Näinä aikoina oikeastaan ainoa arjen ja viikonlopun erottava tekijä on, ettei viikonlopun aikana tipahtele työmeilejä, muuten viikonpäivät muistuttavat häkellyttävän paljon toisiaan. Mutta olen huomannut, ettei se varsinaisesti haittaa itseä, oikeastaan olen sopeutunut hämmentävän hyvin. Jos jotkut kokevat tylsyyttä, itsellä on lähinnä sellainen olo, että joko taas yksi päivä hujahti ohi. Tylsyyttä en ole ehtinyt vielä sekuntiakaan kokea. Mutta ehtiihän tässä vielä, jos tilanteet pitkittyvät.

Tässä kuitenkin muutama pieni positiivinen arjen asia, joita poikkeuslaatuinen nykytilanne on tuonut tullessaan:

1. Hiustenpesuvälin pidentyminen.

Kun on lähinnä kotona ja suurin osa palavereistakin toteutuu ilman kuvayhteyttä, on ollut varsin helppoa ihan huomaamatta olla pesemättä hiuksia niin usein. Tekee varmaan ihan hyvää.

2. Heipat synteettisille deodoranteille.

Koska on lähinnä kotona, kevyt dödöpito riittää. Niinpä olen näinä viikkoina käyttänyt vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikan deodorantteja.

3. Tehosiivous

Koska aikaa on ollut enemmän ja ylipäätään kotona on ehtinyt tuijotella samoja seiniä, on tullut siivottua paremmin ja syvemmin kuin ehkä koskaan. Olen käynyt niitä vuosia seisoneita sälälaatikoita, järjestellyt kaappeja uusiksi ja pyyhkinyt pitoja. Kotini on nyt sellainen, kuin aina olen salaa haaveillut sen olevan, mutten koskaan vain ole ehtinyt tai jaksanut viilata pilkkua. Sinällään ironista, että tilanne on nyt tällainen kun kuitenkin kuumeisesti odotan sitä, että pääsisi muuttamaan.

4. Herätyskellottomuus

En ole käyttänyt viimeiseen kahteen viikkoon herätyskelloa kertaakaan, ja miten ihanalta se tuntuu! Ehkä osin myös siksi olen nukkunut pääsääntöisesti erittäin hyvin. On jollain tapaa stressittömämpää kun aamulla ei tarvitse olla tiettyyn aikaan missään, edes virtuaalisesti. Niinpä unirytmi on saanut olla luonnollinen, ja se vaikuttaa heti kokonaisfiilikseen ja jaksamiseen.

5. Reseptikokeilut

Siivouksen ohessa on tullut kaivettua kaapin perältä pölyttyneitä reseptikirjoja, joita en edes muistanut omistavani ja yhtäkkiä on tehnyt mieli kokeilla kaikkea uutta. Niinpä olen kokannut monipuolisemmin ja hifistellyt aamupalabowlien kanssa. Huono puoli on se, että näin kotona oleillessa tulee helposti syötyä enemmän ja kulutettua vähemmän, mutta onneksi asia on tilapäinen, joten yritän olla kehittämättä siitä stressiä.

Ajattelen, että nyt kannattaa yrittää mukavoittaa kotona vietettyä aikaa ja ylipäätään on ihan ok nauttia pienistä asioista, vaikka tilanne ei olekaan kenellekään ideaali.

Silkkipaita: Zara / Housut: Katri Niskanen / Laukku: Rebecca Minkoff / Kengät: Aldo
Kuvat: Nina, Tunnetila

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.