Näin ennen kuin julkaisen listan testaamistani arvotettuina, on ehkä paikallaan palata jo aikaa sitten testattuun Blue Peterin sunnuntaibuffaan, josta en olekaan tullut vielä sen enempää kirjoitelleeksi. Matkasimme Lauttasaaren merelliseen Ravintola Blue Peteriin eräänä sunnuntaina brunssitarjouksen houkuttelemina, muuten tuskin sinne asti olisi tullut ajatelleeksi lähtevänsä. Päivä oli hyinen ja maisema valkoinen, toisin kuin nyt, ja tunnelma ravintolassa oli rauhallinen ja jotenkin ihastuttavan kiireetön. Verrattuna juuri edeltäneeseen Kiilan brunssikokeiluun, en voinut olla kiinnittämättä huomiota nyt tyystin toisenlaiseen tunnelmaan.

Asiakaspaikkoja oli runsaasti, mutta meidän lisäksemme ruokailijoita oli vähänlaisesti, lähinnä nuoria pareja kaksin tai vaunujen kanssa. Ehkä pureva pakkanen piti tilan ruuhkattomana, tai sitten piikki ajoittui myöhempään iltapäivään, tiedä tuosta näin yhden käyntikerran perusteella. Paikka on tunnelmaltaan hyvin erilainen kuin keskustan brunssipaikat, avaroilla tiloilla ja pelkistetyllä sisustuksellaan. Suuret ikkunat antavat paljon valoa ja meren läheisyys tuntuu, mutta maisema on varmasti mielenkiintoisempi kesällä.

IMG_9183IMG_9103IMG_9143IMG_9116IMG_9147

Brunssi oli lounas, joten aamupalaa sieltä ei kannata suunnata hakemaan. Jopa sellainen yksinkertainen raaka-aine kuin juusto puuttui pöydästä ja aiheutti juustohullulle pieniä vieroitusoireita. Leipä sen sijaan oli perushyvää ja mukava lisä oli pienet karjalanpiirakat sekä croissantit. Brunssin paras anti oli erityisen runsas ja ruokaisa alkuruokapöytä, salaatteja oli useita, suolainen piirakka maistuvaa ja leikkeleetkin oli muistettu ottaa esille. Koska olimme suunnanneet paikalle puolen päivän paikkeilla, eli siis aamupalalle, tuntui olo jo alkuruokapöydän jälkeen täydeltä.

Pääruoaksi oli perusruokia, mutta vastaheränneelle ehkä hieman liian raskaita; vasikkaa, lasagnea, kalaa ja sen sellaista. Meri näkyi myös menussa, kalaa oli paljon erimuodoissa, mutta kyllä näin kalaa syömätönkin silti löysi joukosta mukavasti syötävää. Kaikki oli perushyvää, raikasta ja tuoretta, ei mitään moitittavaa, muttei toisaalta mitään poikkeuksellistakaan. Kaiken kaikkiaan helppo ja hyvä valinta nälkäiselle, muttei ehkä sopiva aamupalahetkeä etsivälle. Jälkiruokaan olisin kaivannut enemmän panostusta, letut olivat kyllä maistuvia ja oheen oli muistettu tuoda vaniljajäätelöä, hilloa ja hedelmiä, mutta makeanhammasta jäi silti vähän kolottamaan.

IMG_9186IMG_9132IMG_9189IMG_9158

Blue Peterin sunnuntaibuffet klo 12-17:30, hinta 19,90€.

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.