Saanko esitellä uuden takkini:

joutsen 1

Kyllä, takkini. Se on kevyt, mutta lämmin. Kotimainen ja untuvainen. Odotettu ja tarvittu. Itse asiassa, tämä Joutsenelta yhteistyön puitteissa saatu kevytuntuvatakki olisi ollut kipeästi kaivattu varuste jo alkukesän Islannin reissulla! En tosiaan tyylillisesti taida olla untuvatakkien kohderyhmää, ja myönnettävä on, etten sellaista ole koskaan aiemmin omistanutkaan (toppatakkiakaan en sitten yläasteaikojen). Olen kuitenkin ilmeisesti kasvanut aikuiseksi, sillä vuosi sitten kaipasin hyviä (ja mukavia!) talvikenkiä ja nyt olen enemmän kuin iloinen laadukkaasta untuvatakista. Valkkasin vielä tarkoituksella pidemmän mallin, jotta saisin kaiken irti untsikan tuomasta lämmöstä.

joutsen takki 6

Ensin kyllä hieman kakistelin sanan untuva äärellä, ja mieleen palaili aikoinaan uutisoidut kauhukuvat untuvantuotannosta, niinpä aivan ensimmäisenä kahlasin tutustumaan Joutsen-untuvien alkuperään. Oli mielenkiintoista huomata, että untuvien alkuperään on Joutsenella kiinnitetty ilmeisen paljon huomiota, mikä toisaalta on ymmärrettävää tuotteiden nojatessa juurikin laadukkaaseen untuvaan. Joutsenen untuvat saadaan elintarviketuotennon sivutuotteena ja ne hankitaan eurooppalaisilta tiloilta, jotka on eettisestä toiminnasta sertifioituja. Lisää alkuperästä löytyy neittisivuilta, ja ilman mahdollisuutta perehtyä siihen, olo uudesta untsikasta olisikin jäänyt ontoksi. Näillä lupauksilla uskalsin tarttua takkiin, ja kiinnittää heti seuraavaksi huomiota sen keveyteen. Ei ihme, että untuva on painoonsa nähden maailman parhaaksi eristemateriaaliksi mainostettu, takki nimittäin oli kokoonsa nähden huimaavan kevyt!

joutsen 4joutsen 2

Erinomaisen eristävyytensä ja keveytensä takia kevytuntuvatakki taipuu monenlaisiin olosuhteisiin; se ei ole liian kuuma kesän viileinä mökki-iltoina, mutta lämmittää eristävyytensä myötä hyvin pakkasella. Tätä todella uskaltaa kutsua ympärivuotiseksi, mitä voi harvoin sanoa takista! Päällikangas on vettä hylkivää mikrokuitukangasta, eli se pitää myös kuivana räntä- ja tihkusateessa. Lisäksi takki on vesipestävä ja materiaaliensa myötä kestää käytössä pitkään. Oma tummansininen takkini on suunniteltu city-pukeutumista silmällä pitäen, unohtamatta kuitenkaan vapaa-aikaa ja ulkoilua.

Saadessani uuden takkini käsiini ja tajutessani todella sen keveyden, välkkyi mielessäni jo yksi teema, jossa takki tulee olemaan minulla lyömätön; matkustus. Takki menee häkellyttävän pieneen kasaan, mukana tulee toalettilaukun kokoinen ohut pussukka, jonne takin saa näppärästi taiteltua. Pieni paketti on älyttömän helppo sujauttaa matkalaukkuun,  eikä vie tilaa eikä kerrytä painoa, mutta taipuu silti reissujen yllättäviin olosuhteisiin (kuten vaikkapa viluista lentokoneessa lämmittämään;)). Kuinka helposti voikaan nyt pakata nyt sitä (oikeasti käyttökelpoista) lämmintä mukaan, ilman matkalaukun paino-/tilaongelmia (tai, noh, ainakaan tästä johtuvia).

joutsen untuvatakkijoutsen untuvatakki 2

Olen tiedostanut monikäyttöisen lämpimämmän takin tarpeeni jo jonkin aikaa, mutta tyyliini ja tarpeisiini ei ole sopinut erätyyliset takit, puhumattakaan sporttisista vaatteista arkikäytössä. Toppatakit taas eivät välttämättä paksuutensa puolesta ole ideaaleimpia matkakavereita, eivätkä yhtä monikäyttöisiä. Niinpä tämä yhteistyötakki oli vastaus ääneen lausumattomaan tarpeeseen.

 P.s. Untuvainen arvonta tulossa työviikon lopussa, joten pysy kuulolla!

Katso myös nämä

20 comments

Vastaa

Onpas näppärä, kun menee noin pieneen tilaan!

On muuten söpö tuo muikuilu-kuva ylhäällä. :)) Hihi

Vastaa

Hih, thanks ;) No niinpä, enpä ennen ole törmännyt takkiin, jonka saisin kutistettua tuollaiseen pikkupussukkaan – tosi kätsy!

Vastaa

Mun vilukissaäidillä on kanssa ollut monclearin kevytuntsikka jo vuosia, se on tosin lyhyt malli, joten menee hyvin sisäkäytössäkin jakkuna. Ja tosiaan aina mukana myös reissussa, lämmittää ja toimii tyynynä lentokoneessa, ja jakkuna sitten muuten… Mahtuu myös talvitakin alle jos on todella kylmä. Ja helppo napata käsilaukkuunkin mukaan esim pitkille reissupäiville tai iltaan asti venyviin tapahtumiin ! Aiemmin sitä kovasti ihmeteltiin, mutta nyt taitavat olla jo niin yleisiä, etteivät herätä isommin kummastusta… Niin siis pointti oli varmaankin, että uskoisin takin toimivan juuri niinkuin ajattelitkin. :)

Ja itselläni on Joutsenen talviuntsikka, ollut jo useamman vuoden, mekkotytölle sopiva malli & pituus, ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen, untuvat pysyvät siellä missä pitääkin eli ei pahaa sanottavaa myöskään laadusta.

Vastaa

Hih, ihana :) Totta, enpä tullut ajatelleeksi, että kokonsa puolesta menee jopa käsilaukussa (ja myös tuo takin alle pistäminen oli tosi hyvä idea). Vitsit, tästä tulee mukana kulkeva lämpötakkini! Läheisetkään eivät voi enää vitsailla, ettei mulla ole mitään lämmintä päälle pantavaa, nyt on! ;) Mukava kuulla, että käytännössä oikeasti toimii, kuten toivoin, enää siis tarvitsee vain muistaa ottaa taakkipussukka mukaan :)

Vastaa

Mä rrrrrrrrakastan untuvatakkeja! Kevytuntsikoita minulla on kolme ja käytän niitä ympäri vuoden (minulle aina nauretaan kun en poistu kotoa minnekään kauemmas ilman untsikka edes kesällä) ja varsinkin lentokoneessa ne on ihan ehdottomia! Talvella taas vannon paksun untuvan nimeen ja nyt onkin hakusessa uusi untuvatakki kun vanha on ollut käytössä lähes 10vuotta joka talvi ja se jättää jälkeensä jo untuvavanan. Olen monta vuotta aikonut hankkia Joutsenen paksun untsikan mutta kivaa mallia ei Joutsenelta ole tullut valikoimiin. Josko tänä talvena..?

Vastaa

En varmaan ennen olisi yhtään ymmärtänyt untsikkaa kesällä, mutta nyt kun olen käyskennellyt tämä uusi takki päällä ja ymmärtänyt, ettei se todella ole kuuma, vaan lämmittää juuri sopivasti, ja myös miten kevältä se tuntuu päällä, en enää ihmettele! Heh, tuleekohan mustakin samanlainen kun pääsen kunnolla kevytuntsikan makuun ? :) Ihan varmasti se lähtee ainakin matkoille ja retkille mukaan! Myönnän myös jo vilkuilleeni Joutsenen järeänpiä untsikoita talvikäyttöön – eipä paleltaisi enää!

Vastaa

Todella kaunis takki. Sopii sinulle ja aloin jo mietiskellä itsellenikin. Ihana väri <3

Vastaa

Oi, kiitos <3 Tummansininen ei ole itselleni ihan se omin väri, mutta takin väriä valkatessani oli heti itsestään selvää, että tummansininen sen on oltava, ja olen valintaan enemmän kuin tyytyväinen! Musta olisi tuntunut ehkä liian kovalta, mutta tämä navy on silleen kivasti pehmeä, ja taipuu ehkä paremmin eri vuodenaikoihin ja asuihin? :)

Vastaa

Aivan käsittämätöntä että tuollainen kuohkea ja reilun kokoinen takki mahtuu noin pieneen tilaan!
Kuvauksesi perusteella tuo sopisi omaan vaatevarastooni kuin nakutettu, mikään ei nimittäin ole ärsyttävämpää kuin kevään ja syksyn kelit kun aamulla on kylmää ja päivällä lämmintä. On hirmuisen vaikea löytää sopivaa päällysvaatetta sellaisille keleille, raahaa siinä sitten painavaa isoa takkia iltapäivästä käsivarrella tai kassiin tungettuna…

Vastaa

No niinpä! Ja samaa voi sanoa pieneen tilan menemisen lisäksi keveydestä, koko paketti ei todella paina juuri mitään – ei ihmekään, että on niin helppo mukaan otettava ja käyttökelpoinen myös kesällä, tämä päällä ei tosiaan tunnu siltä, että olisi talvivarusteissa (vaikka ehkä ulkopuoliselle saattaakin näyttää siltä ;)). Ja just noihin mainitsemiisi välikausiins opii kyllä erinomaisesti! :)

Vastaa

Näyttää kyllä yllättävän kivalta. Minullakaan ei toppatakkia ole ollut enää tosi pitkiin aikoihin, mutta toisaalta asunkin talvet Lontoossa, joten ei siellä mitään älyttömän lämmintä tarvitsekaan. Hyvä villakangastakki on oikein riittävä. Pussiin mahtuvia untuvatakkeja olen hieman huvittuneena katsellut tässä jonkin aikaa, mutta näköjään niissä on kuitenkin ihan kivannäköisiäkin. Ehdottomasti ostaisin pitkän mallin jos sellaisen joskus hankkisin. :)

Vastaa

Hih, niinpä! Samaa muuten sanoi poikaystävä kun kuvia napsittiin, ja sama fiilis jäi itsellekin – kun takin yhdisti kokonaisuuteen, se heräsi eloon! Itsekin olen ollut oikein tyytyväinen villakangastakkiin, vaikka kyllä niinä talven kylmimpinä päivinä ja matkoilla säännöllisesti mietin, että joku lämpimämpi vaate voisi olla ihan hyvä löytyä kaapista ;) Mun täytyy tunnustaa aukko sivistyksessä, ja sanoa, että tämä on esnimmäinen kerta kun tajusin, että löytyy pussikokoisia untsikoita :)

Vastaa

Hello!
Wow..this is a super cool idea..I’ve been wanting something like this for a long while, but here it cannot be found.
Thank you though for reminding me of it- I will look some more, maybe I can find something similar.
It looks great on you!
All the best,
O.

Vastaa

Mä olen ihan lovena kevytuntuvatakkeihin. Joudun taistelemaan itseni kanssa, että en hanki niitä kaikissa mahdollisissa väreissä ;)

Vastaa

Hih, huomasinkin blogistasi ihanan pinkin – niin herkullinen ja mieletön piristysruiske harmaina syyspäivinä! Luulen, että itsekin täytyy seuraavaksi hankkia rinnalle lyhyt malli, kunhan yhteiselämä tämän kanssa on ensin aloitettu ;)

Vastaa

Hei! Utelisin mitä kokoa takkisi on, koska haaveilen tilaavani takin netistä ulkomailta käsin :)

Vastaa

Heippa! Takkini on kokoa S, ja näissä on mielestäni suht reilu mitoitus, eli takin alle mahtuu vielä hyvin lämmin neule :) Kokeilin takkia valkatessani myös kokoa M, ja se oli selvästi aivan liian iso.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.