PR-tilaisuus: VENN Helsinki & Raflaamo

Brunssit, parasta. Ja vielä parempaa on, kun aamiaisella ja brunssilla ei ole aikarajaa. Olen sen verran hidas ja uninen aamuisin, että viikonloppuisinkin aamiaiseni ajoittuu puoleen päivään ja jos pitäisi lähteä ulos, olisin vielä myöhemmin liikkeellä. Siksi ihanaa on, kun aikarajat eivät tee asiaa hankalaksi ja vielä parempaa on, kun brunssia tarjoillaan koko päivän. Olen juuri se ihminen, jonka saattaa alkuillastakin tehdä mieli jotain aamiaisen kaltaista, niinpä Mikonkadulla sijaitsevassa VENN-ravintolassakin (löytyy myös muutamasta muusta Suomen kaupungista) käyttöön otettu All Day Brunch on paras konsepti ikinä.

Sain blogin kautta kutsun ystävän päivän etkoille brunssin merkeissä viime torstaina VENNiin, joka siis sijaitsee ihan paraatipaikalla Helsingin sydämessä. Olen joskus aiemminkin ravintolassa käynyt, mutta silti se tuppaa jotenkin liian helposti unohtumaan, vaikka tila on itse asiassa varsin kiva monenlaiseen istuskeluun, aina lasillisesta ruokailuun. Tai nyt myös brunsseiluun.

Koska brunsseja ja aamiaisia on tänä päivänä todella monessa paikassa on mielestäni äärimmäisen tärkeää, että sille löytyy jokin oma kulma. Tylsintä on sellainen hotellimainen tusinabrunssi, ellei sitten ole hotellissa, mikä on tietenkin täysin eri asia. Silloin se on ihanaa, ja sinne se nimenomaan kuuluukin. Ravintolaan lähtiessä toivoo jonkinlaista massasta erottuvaa elämystä. Lisäksi koko brunssin käsite on tänä päivänä niin lavea, että käytännössä voi pitää sisällään melkein mitä vain, joten kiva, että mahdollisuutta hyödynnetään.

VENNissä oli onnistuttu mainiosti luomaan ravintolakonseptiin erinomaisesti istuva brunssi, eli sellainen, joka sopii erityisen hyvin seurassa nautittavaksi ja loistavasti yhteen lasillisen kanssa. Brunssin pääosassa on platteri, johon on koottu muutama suolainen herkku. Juuri näppärästi sellainen, jonka voisi kuvitella syövänsä lounaan sijaan tai after workina. Eli ei liian aamiaismainen, muttei kuitenkaan tavallinen annoskaan. Mikä parasta, kokonaisuuden saa myös vegaanisena!

Oma annokseni oli vegaaninen versio (kuva yllä), ja poikkesi siis hieman tavallisesta versiosta, mutta piti sisällään samat pääelementit. Tarjoilulaudalta löytyi lämmin leipä, kasviksia, pikkuinen avokado-mansikkasalaatti, lohkoperunoita ja vegaanista majoneesia. Riittävän kokoinen viedäkseen nälän, mutta aiheuttamatta ähkyä.

Usein kritisoin brunsseja ylihinnoittelusta. Tuntuu, että kun käytetään sanaa brunssi, perusjuttuja sisältävään kokonaisuuten voidaan heti heittää lisää hintaa. VENNin All Day Brunch on mielestäni erittäin järkevästi hinnoiteltu. S-etukortilla kokonaisuuden hinta on 19,90€ (ilman 21,50€) ja se pitää sisällään brunssitarjottimen, jälkiruokalautasen (kinuskidonitsit on ihan älyttömän hyviä), kuohuviinilasillisen sekä kahvin tai teen. Pyytämällä huomioidaan erikoisruokavaliot.

Selkeästi siis omannäköisensä konsepti, joka epäilemättä sopii hyvin kaupungin keskustaan ja vaikka viinilasillisen oheen. Ja ylipäätään just siihen kellonaikaan kun jaksaa lähteä liikkeelle. Voisi siis hyvin olla myös viinittelybrunssi tai after work -brunssi.

Brunssi saatu PR-tilaisuuden yhteydessä.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.