Kaupallisessa yhteistyössä Tizzianan kanssa

Poikkesin Galleria Esplanadissa sijaitsevassa kenkäputiikki Tizzianassa blogiyhteistyön puitteissa tutustumassa kesäkenkävalikoimaan. Isompana tavoitteenani oli löytää täydelliset lomakengät, toisin sanoen sellaiset, jotka voi huoletta napata kesäreissulle mukaan sekä ulkonäön että mukavuuden puolesta – eli kengät, jotka sopivat moneen asuun ja joita jalka rakastaa. Loppujen lopuksi löysin jopa kahdet kengät tuleville matkoille, mutta ei mennä asioiden edelle vaan otetaan kurkkaus omiin kesäkenkäsuosikkeihini Tizzianan valikoimasta.

Kesän hittikengät

Käydessäni viime vuonna Tizzianassa tutustumassa talvimallistoihin sain vinkin, että kesän korvilla saapuu valikooimaan Kannan espadrillot, jotka ovat hittejä vuodesta toiseen. Ne ovat kuulemma kenkiä, joita aletaan jo ajoissa kyselemään ja joita jotkut ostavat kerralla useissakin värissä. Niinpä innolla odotinkin juuri näihin kuuluisiin kesäkenkiin tutustumista.

Poikkesin viime syksynä Barcelonassa espadrilloskaupassa ja siitä lähtien on tehnyt mieli täydentää omaa kenkävalikoimaa vastaavilla, mutten ole oikein osannut päättää millaisilla. Niinpä nyt oli ilo saada ammattilaisen apua valintaan ja uskonkin löytäneeni juuri ne omiin tarpeisiin ja tyyliin parhaiten sopivat.

tizzianatizziana 3

Mataliin epsadrilloihin en edelleenkään tunne vetoa, mutta onneksi valikoima on laajentunut runsaasti vuosien saatossa. Kannan espadrilloja oli tarjolla kolmessa korkeudessa, itse luonnollisesti miellyin niihin korkeimpiin (mutta kuitenkin järkevän korkuisiin), eli 7cm:n korolla varustettuihin.

Kanna on Espanjalainen kenkämerkki, joka on tunnettu juuri laadukkaista espadrilloistaan, päälliset ovat nahkaa ja paksua vuoritettua raakasilkkiä, mikä tekee niistä sekä mukavia että kestäviä. Hinnatkin ovat kohtuulliset joten en yhtään ihmettele, että ovat kysyttyjä. Kokeilin useita malleja ja kaikki sujahtivat jalkaan vaivatta ja tuntuivat todella miellyttäviltä sekä tukevilta!

tizziana 1tizziana 2tizziana 04

Espadrilloissa, kuten muissakin kesäkengissä hurmasi väripaletti, ihastuin erityisesti valkoiseen, oranssinpunaiseen, persikkaan ja hillittyyn metallinhohtoon. Kesäkengissä tuntuu olevan ihan toisenlaista ilottelua kuin talvijalkineissa, mutta eipä tuo ole ihme, sama ero on havaittavissa jo ihan muussakin pukeutumisessa. En siis ole ainoa, joka hamstraa kesän korvilla väriä vaatekaappiin!

tizziana 02tizziana 5

Ei kesää ilman ballerinoja

Ballerinat ovat toinen taattu kesätuote Tizzianan valikoimissa. Espadrillojen ohella niillä riittää läpi valoisan kauden kysyntää ja suosituimmat värit katoavat nopeasti hyllyistä. Ballerinat kuuluvat niihin kenkätyyppeihin, joita haluaisin kovasti osata käyttää, mutta aina kun ujutan sellaiset jalkoihini, on olo outo. Kaipaan tiettyä tukevuutta ja myönnettävä on, että myös korkoa. Matalista kengistä viehättää huomattavasti enemmän herrainkenkämäiset jalkineet ja sitten loaferit (kuten vaikkapa ylemmissä kuvissa vilkkuvat Kannan valkoiset).

Se ei kuitenkaan muuta sitä, että jaksan aina hypistellä ja sovitella erilaisia ballerinoja sekä ihastella niiden kepeää tyttömäisyyttä. Enkä kiellä, etteikö yhden ballerinaparin omistaminen voisi olla ihan fiksua, etenkin sellaisen pieneen tilaan menevien, jotka voisi pujottaa helposti kesäkassiin varakengiksi jos sattuu jalat väsähtämään koroissa kesken pitkän päivän.

tizziana 7 tizziana 10

Klassisia linjoja

Onneksi kesä ja vaihtuva muoti ei tarkoita sitä, ettei olisi tilaa myös klassisille malleille ja niitä löytyi Tizzianaltakin kokonainen hyllyllinen. Olen ehkä tylsä, mutta sydämeni vei alla kuvissa näkyvät mustat korkeakorkoiset avokärkiset sandaalit ja suippokärkiset mokkanahkaiset avokkaat. Jos minulta kysytään, niin molemmat ovat äärimmäisen klassiset, naiselliset ja myös monikäyttöiset!

Upeat olivat myös Sixtysevenin paksupohjaiset ja -korkoiset kengät, joita sovitin ihan ensimmäisenä. Pohja osoittautui itselle vähän liian massiiviseksi, mutta jos niin ei olisi ollut, olisi kotiuttanut ne saman tien. Valikoimaan on muuten tulossa vastaavat vähän sirompina, joten ne voisivat olla enemmän omaan jalkaan sopivat.

tizziana 12 tizziana 13

Kenkähyllyjen koluamisen ohella sain pari loistovinkkiä uusien jalkineiden käyttöön ottoon. Tizzianan omistaja vinkkasi monen vuoden kokemuksella, että on tyypillistä, että uusien kenkien suhteen olla vähän liiankin kärsimättömiä. Nahalla menee hetki mukautua jalkaan ja hyvälaatuista nahkaa voi oikeasti rohkeasti muotoilla itse.

Senhän jo kaikki tietävät, että kannattaa totuttaa uudet kengät käyttöön hiljalleen, mutta tiesitkö, että uusissa avokkaissa pitäisi myös avata kanta painammalla se sisäpohjaa vasten ja vapauttaa? Avattu kanta saa kengät sujahtamaan jalkaan paremmin ja muutenkin vähentää hiertämisriskiä.

Peeptoe-kärkeä taas voi kostuttaa ja venytellä kastunutta nahkaa sormilla, mikäli on sama ongelma kuin minulla monesti, eli avokärki painaa isovarpaan tyveen. Tunsinkin pienen pistoksen visiitin jälkeen, olen tainnut olla ihan liian varovainen kenkieni kanssa ja pelännyt suotta, että aiheutan pysyvää vahinkoa uusille kengilleni!

tizziana 05tizziana 6

Lomakenkiä valitsemassa

Valitessani itselle jalkineita oli loma selvästi mielessä. Tuskailin jo viime kesän reissulla, että tukevien sandaalien valikoimani on harmillisen huono. Vuodesta toiseen ovat palvelleet parit kiilakorkoiset perussandaalit, mustat ja punaruskeat, mutta olen kovasti kaivannut vaihtelua niiden rinnalle.

Niinpä aloitinkin kenkien sovittelun siirtymällä korkkareista espadrilloihin ja perusväreistä kokeilevampiin sävyihin. Oranssinpunainen oli itsensään selvä ykkösvalinta ja meinasin kallistua myös kauniiseen persikkaiseen roosaan, jonka voisin kuvitella näyttävän upealta kevyesti päivettynyttä ihoa vasten.

tizziana 18tizziana 41

Sain kuitenkin ystävällisen kehotuksen kokeilla Kannan klassikkomallia hauskalla hopeapinnallla. Myönnän, etten ollut itse kiinnittänyt lainkaan huomiota kyseiseen malliin enkä todella uskonut sen olevan makuuni. Tunnollisesti kuitenkin kokeilin, ja ehkäpä arvaattekin, miten siinä kävi? Kenkä solahti täydellisesti jalkaan ja tuntui heti omalta. Mallailin sitä hetken peilistä ja pian oli tunnustettava, että se oli siinä. Kannattaa siis kuunnella ammattilaista, vai mitä?

Nyt en malta odottaa, että kesä ja lomamatkat saavut, jotta saan uudet kengät käyttöön. Onneksi Maltan matkaan on enää muutama viikko, jei!

tizziana 06

Tizzianan kenkäkauppa löytyy Galleria Espalandin katutasosta, heti keskellä sijaitsevan kahvilan kupeesta. Suosittelen lämpimästi poikkeamaan tämän vastikään 26-vuotissynttäreitään juhlineen perheyrityksen kesävalikoimaa ihastelemaan! Kannattaa tsekata myös pari valikoimasta löytyvää Kannan pikkulaukkua ja modernit rantajalkineet!

Kengät saatu yhteistyön myötä

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.