Rakastan kaikkea kaunista, viehätyn oivalluksia ja ihailen yrittäjiä sekä kaikkia niitä, jotka sinnikkäästi työskentelevät unelmansa eteen. En siis mitenkään voi olla pitämättä Vernada -korumerkistä, ja erityisesti sen perustajan, pohjanmaalaisen korusuunnittelijan ja valmistajan Anne Vuorelan yksilöllisistä ja taidolla tehdyistä koruista. Tuon mielelläni esiin asioita ja ajatuksia, jotka saavat minut innostumaan, niinpä en voinut vastustaa Annen ehdotusta laatia minulle näköiseni tilauskoru.

Paketti saapui, ja useana päivänä olen mallaillut eri tapoja pukea ja yhdistää nämä raikkaat ympärivuotiset monitoimikorut, jotka toimivat monella tapaa, yksin sekä yhdessä. Rakastan monikäyttöisyyttä, ja sitä uudet Vernada -koruni tarjoavat, muistuttaen yksinkertaisella viestillä arjen avainsanoista. ”Unelmoi. Usko. Taistele. Uskalla” -teksti kulkee korujeni hopearenkaissa. Viesti, johon jokaisen on helppo samaistua. Kaunista on viestin kirjailu korussa suomeksi, tai valinnaisena myös toisella kotimaisella, minulle se kertoo tietystä ylpeydestä alkuperää kohtaan, jota ei ole mitään syytä piilottaa, päinvastoin.

vernada 3vernada 12vernada 9

Toivoin klassista arkikorua, ja juuri sellainen paljastui kauniista laatikosta. Siinä on kokoelma South Sea –helmiä ja särmää tuomassa röpelöpintainen vaalea koralli, joka on mielestäni äärettömän kaunis lisä helmien joukossa. Koru mukailee kaulaa, mutta kiinnittämällä rannekorun jatkoksi, saa siitä nopeasti pidemmän version. Koska lukot ovat kauniita ja korumaisia jo itsessään, ei liitoskohdat häiritse. Toisesta korulaatikosta löytyi raikas tekstiilikorusetti, joka sekin samalla idealla yhdistyy helposti pitkäksi. Leikittelin, tietenkin, ja kiedoin helmet ja tektiilin yhdeksi korukäädyksi.

vernada 1vernada 13vernada 4

Lisää upeita ja yksilöllisiä koruja löytyy Vernadan Facebook –sivuilta, ja jos kaipaat varta vasten sinulle tai lahjaksi suunniteltu koruja, hoituu sekin Vernadan kautta. Hämmästyttävän hyvin Anne osasi lukea rivienvälistä sen mitä kaipaan, ja klassinen ja tyylikäs arkikoru valmistui juuri minulle. Kannattaa käydä kurkkimassa ja inspiroitumassa, erityisesti suosittelen tutustumaan lukemattomin eri tavoin yhdisteltävään Vernada Design -mallistoon. Myöhemmin myös tulossa arvontaan Annen lukijoitani ajatellen laatima klassisen kaunis korusetti, joten pysykäähän kuulolla!

Katso myös nämä

15 comments

Vastaa

Aivan ihana korusetti! Hyvin sinun näköisesi, ja kelpais kyllä mullekin ;D

Vastaa

Kiva kuulla, että tykkäät! Itse olen haikallut klassista toimistokorusettiä juurikin vaaleista helmistä, ja tämä tuli vastaamaan siihen tarpeeseen täydellisesti :)

Vastaa

En oikein näe mitä erityistä suunnittelua ja yksilöllistä helmikoruissa on – nätit kyllä, ei siinä mitään mutta aivan sen näköiset että jokaisen Anttilan ja Sokoksen hyllyltä löytyisi hyvinkin samanlaisia. Trikookoru sen sijaan ei iske, se on makuuni jotenkin oudon halvan ja sekavan näköinen enkä osaa kuvitella sen ikääntyvän kauniisti. Onneksi kaikkien ei tarvitsekaan tykätä =)

Vastaa

Yksilöllisyys tulee siitä, että ne on juuri minulle suunniteltu ja olen päässyt vaikuttamaan siihen, eikä tiettävästi ole toista identtistä :) Tietenkin ulkopuoliselle se ei välttämättä ole erinäköinen, eikä se minulle olekaan uniikkiuden mittari. Toivoin hyvin klassista korua, ns.mittoihini sopivaa kaulakorua, ja ”tarvitsin” laadukasta arkikorua, joka sopii ihan kaiken kanssa, ja tämä vastaa loistavasti kaipuuseen. Yksityiskohtana korun teksti tuo minun silmiin myös persoonaa kokonaisuuteen, sellaista, joka erottaa sitä myös ulkopuolisen silmiin hieman muista vastaavista; kotimaisia kieliä kun harvemmin näkee koruissa näkyvästi käytettävän.

Se mikä Verdana Design korumallistossa taas on erityistä on se tietoinen pyrkimys korujen yhdisteltävyyteen, yksittäin korut ovat hyvinkin klassisista, mutta koukku on siinä, että kaikki toimii kaiken kanssa. Uniikkiutta toki saa lisää, jos toivoo tilauskorulta jotain ihan muuta, toisin kuin itse, kun halusin sitä hyvin klassista, ja suunnitteluvaiheen aversioista, jotka sain nähdä ennen korun valmistumis päädyinkin juuri siihen kaikkein simppeleimpään. Toki olisin voinut ottaa erikoisemman ihan sen takia, että olisi esitellä huomiotaherättävämpää, mutta fiksumpaa kuitenkin oli päätyä sellaiseen, jota oikeasti tulee arjessa käytettyä :) Trikookoru on selvästi enemmän kausikoru, mielestäni juuri kesäkoruksi oikein sopiva, ja voisin kuvitella sen sopivan yhdistettynä paremmin vaikkapa suurihelmiseen yksiväriseen koruun, satiinauhaan tai hopeaketjuun. Itse, tietty, ängin kaikki samaan :)

Vastaa

Upeat korut hyvillä sanoilla! Kivaa viikonloppua

Vastaa

Kiitoksia ja oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle! :)

Vastaa

Trikookankainen koru on minusta hauskan erilainen, kiva kesäkoru! :) Helmikoruja tulee tosi vähän ostettua kun niitä niin mielellään tekee itse, mutta jos ostaisin niin ehkä kivaa vaihtelua olisi tuollainen suomenkielinen viestikoru.

Vastaa

Kiva kuulla, että tykkäät! Itselle tuosta raitakorusta tuli vahvasti merihenkinen fiilis, ja mielessäni yhdistinkin korun jo punaisiin huuliin ja muuten teemaa mukailevaan asuun :)

Olen haaveillut korujen tekemisen perään jo älyttömän kauan, mutten ole vain tullut tehneeksi mitään asian eteen. Tai noh, korujen tekeminen olisi kivaa jos olisi valikoima ja kaikki tilpehöörit nenän edessä, mutta kun ei ole, tuntuu paljon helpommalta ostaa mieleinen valmis tai vielä parempaa, teetättää sellaisella, jolla on helmiä ja silmää :)

Vastaa

Pidetään joku kerta semmoinen korujennäperrysilta! :)

Vastaa

Joooo! Loistava idea :)

Vastaa

Kiitos Korundi posiitisesta kirjoituksestasi!
On todella ilahduttavaa saada tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa, jotka haluavat auttaa ja kannustaa pienyrittäjää saamaan vaikeasti saavutettavaa näkyvyyttä ja todella arvostavat kotimaassa tehtyjä tuotteita. Tämmöisen pienyrittäjän, varsinkin käsityöläisen, on vaikea löytää omaa jalansijaa erilaisen halpatuontitarjonnan, toisaalta merkkituotteiden ja kaiken muun kilpailun keskeltä. Suomessa erilaisia käsityöyrittäjiä, kuten meitä koruntekijöitä tai ihan vaan koruharrastajia, on todella paljon ja sen leimallisen oman polun löytäminen onnistuu vain harvalta. Saatika että sen saisi tehtyä vielä taloudellisesti kannattavasti. Tähän itse haluaisin omalla toiminnallani pyrkiä; että löytäisin sen oman polun, saisin tehdä sitä työtä, mikä tuottaa minulle, ja samalla myös muille, iloa sekä saisin vielä tästä leivän perheelleni. Koruilua voin lämpimästi suositella kenelle vaan – itsekin jaan tätä tekemisen iloa muille vetämällä erilaisia korukursseja :)

Aurinkoa ja iloa kaikille,
Anne Vuorela, Vernada

Vastaa

Kiitos Anne ihanasta kommentistasi ja kauniista koruista, ilo on minun puolellani! :) Olen aina ollut tarkka siitä, että asiat joita blogissani tuon esiin, ovat sellaisia, jotka oikeasti kolahtavat itselle ja pienyrittäjyyden tukeminen on ehdottomasti yksi niistä asioista, ehkä osin siksi, että olen kasvanut käsityöyrittäjän taloudessa, ja nähnyt läheltä mitä arki on. Blogin näkökulmasta taas mielellään tuo esiin uusia asioita ja sellaista, joka ei välttämättä vielä ole palstatilaa muutoin löytänyt – siinä blogit ovatkin mielestäni erinomainen väylä!

Kiitos sinulle ja kiitos koruista, jotka tulevat säilymään ja tuomaan iloa arjen kiemuroissa! :)

Vastaa

Tyylikäs korusetti, Vernadan omilla desingn renkailla, joita ei todellakaan löydy mistään muualta:) Täytyy aina muistaa, että tavaratalot myyvät pääosiltaa ruotsalaista designia ja sen lisäksi vielä paljon täysin muoviosilla varustettuja koruja. Siinä onkin käsityön ero: materiaalin laatu ja kotimaisuus;) Ihana korusarja, ihanista laadukkaista helmistä!

Vastaa

Niin totta! :) Minulle merkitsee paljon jo se, että tiedän korun alkuperän, että siinä on ajatus ja se on käsin tehty kotimainen. Siinä jos missä on jo arvoa ja uniikiutta ja sellaista esinettä/asustetta on enemmän kuin ilo käyttää! Kiitos sinulle Helmi kommentistasi ja aurinkoista viikon jatkoa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.