Yhteistyössä Kalevala Korun kanssa. Kun puhutaan koruista, yksinkertainen on kaunista. Viime vuosina makuni on ollut murroksessa. Vaatteissa olen alkanut hamuamaan kaappiini aikaa ja erityisesti katsetta kestäviä klassikoita, sellaisia, jotka päällä on aina hyvä olla. Sama pätee koruihin. Jos ennen koin vetoa näyttäviin koruihin, nyt viehätyn minimalistisista kultaisista tai ruusukultaisista koruista, joita on helppo yhdistellä keskenään.

Rakastan siroja rannekoruja, joita voi käyttää runsaina ryppäinä. Viime aikoina olen löytänyt myös ohuet sormukset, joita saa olla paljon. Ehtymätön himoni on kauniit kellot. Ja tuskin on arkipäivää, jolloin korvissani ei olisi pienesti roikkuvat korvakorut ja kaulassa klassinen ketju tai useampi.

kalevalakoru hehku 0010
kalevalakoru hehku 23kalevalakoru hehku 5

Kun näin ensimmäisen kerran tänä keväänä lanseeratut, Antonio Mazzamauron suunnittelemat Kalevala Korun Hehku –korut, totesin ne heti ihan minun näköisikseni. Mazzamauron design osuu makuuni ilmeisesti muutenkin, sillä myös Kosmos-korut viehättävät pienellä boheemilla twistillään. Nämä kaksi sarjaa taitaakin olla Kalevala Korulta selvät suosikkini.

Vaikka Hehku-koruissa materiaalina on pronssi, se on selvästi kullanhohtoinen (paremmin tietämättä kutsuisin sitä kullaksi) ja siten näyttää raikaalta. Vierastan yleisesti ottaen pronssia, mutta jos sen saa näyttämään näin freesiltä, muuta mielipiteeni!

Myös värillisiin kiviin suhtaudun yleensä varauksella, mutta tässä tapauksessa vihreä Swarovski-lasi on juuri sopivasti. Ehkä siksi, ettei se ole liian voimakas, vaan valosta riippuen utuinen, raikas tai hempeänä hehkuva. Ehkä se myös kaivaa esiin silmieni vihreän vivahteen?

kalevalakoru hehku 29hehku kalevalakoru 2016kalevalakoru hehku 05

Hehku-koruissa on eleganssia. Sellaista klassisuutta ja yksinkertaista kauneutta, joka viehättää paljon. Muotoilu kestää aikaa ja katsetta, eli ovat esimerkki juuri sellaisista koruista, mitä nykyään haluan haalia korukokoelmaani. Hehku-setti on saatavilla myös pienemmillä korvakoruilla, mutta koska omistan jo hyvin samanmuotoiset, päädyin näihin enemmän roikkuviin.

Koska juhlia arjen keskellä ei ole liiaksi, arvostan koruissa käytettävyyttä. Sitä, että ne käyvät myös arkeen. Tuntuisi hassulta seisottaa laatikoissa koruja, joille löytyy käyttötilaisuuksia hädin tuskin kerran vuoteen. Eniten niistä saa iloa kun käyttömahdollisuuksia on yhden juhlapäivän sijaan 365 päivää vuodessa!

En siis panttaile arvoesineitä vaan ajattelen, että ne on tehty ja hankittu käytettäväksi. Sama näiden kanssa. Vaikka korut eittämättä näyttävät hyviltä avarapäänteisen tyylikkään juhlamekon parina kesän juhlissa, niin parasta on se, että fiilistelin heti ensimmäisenä setin yhdistämistä kokonaisuuteen, jonka kiinnostavuus tulee kontrastista. Niinpä täydellinen pari ei ole vain juhla-asu, vaan vaikka ruskea mokkanahkatakki ja löysä pusero. Tai jotain ihan muuta!

kalevalakoru hehku 6c
hehku kalevalakoru 008 kalevalakoru hehku 005kalevalakoru hehku 002

Kalevala Korun Hehku-korut saatu blogin kautta.

”Maljassa vihreä omena
Lasissa kultaiset kuplat
Maistan auringon lämmön
Näen ja elän ja koen
Kaiken tässä ja nyt
Antaudun houkutukselle
Tälle täydelliselle hetkelle”
– Kalevala Koru Hehku –

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Korut on kauniita, mutta ennen kaikkea uppouduin ihastelemaan todella upeita kuvia ja mallia!

Vastaa

Oi, onpa ihana kuulla – kiitos <3

Vastaa

Samaa kommentoin kuin Essi, on tosi kauniit kuvat taas :)

Vastaa

Oi kiitos! Ihana kuulla, että toimii <3 Ja kiitos edelleen kameralainasta, ilman sitä olisi jälleen ollut vähän haastavaa :D

Vastaa

Mutta mikäs on tuo ihana sormus, jossa on ikuisuussymboli (tai joku sen kaltainen…)??

Vastaa

Olen aina pitänyt Kaleva Koruista, niissä on todella kauniita malleja. Nuo Hehku-korut näyttävät tosi kauniilta, tuo riipus varsinkin on ihana, sopii vaaleaan paitaan täydellisesti.

Vastaa

Kalvela Koruissa on viehättävää ajattomuutta! Jotkin mallit tosin ovat liian yksityiskohtaisia makuuni, mutta nämä klassisemmat (ja erityisesti kultaan taittuvammat) ovat todella mieleeni :)

Vastaa

Tämä riipus on ihan munkin suosikki, toimii kauniisti avarapäänteisen puseron parina! Mulla on vähän ristiriitainen suhtautuminen Kalevala Koruihin – toisin sanoen, jotkut mallit kolahtaa kovastikin ja toisista en tykkää yhtään, eli on vähän joko tai :) Ihailen myös kovasti Kalevala Korun tunnistettavaa linjaa ja pitkää historiaa!

Vastaa

Hehku korusarja on mielestäni upea. Vihreä väri on luonnossa vielä parempi, kuin näissä kuvissa. Korvakorut ja kaulakoru yhdessä ovat hieman liikaa, vievät ikäänkuin loiston toisiltaan. Vihreä on värinä vaikea suomalaiselle, ehkä ne on suunniteltu mielessä tumma italialainen kaunotar, niinkuin Kalevala Korun omassa esitteessä. Todella kaunis uutuus. Kosmos sarja on myös erittäin onnistunut.

Vastaa

Totta, olen itse asiassa ihan samaa mieltä, että korut pääsevät melkeinpä paremmin oikeuksiin erikseen! Niin ne sopivat myös arkikäyttöön paremmin. Kaulakorun kanssa saattaisi sopia sarjan lyhyemmät korvakorut paremmin, mutta näitä valkkaillessa mietin juurikin lähtökohtaisesti tuota erikseen käytettävyyttä :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.