Muistatteko kun keväällä painin kumppariongelman kanssa? Noh, ne viimeisimmätkin kokeilut lähtivät sitten palautukseen ja sama jatkuu edelleen. En vieläkään ole pystynyt tekemään päätöstä erilaisten kumikenkien välillä, vaan olen tilannut, testannut ja palauttanut yhden jos toisenkin yksilön. Kaikissa on jotain vikaa, etsin kai täydellistä kolahdusta. Mutta toisaalta, kannattaako ostaa jo alussa epäilyttävää? Ainakaan yksikään palautettu pari ei ole jälkeenpäin kaduttanut, joten ehkä kuitenkin suunta on oikea. Ainakin kaikkien kokeiluiden jälkeen olen saanut puettua tarvettani jotenkin konkreettisempaan muotoon, ja jos nyt en täysin ole vielä(kään) havainnut mitä haluan, ainakin tiedän mitä en halua. Olen tullut siihen tulokseen, että kumisaappaat eivät vastaa tarvettani. Ajatus kumppareista on soma, mutta oikeasti, kuinka monta käyttökertaa itsellä niille olisi kun eivät ne arkivaatekarderobiini yhtään sovi? Niinpä olen jalostanut halua ja ymmärtänyt tarvettani; tarvitsen vedenkestävät kaupunkikäyttöiset kengät. Ei niiden tarvitse kestää metsäpolkuja, vaan pelastaa jalat kuivina syyssateissa (ja miksei keväisin ja kesäisinkin) kotoa töihin ja takaisin. Niinpä olen siirtynyt kumisaappaista kumikenkiä katselemaan.

Tarpeen tarkentumisen myötä kahlasin läpi vedenpitäviä jalkineita, ja siinä samalla ajattelin koota kollaasiin itseäni tällä hetkellä erityisesti kiinnostavia yksilöitä.

kumisaappaat 2

  1. Ted Baker Rubber Chelsea Bootsien simppeli ja ajaton malli, sekä musta väri ovat varma valinta ja toimii aina. Poimukuvio tuo jalkineisiin kivaa twistiä. Korottomuus kuitenkin epäilyttää, mutta toisaalta, eipä mukavuudesta haittaa olisi.
  2. Vivienne Westwood for Melissa Divine Ballet Shoes ovat loistava osoitus siitä, ettei kumikengät tarkoita yhtä kuin massiivinen muoto. Nämä hempeän roosat kumiballerinat ovat söpöt, ja suojaisivat jalkaa juuri tarpeeksi kaupunkikävelyssä sateelta, toimisivat sekä kesällä että välikausina. Mutta miten roosa toimii syksyn vaatteiden parina tai mustien sukkisten kuultaessa alta?
  3. Melissa Incense Wing Court Shoes ovat yltiömakeat! Malli on täydellinen ja ihan oikeasti sellainen, joka istuu tyyliini, kumikengät voisi siis heittää jalkaan sadepäivinä normaaliavokkaiden tapaan, paitsi että jalat pysyisi kuivana, kengät säästyisivät eikä lätäköitä tarvitsisi pelätä. Ainoa miinus tulee värivalikoimasta, Asosilla ainakin oli tarjolla vain valkoinen ja harmaa, enkä oikein syttynyt kumpaankaan. Höh.
  4. Melissa Drama Shoe Boots kuminilkkurit ovat tällä hetkellä loppusuoralla, mutta eivät kyllä istuisi kesäkäyttöön, toisin kuin ballerinamalli. Plussaa kuitenkin korosta ja kauniista sävystä, joka epäilemättä sopii syksyn ja kevään vaatetukseen. Sisäsivussa on tyylikäs lovi, joka tuo kenkiin imavuutta, mikä hengittämättömän kumin kanssa on enemmän kuin suotavaa.
  5. DALE Glitter Chelsea Wellies ovat ensimmäisten tapaan klassiset ja monikäyttöiset, hauska glitterkuosi viehätti ja nämä toimisivat teoriassa myös katukivetyksen tuollapuolenkin. Massiivisuus tosin epäilyttää, ovatko kuitenkin liian painavat?
  6. Melissa Ultragirl High Bow Shoes ovat ihanat ja pienellä korolla varustettu, näille oikeasti löytyisi käyttöä, mutta likaantuuko vaalea nopeasti ja sataako ilmanvaihdollisesti erinomaisesta kärkireiästä sisään?
  7. Melissa Virtue Stud Slipper Shoes pääsivät myöskin loppusoralle, ja ovat molempien kuminilkkureiden kanssa lempparini. Supertyylikäs musta ajaaton malli niittitwistillä – voiko tästä enää kumikengät trengikkäämmiksi muuttua? Malli on kaunis, ja sopisi epäilmeättä työvaatteideni kanssa yksiin, matalan lestin kanssa pystyisin kyllä elämään, olisivathan nämä kuitenkin vain satunnaisessa käytössä. Musta väri toimisi käytännössä melkein kaiken kanssa, ja myös kesällä. Näissä on vain yksi ainoa miinus, kokoani ei enää ollut saatavilla. Tietty, tuuriani.
  8. Kartell DEMI SOFIA olivat iloinen ylläri, sillä en tiennyt Kartellilta löytyvän myös kumppareita. Ruskeat nilkkurit ovat tällä hetkellä kotona testissä ja täytyy sanoa, että tykkään! Malli tuntuu ihanalta jalassa, korko on ehdotonta plussaa ja mikä parasta, lesti on siro – kaukana perinteisistä kumppareista! Mutta, ohutta pohjaa katseltuani olen miettinyt kestävyyttä; kuluuko kärki heti rikki hiekkatiellä ja jos, voiko suutari tehdä asialle mitään? Pitäisin nämä, jos luotttaisin kestävyyteen, nyt en ole varma – onneksi miettimisaikaa on vielä. Toisaalta, Kartell tekee muutoinkin laadukasta jälkeä, joten ehkä tämäkin kumi on käyttöä kestävää?

Tuotekuvat lainattu linkkien takaa.

Katso myös nämä

17 comments

Vastaa

Ookko tsekannut Nokian uutta Julia Lunsted-mallistoa? Siellä on kivoja kenkiä, mutta tarvit ehkä vielä enemmän naisellisuutta peliin.Toinen mikä tuli mieleen on Sorel http://www.sorel.fi/on/demandware.store/Sites-Sorel_EU-Site/en_FR/Product-Show?pid=NL1995

Vastaa

Oi vitsit, noi linkkaamasi on muuten tosi hyvännäköiset! Niissä on korkoa (jee), ovat sirot ja samaan aikaan kuitenkin oikeasti käyttöä kestävän näköiset ja tietenkin tarkoituksessnsa sopivat. Epäilemättä pitkäikäinen hankinta, laatuun panostaminen olisikin fiksua tämän tyyppisissä jalkineissa.

Tuohin Julia Lundstenin mallistoon en ollutkaan aiemmin törmännyt! Hauskoja malleja ja ihailisin epäilemättä muilla, mutta oot ihan oikeassa, tykkään vielä vähän naisellisemmista. Mutta tuo Sorel, täytyykin selvitellä jos niitä olisi jossain hyllyssä niin pääsisi hypistelemään ja testailemaan – kiitos vinkistä :)

Vastaa

Minä olen kytännyt noita erilaisia Viv Westwood for Melissa -avokkaita jo tovin, ja huomasin jossain vaiheessa, että Melissa tekee niistä melkein samanlaisia malleja ilman Westwoodin nimeä: http://www.nonnon.co.uk/melissa-shoes-incense-fuchsia-flock.html Tuolta löytyy ainakin useita eri värejä, osa jopa alennuksessa jos sattuu omaa kokoa vain olemaan. Postitus Suomeen maksaa 10 puntaa, eli jopa halvemmaksi tulisi kuin tilata Asokselta nuo Westwoodin nimellä myydyt.

Vastaa

Oi apua minkä teit! Täällähän on vaikka mitä :/ Ihania! hih, noi pinkit mitkä linkkasit ja sitten tää (vaikkei edes ole kengät kyseessä): http://www.nonnon.co.uk/women/melissa-shoes-refraction-bag-pink.html – soma :) Siellä muuten näytti olevan noita mustia niittisiäkin mun koossa, mitkä Asokselta oli loppu. Voi että, näihin täytyy tutua illalla paremmalla jalalla. Kiitokset vinkistä!

EDIT: Tai nää: http://www.nonnon.co.uk/women/kl-incense-liquorice-gloss.html -vitsit mikä ihana jäätelötötterö takana! Puhumattakaan näistä upeuksista (mutta ei kyllä menisi enää läpi perustelu kumisaapashankinnasta) http://www.nonnon.co.uk/women/pedro-lourenco-melissa-shoes-no-1-nude-pink-platform-sandals.html

Vastaa

Haha, tuo korilaukku näyttää ihan joltain, missä suorastaan pitäisi kuljettaa jotain pikkuista koiraa jetset -tyyliin :D

Vastaa

Hih, niinpä ;) Mulla oli vastaava (oisko ollut sellainen mintunvihreä) lapsena – sopiskohan nykyiseen tyyliin yhtä hyvin? ;)

Vastaa

Itse ihastuin nelosiin. :) Ostin pari vuotta sitten Lontooseen muuttaessa itselleni kumpparit, mutta en myöskään halunnut mitään perinteisiä. Päädyin lopulta hieman pidemmänmallisiin korottomiin saappaisiin, jotka ovat kyllä olleet hyvät ja koska eivät ole liian leveät, käyvät myös hyvin farkkujen kanssa. Hameen kanssa tosin eivät oikein, joten jotkut toiset vedenkestävät kengät olisivat kyllä hyvät. Suosittelen ehdottomasti umpinaista mallia, sillä lätäköissä käveleminen/oikeasti sateella kastelisi kuitenkin jalat balleriinoissa. Minulla nimittäin on ollut myös kumiballeriinat. :)

Vastaa

Noi neloset on kyllä upea, ja uskoisin, että sopisivat tosi moneen asuun :) Tosi kiva kuulla ”käyttökokemuksia” vähän mielessä välähtikin, että antavatkohan ballerinat liian vähän suojaa vettävastaan, mutta kun ei aiempaa kokemusta ole, niin en yhtään osannut hahmottaa asiaa :) Hmm, suuntaan siis huomioni niihin, joita alun alkaenkin ajattelin, eli nilkkurimallisiin kumikenkiin. Kiitos kommentistasi!!

Vastaa

Voi mitä ihania kumikenkiä! Etenkin Melissat kutkuttelevat,, mutta ainakaan niiden nilkkureissa malli ei sopinut jalkaan yhtään. Suurin koko oli liian pieni ja silti kantapää nousi jatkuvasti oudosti ylös. Haluaisin jotkut noista Westwoodin suunnittelemista Melissan korkkareista mutta kun en pääse niitä täällä missään kokeilemaan niin pelkään että tulee taas hutiostos ja joudun pistämään ne eteenpäin. Kaupunkikäyttöön sopivien vedenpitävien kenkien löytäminen on kyllä työn ja tuskan takana. Ennen tehtiin kunnollisia naisellisempia kumisaappaita korkeammalla korolla, miksei sellaisia saa enää?

Vastaa

Melissat on kyllä upeita! En ole kertaakaan vielä päässyt sellaista hypistelemään, mutta olen vaikka kuinka monet kerrat ihaillut kenkiä ruudulta! Hmm, olen vähän kuullut muiltakin samaa tuosta lestistä, ja itsellä on suht leveät jalat, joten voisi tulla minullakin haasteita. Ehdottomasti siis pitäisi päästä kokeilemaan, en itsekään oikein uskalla tilata ilman sitä (ellei palautus ole helppoa ja maksutonta). Onneksi nyt parin viime vuoden aikana kumpparivalikoima tuntuu kasvaneen, mutta silti, täysin samaa mieltä; kauniit naiselliset kapeakorkoiset kumpparit tuntuvat tyystin nyt puuttuvan :(

Vastaa

Kauniita kenkiä – mä ihastuin myös noihin Elsan linkkaamiin :)

Mun pari (?) vuotta sitten ostamani Melissan nilkkurit ovat ihanat, mutta lesti on minun aika nirsoon jalkaani huono. Täytynee pistää ne myyntiin nekin, monen muun ihanan mutta käyttämättä jääneen kenkäparin myötä.

Vastaa

Sama juttu! :) Sun Melissa-postauksen akutat aikoinaan ekan kerran löysin Melissojen pariin, mutta olen vähän pelännyt, muualtakin kun on tuntunut kantautuneen korviin lestin haasteellisuus, etteivät sovi suht levään jalkaani. Pitäisi päästä kokeilemaan, ilman sitä en kyllä uskaltaisi tilata! Olisin muuten ollut kyllä kiinnostunut Melissoista, mutta muistelen, että ne tais olla omaa kokoani pienemmät? Tosi vaikea tehdä valintaa näiden kumikenkien kesken, kun on monia ihan kivoja, harvaa pääsee hypistelemään ja kuitenkaan samalla mikään ei iske täysillä. Huoh. Syksy kuitenkin on jo saapunut ja vaikka vielä kelit on kauniit, niin kohta sataa, aivan varmasti. ;)

Vastaa

Minulla on ollut muutaman vuoden Westwoodilta Melissa Croco Buckle Detail Heeled korkkarit, ja tykkään tosi paljon :). Korkoineen eivät varmasti ole järkevimmästä ja käytönnöllisimmästä päästä, ja sopivat ehkä paremmin kesäsateisiin. Syksyyn roiskeisiin ehkä valitsisin nilkkurityyppiset ja matalakorkoisemmat yksilöt. Omaan kapeahkoon jalkaani Melissat ovat olleet tosi hyvät lestiltään. Kengissä on plättis, ja koroista huolimatta erittäin mukavat kävellä ja pitää läpi työpäivän.

Vastaa

Oh, nuo onkin hyvän näköiset (oli pakko käydä googlaamassa kuvia :))! Tosi kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen! Eivät ne ehkä tosiaan ole ihan kaikkein käytännöllisimmät, mutta super kauniit ja kuitenkin silti sadekeleille paremmat kuin tavalliset popot! Hmm, olen kanssa miettinyt, että onko mahdotonta yrittää lyödä kahta kärpästä yhdellä iskulla, löytää yksiä kumikenkiä, jotka toimisivat sekä syysmyrskyissä että kesäsateissa. Voi olla, että joudun taipumaan, ja ostamaan kauniit kumikengät kesän kevyisiin sateisiin ja suojaavammat välikausiin… Vitsit, nyt täytyy kyllä päästä testaamaan, miten istuu omaan leveeään jalkaani!

Vastaa

Vielä vinkkinä, että Melissoja löytyy myös http://www.spartoo.fi/, jossa ilmainen toimitus ja palautus, + ale. Omani tilasin Asokselta.

Vastaa

Suuret kiitokset vinkistä, enpä tullutkaan katsoneeksi Spartoon valikoimaa! Loistavaa, tuoltahan voi helposti tilata jotkut testiin ja mallailla, miten lesti toimii :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.