Kahlasin läpi lähialueen brunssitarjontaa ja niistä itselle uutena hyppäsi silmiin Korjaamon italialaistyylinen viikonloppubrunssi, jota oli tietenkin ehdottomasti heti mentävä testaamaan. Suuntasimme paikalle sunnuntai-iltapäivänä ja väkeä oli varsin sopivasti, pöytä löytyikin helposti Korjaamon putiikin kupeesta. Jouduimme tosin hetken tullessamme miettimään, olimmeko ymmärtäneet brunssiaikataulun väärin, niin huomaamaton seisovapöytä kahvilan ulkopuolella oli. Brunssi oli selvästi kalliimpi kuin mitä yleensä tapaamme syödä (24€/hlö), mutta silti valikoima näytti verrattain vaatimattomalta hintaansa nähden. Menu kuitenkin kuulosti hyvältä ja olimme jo paikan päälle saapuneet, joten päätimme kuitenkin jäädä vaikka pieni brunssipöytä saikin epäröimään.

Istuimme päytään ja aloitimme alkupaloilla. Vaikka brunssia olisi vielä pitänyt olla tunti jäljellä, oli tarjoiluastiat kovasti koluttu ja kuten myöhemmin selvisi, lämmin ruokakin jo haalentunut. Kummastelimme verkkaista täydennystahtia, sillä brunssin hintaan nähden vähintään palvelun odottaisi pelittävän ja noutopöydän pysyvän täytenä. Silti, kaikkea saimme, mutta monessa jouduimme kaapimaan kulhon pohjia. Lähempi tarkastelu osoitti, että valikoima totta tosiaan oli suppea, mutta kaltaisellani ruokarajoitteisella kävi tuuri ja listalta löytyi suhteellisen paljon kaikkea makuuni sopivaa. Italia-teema oli ihanaa vaihtelua perusbrunsseihin ja kokonaisuus oli varsin eheä. Erityiskiitos täytyy antaa antipasto-osuudesta, joka oli erittäin maistuva.

korjaamo brunssi 2korjaamo brunssi 14korjaamo brunssi 12korjaamo brunssi 5

Vaikka tarjolla oli vähän, oli kaiken eteen kuitenkin nähty edes pienesti vaivaa,  eli tarjolla ei ollut purkkiruokaa ja tusinaherkkuja, mikä on ehdottoman iso plussa. Eikä sitä käynyt kieltäminen, kaikki maistui, myös lämpimän ruoan toscanalaiset lihapullat ja valkosipulipaahdetut perunat olivat maukkaita, haaleudestaan huolimatta. Jälkiruokavalikoima näytti suppealta, mutta yksinkertaisuus hämäsi, Galliano-liköörillä maustetut mansikat ja mascarponevaahto sulivat suuhun, ja olivat niin hyvää, että sitä täytyy yrittää valmistaa joku kerta kotonakin. Kummastutti tosin, ettei jälkiruoalle ollut tarjolla kippoja, ilmeisesti niitä oli joskus ollut, mutta noin 40 minuutin visiittimme aikana niitä ei noutopöytään täydennetty, joten päädyin lopulta noutamaan kahvion vesipisteeltä lasit käyttöömme.

Leipävalikoimassa olisi ollut parantamisen varaa. Vaikka leipä olikin tuoretta, oli tarjolla vain yhtä laatua ja yrttilevitettä. Juustovalikoima rajoittui rosmariinihunajalla maustettuun gorgonzola-juustoon, mutta voi taivas miten hyvää se olikaan! Tässä kohtaa laatu selvästi korvasi määrän, mutten kiellä, etteikö olisi ollut mukava saada leivän päälle perinteistä juustosiivua. Juomapuolella oli tarjolla vain kahvia, teetä ja vettä, eli hintaan nähden olisi toivonut ehkä muitakin vaihtoehtoja, kuten mehua tai vaikka kuoharin sisältymistä hintaan.

korjaamo brunssi 7korjaamo brunssi 6korjaamo brunssi 11

Vaikka ruoka oli maistuvaa, aamiaisesta brunssin sisällössä ei ollut tietoakaan, enkä voisi kuvitellakaan syöväni tätä brunssia heti aamusta ja onneksi olimme päätyneet paikalle lounasaikaan. Syödessä meillä virisi jälleen keskustelu siitä, mikä joissain tapauksissa tekee selvistä lounasbuffeteista brunssin. Joissain  tapauksissa, kuten tässä, se tutnuu olevan vetävämmän kuuloinen nimitys arkiselle asialle ja mahdollisuus tuplata hintapyyntö. Brunssi siis mielestäni johtaa harhaan, lounasnoutopöytä olisi oikeampi, muttei tosiaan yhtä trendikäs nimitys, eikä kukaan maksaisi peruslounaspöydästä vastaavaa hintaa, mutta brunssille se on vielä jotensakin normihintahaitarin sisällä.

Mietimmme kovasti brunssin hinnoitteluperustetta, emmekä keksineet muuta kuin halun välttää ryntäystä. Tätä hintaa harvempi on valmis maksamaan ja niinpä suht vähät asiakaspaikat pysyvät sopivasti täytenä, mutta tungulta säästytään. Valitettavasti se jäi ainoaksi selitykseksi, sillä niin hyvin kuinruoka maistuikin, niin brunssi oli todella ylihinnoiteltu. Jos hinta olisi selvästi matalampi, ehdottomasti menisimme toistamiseenkin, mutta tällä hinnalla saamme varmasti parempaa vastinetta rahoille muualta.

Brunssin arviointi olikin vaikeaa, ruoassa kun ei ollut valittamista (paitsi se lämpimän ruoan haaleus), palvelu oli neutraalia ja pöydän täyttäminen sekä siistinä pitäminen turhan verkkaista, mutta silti siltä osin kokonaisuutena voisin antaa ihan hyvänkin arvosanan. Kun aletaan suhteuttamaan edellisiä suolaiseen hintaan, ei laatukaan enää tunnu riittävältä. Hinnalle voisi tuoda parempaa vastinetta lisäämällä vaihtoehtoja sekä tehostamalla buffan ylläpitoa, mutta tällä setillä tipauttaisin kyllä hintaa selvästi alaspäin. Jos hinta ei ole ongelma, niin maistuvahan tämä oli ja teemallaan kivaa vaihtelua muuhun Helsingin brunssitarjontaan.

korjaamo brunssi 4korjaamo brunssi 26korjaamo brunssi 9

Korjaamon brunssi
la-su klo 11-15
hinta 24, kuohuviini 3€
Koko menu
Italialainen menu on voimassa 3.11.2013 asti, jonka jälkeen siirrytään skandinaavisiin tunnelmiin.

EDIT 15.3.2014: Korjaamon brunssi päivittynyt, lue täältä kokemukset uudistuneesta brunssista.

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Se on juuri noin, että kun nimenä on brunssi, hintaa voi mukamas hilata ylöspäin vaikkei laatu riittäisikään. Onneksi brunssipaikkoja on mistä valita :)

Vastaa

Kiitos kommentistasi! Tosi kiva, että oli mieleen :) Niinpä niin, brunssi -sanan käyttö tuntuu mahdollistavan minkälaisen hinnan tahansa pyytämisen :/ Mutta kuten sanoit, onneksi on valinnanvaraa! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.