Superhyvä, ja tämä sävy juuri täydellinen omalle iholle.

9. H&M Eye Color Fine China on jo niin monesti blogissa vilahtanut, että tuskin tarvitsee enää mainintoja. Nyt tosin olen käyttänyt vaihtelevasti toistakin vaaleaa pohjasävyä, mikä on todella poikkeuksellista, niin pitkään olen käyttänyt vain ja ainoastaan tätä.

10. MonSun Midday Splash Mineral&Moist* on kosteuttava vartalosuihke, ja oli itse asiassa mukana Tansanian reissulla. Kevyt suihke sopi loistavasti lämpimään kohteeseen tuomaan kepeää kosteutta after sun -tuotteen tapaan päivän päätteeksi. Lisäksi purkki oli juuri mainion kokoinen reissuun mukaan otettavaksi. Suihkeen pohjat tuli käytettyä lopputalven aikana kosteusvoiteen tapaan. Kiva tuote kesään ja reissuille!

11. Urtekram Body Scrub Purple Lavender* oli huumaavan tuoksuinen voidemainen varatalokuorintatuote. Parasta oli ehdottomasti ihana laventelin tuoksu, kuorintateho sen sijaan jäi vaisuksi. Jos etsii ennen kaikkea kosteuttavaa suihkukeloista vartalotuotetta, tämä on oiva, mutta jos kaipaa kunnon kuorintatehoa, alempana mainittu Hillan Hellä on siihen sopivampi.

12. Ben&Anna Pink Grapefruit Deodorant oli yksi parhaista testaamistani luonnollisista deodoranteista. Pidän stick-muodosta, ja tämä piti varsin hyvin. En tosin edelleenkään uskalla käyttää vastaavaa dödöä asiakastapaamisten täyttämiin ja juokseviin päiviin, mutta kevyemmissä päivissä toimii mainiosti. Plussaa siitä, että brändi tukee merien puhdistustyötä ja tuote on vegaaninen. Suhtautuminen pakkaukseen oli vähän kahtiajakoinen. Ihanaa on kierrätettävä pahvipakkaus, mutta huonoa oli pitkulainen muoto, jossa dödö pitää painaa sormella esiin. Puolen välin jälkeen huomasin, ettei sormen voima enää riitä tarpeeksi pitkälle ja dödön käyttö muodostui hankalaksi. Se luiskahteli, kääntyili ja sotki. Lopulta päädyin käyttämään pohjat sormella kaapien ja kainaloon hieroen. Pakkaus siis saisi olla joko vähän leveämpi tai lyhyempi, jotta käyttötapa toimisi loppuun asti. Silti loppujen lopuksi pahvi parempi kuin muovi.

13. Hilla Hellä 2-in-1 Vartalokuorintaöljy* on superihana tuote talven kuivattamalle ja vaatteiden alla hautuneelle iholle. Parhaimmillaan kuivalle iholle hierottuna ja sitten pois pestynä, tällöin kuoriva vaikutus pääsee parhaimpiinsa ja öljy ei liu’u kostealta iholta pois. Vegaaninen kotimainen tuote. Ainoa miinus siitä, että pakkaus oli melko hankala näin paksulle ja jämäkälle aineelle, ehkä avoin purkkimainen pakkaus olisi parempi?

14. Exuviance Deep Hydration Treatment* on tismalleen sitä, mitä nimi lupaa, todella syväkosteuttava ja hoitava tuote. Koostumus on täyteläisen geelimäinen, ja itse olen käyttänyt yövoiteen tapaan. Ei tunnu raskaalta, mutta sen sijaan tuntuu selvästi kosteuttavalle. Täydellinen siis talvi-iholle tai muuten vain kuivalle ihotyypille. Samaan aikaan myös hoitaa ihoa, ja sopii käytettäväksi aina tarpeen vaatiessa. Itse käytin välillä tiuhempaa ja toisina hetkinä saattoi olla parinkin viikon tauko käytössä.

15. Favora Pehmeä Puhdistusvaahto on ollut paljon käytössä pääasiassa siksi, että se sopii ripsipidennyksille. Luovuin pidennyksistä reilu kuukausi sitten, mikä on monipuolistanut putsarivalikoimaani ja heti nappasin testiin öljypohjaisen puhdistustuotteen. Favoraa kyllä edelleen löytyy kotoa ja se onkin hinta-laatusuhteeltaan mainio puhdistustuote. Vaahto on pehmeää, eikä tunnu kuivattavalle, mutta puhdistaa meikin hyvin. Tuote on hajusteeton ja väriaineeton, ja on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa.

16. Lush Mint Julips Lip Scrub on vegaaninen huultenkuorinta-aine, ja vakkarikäytössäni talvisin. Harvemmin muulloin käytän, mutta pakkasten aikaan huulten herkkä iho tuppaa halkeilemaan, joten silloin huultenkuorinnalle on huutava tarve. Niinpä tämä kului loppuun juuri sopivasti kevään koittaessa, ensi talvena sitten uusiksi.

*Saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.