Kun olen miettinyt, mitä haluan lomallani tehdä, on yksi esiin noussut asia ollut arkiaamun aamiaiset. Aloitin aamiaisfiilistelyn tosin jo viime viikonloppuna kun suuntasin Senaatintorin laidalla sijaitsevaan Kaffeehaus Röntgeniin. Olin vilkuillut viehättävän oloista kahvilaa monta kertaa siitä ohi kiitäessäni, mutta lauantaiaamupäivän kahvihetki äidin kanssa tarjosi otollisen tilaisuuden kokeilla tuota wieniläishenkistä kahvilaa.

Eksyimme puolivahingossa kahvilan toiselle puolelle ja sieltä avonaisesta ovesta sisäpihalle, jossa aukesi ihanan idyllinen maisema ja rauha. Moni tuntui jäävän kahvittelemaan kadun puolelle, enkä ihmettele, sisäpihalle en itsekään ilman sattumaa olisi tullut kurkanneeksi. Tuntuikin ylelliseltä syödä aamiaista keskellä kaupunkia, mutta rauhallisessa ympäristössä, ja ennen kaikkea ulkona.

kaffeehaus rontgen 1kaffeehaus rontgen 4kaffeehaus rontgen 014

Kaffeehaus Röntgen tarjoilee aamiaissettejä läpi päivän, itse päädyin juustoaamiaiseen ja tilaamaan siihen lisäksi jogurtin. Äitini sen sijaan pidempään jalkeilla olleena siirtyi jo lounaaseen ja ylisti perunakeittoa yhdeksi parhaista pitkään aikaan syömistään. Hyvältä se näyttikin ja hyvä oli aamiainenkin, etenkin tuossa ympäristössä!

Taivaalliselta muuten näytti kahvila-konditorian kakkuvalikoimakin. Jouduin käyttämään kaiken itsehillintäni, etten äidin tavoin pyytänyt pakkaamaan leivosta mukaan. Tai ehkä se oli hyvin täyttänyt aamiainen, joka sai pitäytymään suolaisessa.

kaffeehaus rontgen 8kaffeehaus rontgen 001 kaffeehaus rontgen 9

Aamiaissetti oli oikein toimiva, plussaa leipäkorista, johon sai halutessaan täydennystä, sekä kauniista esillepanosta ja ylellisistä astioista. Sinihomejuustolla maustettu munakokkeli oli ihanaa ja juustovalikoima, kuten juustoaamiaiselta odottaa voi, oli runsas. Iso plussa myös siitä, että aamiaiset ovat tilattavissa läpi päivän.

Tässä siis itselle sopiva paikka kun sängystä kömpii ylös vasta myöhää, eikä jaksa nähdä vaivaa selvittääkseen, mistä voisi vielä onnistua saamaan aamiaista. Toistekin on siis tultava, ihan vähintää kokeilemaan leivosvalikoimaa tai vaikka viinilasilliselle kesäiltana.

kaffeehaus rontgen 03 kaffeehaus rontgen 10kaffeehaus rontgen 05 kaffeehaus rontgen 12

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.