Saatuani talvitakit siirrettyä varastoon ja uskaltauduttuani kevyempien päällysvaatteiden käyttöön, ihan ensimmäinen päälle päätynyt takki (ja sittemmin jo monta kertaa päällä näkynyt) oli Katri Niskasen putiikista kuukausi sitten ostamani ostamani burgundinpunainen bleiseri. Se kolahti heti ensikokeilulla ja mikä parasta, istui täydellisesti.

Rakastan burgundinpunaista ja bleiserit muutenkin kuuluvat vaatekaappini vakioihin. Oikeastaan, välikausien päällysvaaatteet ylipäätään ovat pieni heikkouteni.

Tämä tosin on ensimmäinen omistamani pidempi bleiseri ja vähän perinteistä bleiseriä paksumpi, eli siten sopii mainiosti viileämpiinkin kevätpäiviin. Ja tietenkin tärkeintä, tykkään takista älyttömästi! Malli on siro, mutta silti siinä on kaikessa ryhdikkyydessään ripaus tiettyä boheemiutta. Kaiken kaikkiaan se on helppo nähdä hyvin erityylisten kokonaisuuksien parina, joten toivottavasti pian tulee tilaisuus ikuistaa se jonkin muun asukukokonaisuuden kanssa.

katri niskanen takki 01katri niskanen takki 02katri niskanen takki 03

Takki: KatriNiskanen / Pusero: H&M / Nahkahame: Object / Kengät: Zign, Zalando (saatu blogin kautta) / Laukku: Marc Jacobs
Kuvat: Reetta / Life is beautiful

Katso myös nämä

7 comments

Vastaa

Onpa ihanan värinen! Itse käytän pääosin leveämpihelmaisia hameita, ja niiden pariksi pitäisi löytää joku syksyksi tai kevääksi sopiva lyhyempi takki. Nahkatakkia en oikein osaa ajatella, eikä farkkutakkikaan istu mielikuvaani, vaikka en ole sellaista sitten ala-asteen tainnut edes kokeilla. Varsinaisia bleisereitäkään en oikein koe omakseni. Öh, mitäs sitten jää jäljelle? Olen vielä niin innoton shoppailija, että tällä tahdilla en saa koskaan takkia päälleni.

Varsinainen kysymykseni: Tykkään hameista (pääosa ei-kesäisistä hameistani on tummia/mustia) mutta myös värikkäistä sukkahousuista (esimerkiksi poltettu oranssi, fuksia, ei sentään kuitenkaan ihan neonvärit. Minulla on kuitenkin aina ongelmia yhdistää värikkäitä sukkahousuja tummien hameiden ja mustien korollisten nilkkureiden kanssa, koska mielestäni se näyttää jotenkin hassulta. Olet kertonut, että tykkäät erilaisista sukkahousuista, mutta ovatko ne kuitenkin sellaisia hillitympiä? Olisiko sinulla jokin vinkki, miten saisin yhdistettyä värikkään sukkahousut tummien hameiden kanssa? Jos omistat värikkäämpiä sukkahousuja, rakennapa vaikka niide ympärille muutama asukokonaisuus! Tämä siis haasteena, jos kiinnostaa.

Tulipas pitkästi…

Vastaa

Kiitti! Tämä väri olikin ehkä se ensimmäinen asia, mikä takissa omaankin makuun kolahti – rakastan burgundinpunaista! :)

Itse tykkään käyttää leveämpihelmaisten hameiden kanssa trenssimäisempiä takkeja, sellaisia, jotka solmitaan vyötäröltä (esimerkiksi tämän postauksen nuo kaksi valkoista, muttei tietenkään välttämättä juuri valkoisena, mutta noin niin kuin ajatuksellisesti: http://www.secretwardrobe.fi/kauneimmat-kevattakit/). Oleelliseksi omalla kohdalla koen juuri noissa tapauksissa vyötärön esiin tuomisen, sillä muuten koen lopputuloksen leveämmän helman kanssa jäävän vähän tönköksi tai tasapaksuksi, mutta vyötärölinjan vetäminen tuo kokonaisuuteen siroutta.

Mutta niin, noista sukkiksista! Hauska sattuma kysymyksesi, nimittäin just kokoan postausta blogivuosien tyyleistäni ja erityisesti niiden muutoksesta ja yksi merkittäviä asioita viime vuosien tyylin kehityksessäni, jonka tässä samalla huomasin, on, että värillisten sukkisten käyttöni on loppunut tyystin. Joskus tykkäsin piristää asua värillisillä sukkiksilla, mutta viime vuosina ne eivät vain enää ole enää iskeneet esteettiseen silmääni. Niinpä varastossa on vino pino vanhoja käytettyjä kuviollisia tai värillisiä sukkiksia, joita en enää halua käyttää, mutta joita en raaskisi heittää roskiinkaan :)

Eli vastauksena kysymykseesi, olen ehdottomasti siirtynyt sukkiksissa hillitympiin. Jos joskus satun päätymään kuvioon, valitsen niissäkin pääasiassa mustaa, eli värit ovat jääneet sukkiskäytöstä lähes tyystin.

Vastaa

Tarkoitin itse asiassa sellaisia lyhyempiä, noin lantiolle ulottuvia, takkeja. Keväällä ja syksyllä käytän itsekin trenssityyppisiä takkeja, mutta sitten kun trenssi on jo liikaa mutta kaipaa jotakin takkimaista lämmikettä yläosaan, on sellaisen löytäminen minusta hankalaa.

Vastaa

Minullakin on ihan samanlaisia kuin Haihallakin. Itsekin pidän kovasti hameista, niihin sopivan takin löytäminen ei ole aina helppoa. Myös itselleni farkku- ja nahkatakit koen vieraaksi. Ylläsi oleva viininpunainen takki on niin upea ja tyylikäs, että mielelläni kelpuuttaisin itsellenikin sellaisen.

Vastaa

Kiitos kovasti, olen valtavan tykästynyt tähän uuteen takkiin :)

Hassu juttu tuo takkipulma, itsellä on nimittäin toisinpäin – housuihin sopivan takin kanssa voi olla haasteita, mutta hameiden kanssa taas sopivan takin löytäminen luonnistuu ongelmitta :) Nahkatakeissa on kieltämättä haasteensa, itse ainakin olen hyvin nirso nahkatakkimallin suhteen ja vain harva niistä tuntuu kolahtavan. Ja farkkutakkien kanssa en oikein onnistu ollenkaan, ne eivät oikein tunnu istuvan omaan tyyliin ja makuun :)

Vastaa

Toi takki on kyllä kuin tehty sulle, ehkä paras ostos ikinä! <3
TYKKÄÄNTYKKÄÄNTYKKÄÄN!! :D

Vastaa

Oi, kiitti! Olen kyllä todella supertyytyväinen tähän <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.