Elämä on hassua. Se heilahtelee suuressa ja pienessä mittakaavassa, eikä auta muu kuin mukautua aaltoliikkeeseen. Alkuviikko oli ihana, loppuviikko kamala – siitä kolmen päivän blogihiljaisuuskin, oli vain liikaa muuta pohdittavaa. Viikonlopun oli tarkoitus olla kotiviikonloppu, mutta nyt istunkin bussissa matkalla Joutsaan. Kaipasin kipeästi maisemanvaihdosta ja ajatus siitä konkretisoitui vasta aamupäivän aikana, jolloin en vielä tiennyt tekeväni kolmen ja puolen tunnin matkaa pois Helsingistä.

Sen sijaan aamun aloitin äidin kanssa aamupalalla suloisessa Frangipani bakeryssa Krunassa, jonka hurmaavia kakkuja ehdin jo aiemmin hehkuttaa. Paikka on ihana. Kodikas ja tunnelmallinen. Aamiaissetti niin ikään maistuva. Sisältäen kahvin tai teen, croissantin marmeladilla, tuoremehua ja jogurttia taivaallisella granolalla. Juuri sopivaa lauantaiaamuun.

frangipani bakery 2frangipani bakery 8 frangipani bakery 3 frangipani bakery 9

Siinä mietin viikonloppua, kävin pudottamassa lisää tavaraa DOM itsepalvelukirpparilla olevalle myyntipöydälleni (pöytä numero 11) ja ratikassa kypsyi päätös. Vaikka viime tippaanhan se jäi. Kiirehdin kotiin kahden jälkeen, otin nopean suihkun ja pakkasin niin nopeasti, etten oikeastaan itsekään tiedä mitä mukanani on, ja suuntasin puolijuoksua Kamppiin ehtien juuri ja juuri puoli neljältä lähtevään bussiin.

Nyt katselen maaseutumaisemia bussin ikkunasta ja valmistaudun talven jäljiltä heräilevän torpan tunnelmaan ja tietenkin ihanan Ilonan näkemiseen. Uskon tämän tekevän hyvää. Milloinkas hyvä seura ja kauniit maisemat eivät sitä tekisi?

frangipani bakery 1frangipani bakery 7 frangipani bakery 10

Mutta Frangipani, poiketkaa! Ihana paikka! Löytyy osoitteesta Maneesikatu 1-3.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Olipa ihanaa että päätit lähteä ja tulla kylään :) Vähän keväämmällä sitten uudestaan? Ja vähän vähemmällä valvomisella ehkä? :)

Vastaa

Oi, oli ihana käydä! Maisemanvaihdos teki kyllä todella hyvää. Ja ehkäpä luonnon rentouttavan vaikutuksen tai juuri valvomisen, niin sunnuntain ja maanantain välisenkin yön nukuin erinomaisesti :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.