Jäiset marjat sulavat smoothiekannussa ja pitäisi surauttaa tasaiseksi massaksi, mutta ei millään jaksaisi nousta peiton alta tekemään iltapala loppuun. Käyn vielä hieman ylikierroksilla töiden jälkeen tapahtuneesta lompakon kadottamisesta, jonka huomaisin jumppasalilla. Jumppa jäi välistä ja ehdin soitella kaikki mahdolliset auttavat tahot ja kulkea paluureitin hitaasti tutkien takaisin tuloksetta. Parin tunnin jälkeen suljin kortit eikä mennyt kauaa kun sain soiton, tippunut lompakko oli löytynyt työpaikan tiloista. Huh, mikä jännitysnäytelmä. Ja hieman huvittavaa, että ehdin kuolettaa jo viidet kortit avainlukulistaa myöten. Noh, paljon parempi näin.

Nyt onkin hyvä pysähtyä kepeään aiheeseen, josta on pitänyt jo hetki kirjoittaa, nimittäin alkuvuoden kiinnostavat kosmetiikkauutuudet. Viimeisten kuukausien kuluessa blogin kautta testiin on saapunut erityisen monta kiinnostavaa tuotetta, joskaan ihan kaikille ei uutuusleimaa voi antaa.

Huomasin vasta jälkeenpäin, että nämä poiminnat ovat oikeastaan kaikki ns. premium-kosmetiikkaa, eli keskivertoa hintavampaa. Ehkäpä siten jokin väärti asetetulla hinnalla on, jos kerran ovat nousseet erityisen edukseen esiin. Vastapainona tosin voisi olla hyvä poimia myös keskivertoa edullisempien tuotteiden helmet, mutta se jääköön toiseen kertaan.

BTB13

Kärkeen nostan mielelläni vanhan suosikin, joka nyt on kokenut uudistuksen. Kotimaisen vegaanisen BTB13 -sarjan tuotteet ovat erinomaisia, erityisesti Medical Serum on todella hyvä. Iso miinus ovat olleet tylsät ja aikansa eläneet pakkaukset, jotka eivät ole olleet edukseen sarjalle vaan ehkä jopa latistaneet imagoa. Niinpä pakkausuudistus on todella ilahduttava asia sarjan fanille, sillä uskon sen houkuttelevan uusia käyttäjiä sarjan pariin! Visuaalisessa ilmeessä on säilynyt koreilematon look, mutta silti kokonaisuus henkii ihan uudella tapaa uskottavuutta ja laatua.

Uutta ei ole vain ilme, vaan lisänä sarjaan ovat tulleet Sensitive -tuotteet. Luonnollisesti kaikissa sarjan tuotteissa päävaikuttavana aineena on BTB13-yhdiste, joka aktivoi ihosolujen uudistumista. Oman kokemuksen mukaan sarjan tuotteet ovat ennen kaikkea tehokkaita ja hellävaraisia. Kaikessa konstailemattomuudessaan ne tekevät juuri sitä mitä lupaavat, eikä pahitteeksi ole kotimaisuus ja lähellä tuotetun tukeminen.

Exuviance

Exuviance kuuluu vähän samaan kategoriaan kuin BTB13 siinä, että tuotteet ovat visuaaliselta ilmeeltään minimalistisia, paikoin jopa tylsiä, mutta sisällöltä tehokkaita. Excuviancen tuotteita olen käyttänyt sykleissä jo usean vuoden ajan ja tämän vuoden puolella testissä on ollut muutama uutuus, joista erityisesti kaksi on hurmannut.

Saatoin suhtautua hieman skeptisesti ajatukseen purkkiin pakatuista valmiista kasvovesilapuista (tuntui ehkä vähän tarpeettomalta hifistelyltä), mutta nopeasti muutin mielipiteeni. Nämä eivät ole mitä tahansa kasvovesilappuja. Oikeasti, mikään toinen kasvovesi ei koskaan ole tuntunut niin hyvälle kuin tämä. Tai en tiedä onko edes mikään putsari jättänyt vastaavaa tunnetta iholle! Yhden Skin Rise Bionic Tonic-kasvovesilapun jälkeen iholle humahtaa mieletön hengittävä ja raikas tunne. Syväpuhdas, muttei tippaakaan kiristävä. Oikeastaan samalla jopa kosteutettu, mutta ennen kaikkea ihanan hengittävä ja raikas. Tunne jatkuu vielä senkin jälkeen kun voiteen on laittanut kasvovesilapulla käsitellyn ihon päälle. Ihana tunne saattaa johtua tuotteen kevyesti kuorivasta PHA-haposta, joka myös kirkastaa ihoa. Tämä on mitä ihanin tuote ihon kevätherättelyyn!

Toinen varsin miellyttävä on Exuviancen Triple Microdermabrasion Face Polish -kuorinta, joka tekee sekä mekaanista että kemiallista kuorintaa iholle. Todella tehokas, olematta kuitenkaan kuormittava iholle. Hellävarainen pyörittävä liike iholla saa aikaan erinomaisen lopputuloksen, hankausta ei tarvita. Iho jää pehmeäksi ja tasaiseksi, ja kirkkaammaksi. Tästä saattaa hyvinkin kehkeytyä tämän vuoden paras kasvojen kuorintatuote.

Medik8

Medik8 lukeutuu niihin sarjoihin, joiden tuoteuutuuksia seuraan lähtökohtaisesti kiinnostuneena. Kaikki sarjan tuotteet eivät ole kolahtaneet itselle, mutta erityisesti kosteusvoiteissa ja seerumeissa on ollut todella hyviä! Siihen nähden ei siis ole yllätys, että kiinnostuin myös tämän vuoden uutuudesta, r-Retinoate Youth Activating Cream Intensestä. Ylväästi kannelliseen rasiaan pakattu musta pumppupullo, joka jo itsessään viestii, että kyseessä ei ole ihan mikä tahansa tusinaseerumi. Kun jonkin aikaa voidetta jo käytettyäni luin hinnasta, meinasi leuka loksahtaa. Kyseessä todella on premium-tuote vaativaan makuun ja ehdottomasti aikuisen ihon tuote.

Voiteen kuvataan olevan erityisen tehokas retinolivoide, eli anti-age -tuote. Tuote sitoo kosteutta ja tuoksussa tuntuu kevyesti Madagaskarin vanilja. Todella ylellinen ja miellyttävä. Pidän siitä, että kyseessä on yövoide, mikä on itselle se voidekategoria, johon olen valmis panostamaan eniten. Päivisin tärkeintä on keveys ja suoja, mutta yövoiteilta haluan tehokasta hoitavuutta. Siksikin ehkä miellyin tähän.

Niki Newd

Listan viimeinen ei ihan täytä uutuuden kriteereitä, mutta minulle kyseessä oli uusi tuttavuus, joten siksi sopii mukaan. Niki Newd on ylellinen kotimainen tuorekosmetiikkasarja, joka valmistetaan Espoossa. Kyseessä on tilaustuote, eli tuotteita valmistetaan vain ja ainoastaan se määrä, mikä kunkin kuun tiettyyn päivämäärään mennessä on nettikaupan kautta tilattu.

Olen monesti miettinyt, mikä mahtaa olla kunkin kosmetiikkabrändin hiilijalanjälki. On valmistukset, pakkaukset ja ennen kaikkea rahdit maailman toisiin kolkkiin. Epäilemättä myös omanlaisensa hävikki, sillä kyseessähän on kuitenkin rajallisen säilyvyyden tuote. Kaikki se saattaa salakavalasti nostaa luonnonkosmetiikankin kokonaishiilijalanjälkeä ja siksi kaipaisin sitä, että asiaa avattaisiin enemmän. Siksikin pidän ajatuksesta, että valmistetaan vain kysynnän mukaan ja lähellä. Niki Newd käyttää vain aktiiviaineita, eli ei mitään turhaa, ja pyrkii tekemään tuotteistaan monikäyttöisiä. Muutamalla tuotteella pitäisi kyetä kattamaan ihonhoito aina puhdistuksesta hoitoon. Tuotteissa ei ole säilöntäaineita, vaan kyseessä on nimensä mukaisesti tuorekosmetiikkaa. Se kuljetetaan viileässä valmistuksen jälkeen asiakkaalle ja tulee säilyttää viileässä, säilyvyys on muutaman kuukauden.

Konsepti on todella kiinnostava. Vielä tosin en ole ehtinyt testaamaan, joten en osaa ottaa kantaa toimivuuteen ja tuntuun, mutta toimintamalli kaikessa kiehtovuudessaan nostaa sen ehdottomasti viime aikojen kiinnostavimpien tuotteiden listalleni!

Kaikki postauksen tuotteet saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.