”Dare to dream, dare to grow, dare to be.”

Tänään oli hyvä syy herätä aikaisin, tunnettu hollantilainen alusvaatesuunnittelija Marlies Dekkers esitteli mallistoaan lehdistölle aamiaistilaisuudessa ja avasi innostuneesti filosofiaansa. Vahvasti visuaalinen kokonaisuus oli kiehtova sekoitus leikkisyyttä ja rohkeutta. Ei siis yllätys, että Marlies mainitsi inspiraationsa lähteenä olevan historian voimakkaat naishahmot, ja ehkä omanlaistaan rohkeutta vaatiikin vaihtaa perinteiset pitsiunelmat nahkarintaliiveihin, denim-rintsikoihin tai antaa remmitettyjen viikingeistä inspiroituneiden liivien näkyä rouheasti vaatteiden alta. Osa alusvaatteista oli tarkoituksella suunniteltu näkyviksi, ja toisaalta, miksi kätkeäkään näin upeita alusvaatteita kerrosten alle?

marlie dekkers lingerie 1marlie dekkers lingerie 4

Koska alusvaatteen tärkein tarkoitus on tarjota tukea ja tuntua hyvältä, peittää tai korostaa kulloisenkin tarpeen tai toiveen mukaan, painotti Marlies täydellistä istuvuuden merkitystä suunnittelutyön lähtökohtana. Missiona on, että alusvaatteet istuvat kuin valettu rintojen muodosta, kropan tyypistä tai kuppikoosta riippumatta.

Täytyy myöntää, etten itse ole päässyt vielä käyttämään Marlies Dekkersin alusvaatteita, mutta aikani tilaisuudessa erilaisia kokonaisuuksia hypisteltyäni siirtyi merkki ostoslistalleni. Couture -mallisto toki on hintava ja harvinaisempi, mutta myös perusmallistosta löytyy kiehtovia, kauniita ja käyttökelpoisia settejä. Moni julkisuuden henkilö, kuten vaikkapa Adele, vannoo Marlies Dekkersin alusvaatteiden nimeen.

marlie dekkers lingerie 3marlie dekkers lingerie 2 marlie dekkers lingerie 8marlie dekkers lingerie 7

 

Viehätyin moneen malliin, niin rohkean kokeileviin kuin vintage-viboilla varustettuihin. Erityisesti alla näkyvät punaraidalliset bikinit varastivat sydämeni. Samaa mallia oli myös siniraitaisena, enkä tiedä kumpaan lopulta päätyisin. Myös muut Marliesin biksut kannattaa tsekata, etenkin jos etsii jotain vähän erilaisempaa!

marlie dekkers lingerie 12marlies dekkers lingerie

Viisikymppinen Marlies edusti tilaisuudessa omaa (ylimmässä kuvassa näkyvää) bodyaan yläosana käyttäen ja kirkkaanvärisissä moonbootseissa, kertoen samalla alkaneensa kirjoittaa pieniä eroottisia tarinoita. Lagertha-malliston videolla ei sorruttu pehmopornoon vaan kuvattiin vahvan viikinkinaisen tarina, ei paljasta ihoa vaan vahvoja tunnelmia ja viipyilyä kaipauksessa. Mieletön leidi ja poikkeuksellisen kiehtova alusvaatebrändi!

”I believe in challenging women to dream and believe in themselves. As masters of their own destiny I challenge them to celebrate being a woman.”

marlie dekkers lingerie 13marlie dekkers lingerie 9

Puheessaan Marlies sivusi yhä uudelleen seksuaalisen omaehtoisuuden tärkeyttä, rajojen rohkean kokeilun merkitystä, aktiivisena toimijana olemista ja sen selvittämistä, mitä haluaa sekä mistä pitää. Suunnittelija hymähti, että se, mikä kaikkia naisia yhdistää on, ettemme ole tyytyväisiä vartaloihimme. Tyytymättömyys omaan peilikuvaan taas on uhka nautinnolle.

Vaikka Marlies mainitsikin, että hänen työnsä on vain 10 prosenttia kokonaisuudesta, tuoda raamit kropalle, mutta en voi olla korostamatta sen 10 prosentin merkitystä; kauniit ja hyvin istuvat alusvaatteet kohottavat koko oloa!

Suunnittelijan tavattua koko mallisto sai syvyyttä. Naisen naisille suunnittelema mallisto, jonka takana on rohkea, lämmin ja leikittelevä henkilö. ”Because I am a feminist.”

marlie dekkers lingerie 14
marlie dekkers lingerie 15

”I am as beautiful, as sensual, as desirous as I believe myself to be.”

Lainaukset: Marlies Dekkers / Signature Collection book

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kerran Dekkersit aina Dekkersit! Muutaman vuoden olen käyttänyt vain heidän malliston rintsikoita ja bikinejä, eikä paluuta muiden valmistajien tuotteisiin enää ole…. Iso peukku!

Vastaa

Oi, onpa kiva kuulla! Täytyy kyllä ehdottomasti munkin testata! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.