Olen viime aikoina ollut todella tympääntynyt hiuksiini, enkä oikein ole tiennyt mitä niiden kanssa tehdä. Luulen, että pienikin freesaus olisi riittänyt, mutta koska en ole ammattilainen enkä vielä löytänyt luottokampaajaa, olen ollut vähän tuuliajolla. Luottokampaajani, eli paras kampaaja ikinä, muutti Jenkkeihin muutama vuosi sitten, ja sen jälkeen tajusin, kuinka iso asia on kampaaja, jonka luokse menee luottavaisin mielin ja jonka luota tulee aina hyvällä fiiliksellä. Sen jälkeen vastaavaa ei ole tapahtunut. Ensimmäisen kolmen kerran kanssa ongelma oli, että maksoin itseni kipeäksi, mutta kampaajalla käyntiä hädin tuskin näki. Muutaman pesun jälkeen nekin rippeet hävisivät, ja yksinkertaisesti 300 euroa siitä on itselle ihan liikaa lopputuloksesta, joka ei näy eikä tunnu. Niinpä tuossa välissä yhden kampaajalla käynnin jälkeen päädyin yhden kerran kokeilemaan raitojen tekoa itse, ja sen jälkeen olin kaikkein tyytyväisin lopputulokseen, vaikka tiedostin, että ne olivat varsin amatöörimäinen kokeilu. Mutta ainakin näkyivät.

Nyt viimeisin kampaajallakäynti oli kolme viikkoa sitten, ja halusin mennä edullisempaan, mutta tajusin vasta jälkeenpäin, kuinka iso virhe oli mennä kampaajalle, joka ei ollut erikoistunut luonnollisiin tyyleihin saati tiennyt hiushistoriaani. Sanoin, että haluan ehdottomasti viileää ja elävää sävyä, enkä halua tuhota hyvin alkanutta kasvatustyötäni ja mitä sain, ällölämpimän ja entistä tasaisemman hiusvärin ja ilmeisesti pysyvällä värillä laitetun. Ilmeisesti, sillä tämänkin tajusin vasta jälkikäteen, kampaaja ei tullut kertoneeksi yhtään mitä teki, joten olen vasta jälkikäteen kotona yrittänyt ymmärtää, mitä niille tehtiin. Ja ensimmäistä kertaa vuosiin ole ollut lähes itkun partaalla kampaajalla käynnin jälkeen. Lähinnä siksi, että on harmittanut älyttömästi se, että olen kasvattanut omaa väriä niin kauan, ja nyt siihen on tehty pysyviä muutoksia, jotka eivät kuitenkaan ole sitä suuntaa, mitä toivoin. Jonkinlainen kommunikaatiosekaannus selvästi, mutta sen harmittelu ei toki auta. Tehty mikä tehty.

Olin jo varaamassa tuttua kampaajaa Qhairista, mutta sitten alkoi hirvittää ajatus siitä, että kuukauden sisään kampaaja veisi yhteensä lähes 500 euroa (200 edellisestä kerrasta plus paikkailu todennäköisesti sen liki 300), mikä on itselle niin iso raha, etten todellakaan ole valmis heittämään ilmaan ja katsomaan tuurilla mitä tulee. Toisin sanoen, hiukset ovat tärkeät, mutta en ole yhtään vakuuttunut, että kuitenkaan sen rahan arvoiset.

Sitten ajattelin, että ehkä pitäisi kokeilla taas raitoja itse, mutta koska hiusteni pituus on edellisen kampaajallakäynnin jälkeen olleet superhuonossa kunnossa (siksikin olisi mukava tietää, mitä niille tehtiin), en oikein uskalla sooloilla.

Torstaina olin niin tympääntynyt, että Tokmannilla poiketessa ostin Biozellin Color Maskin sävyssä Chocolate. Ajattelin, ettei ole mitään menetettävää, vaikka sävy vähän jämähtäisikin. Todennäköisesti kyllä peseytyy ihan hyvin pois, sillä olen ennenkin pienissä määrin muita sävyjä testannut. Niinpä eilen laitoin colormaskin hiuksiin, annoin vaikuttaa alle kymmenen minuuttia ja hups, olinkin ihan brunette! En olisi uskonut, että sävy tarttuu näin hämmästyttävän hyvin ja tasaisesti, mutta niin vain kävi. Nyt jännäksi käy, miten se peseytyy pois.

Peilikuva on tuntunut oudolle, niin kauan olen ollut vaalea tai vaaleahko. Oikeastaan tämän väriset hiukseni olivat viimeksi joskus 17-vuotiaana, eli öö, lähes 20 vuotta sitten. Koska hiuksissani on punertavuutta, ruskeakin taittaa lämpimään ja nyt alla loistaa varmasti kampaajalta jäänyt kellertävä sävy, jota inhoan syvästi.

Muutos on oikeastaan tuntunut hauskalle, ja se on ollut myös erityisen tärkeä vahvistamaan ajatusta, että kyllä, vaalea on enemmän sävyni. Ei tummempikaan ole huono, mutta vaalea tuntuu enemmän omalta.

Asian saattoi sinetöidä se, että sain koko ystävänpäivän illan kuulla mieheltä kaikenlaisia Sansa Stark -viittauksia kyllästymiseen asti, ja tänään vetäessäni päälle eläinkuosisen puseron ja nahkahameen, vaihtui Sansa Modernin Perheen Gloriaan. Kummassakaan vertauksessa toki ei ole mitään huonoa, mutta se tarkoittaa itselle oman identiteetin kadottamista. Jos muistutan jotain muuta, enkä itseäni, olen vähän hakoteilla. Lisäksi huomasin sellaisen pienen seikan, että hiusten värin vaihtuessa myös vaatevärien kanssa oli hankaluuksia, samat sävyt eivät toimineetkaan yhtä hyvin tumman tukan kanssa kuin vaaleampaa vasten. Eli liikaa vaivaa värin vaihdosta.

Niinpä tämä punertavaan taittuva ruskea on erittäin virkistävä kokeilu ja itsellä on pitkästä aikaa ollut hauskaa hiusten kanssa, mutta haluan pitäytyä luonnollisessa ja vaaleammassa. Nyt tosin en tiedä mitä teen. En pidä siitä, mitä paljastuu tämän sävyn alta, joten jos teillä on vinkata hyvää kampaajaa tiedossa, mieluusti sellaista, joka taitaa balayagen ja jonka hintataso olisi kohtuullinen, niin otan erityisen kiitollisena vinkit vastaan! Haluan jotenkin fiksata tilanteen sellaiseksi, ettei tarvitse käydä uudelleen kampaajalla ainakaan ennen syksyä. Mikä toisaalta perustelisi kalliimman valinnan..

Katso myös nämä

13 comments

Vastaa

Hieno väri ja rohkea kokeilu! 👍 Jaan tuskasi hyvän ja asiantuntevan kampaajan löytymisen vaikeudesta.. toivottavasti tämä ei saa paheksuntaa osakseen, mutta kokemukseni suomalaisista kampaajista on aivan luokattoman huonoja. Hiukseni ollaan pilattu niin monta kertaa kampaajien toimesta, että en astu jalallanikaan enää yhteenkään kampaamoon Suomen maaperällä noilla hinnoilla mitä pyydetään.
Ajattelinkin ehdottaa, että mitä jos menisit kampaajalle Tallinnassa, kun käyt siellä vissiin melko usein? Virolaisilla kampaajalla näyttäisi olevan enemmän esteettistä silmää ja taitoa tehdä imartelevia värjäyksiä ja tukkamuutoksia. Hinnatkin ovat Suomen hintoja himpun verran edullisemmat. Tämän nyt siis ei ole tarkoitus olla joku suomalaisten dissauspuhe 😏
Voin ainakin suositella Intersalon-kampaamoa Tallinnan Rocca al Maressa ja Savannah kampaamoa Rotermannin korttelissa.

Vastaa

Voih, tiedän niin tuon tunteen! Mulla on ollut useita vastaavia kokemuksia ja kaikki kulminoitui siihen, kun vuosia sitten kampaajalla meni hiukset niin pilalle, että olen käytännössä joutunut kasvattamaan ne polkasta tähän. Siinä oli pitkä aika, etten uskaltanut enää mennä lainkaan kampaajalle, kunnes vähän vahingossa löysin tuon luottokampaajani, joka vakuutti siitä, että ymmärtää tilanteen ja jakaa vision kanssani. Ja se oli pienen mittakaavan lottovoitto, joka kerta lähdin tyytyväisenä, kunnes neljä vuotta sitten muutti maasta. Sitten on ollut lähinnä huonoja kokemuksia ja rahaa tuntunut menneen lähinnä hukkaan. Harmittaa monelta kannata, ja etenkin siitä, ettei ole ketään, jonka käsiin vaikkapa nyt tämän menneen kampaajan työn uskaltaisi antaa fiksailtavaksi.

Mutta oh, olipas hyvä vinkkit tuo Tallinna! Tiedätkö, tuo ei ole koskaan käynyt mielessäkään, mutta nyt kun sanoit, niin todella, miksikäs ei? Hintataso on todellakin varmaan paljon järkevämpi ja visuaalisuudessa jo ihan kevyen kulttuurieron myötä eroa. Täytyypä tutukia asia, kiitos ideasta! :)

Vastaa

Aika hyvin tarttui tuo väri, tuokin väri on ihan hieno mutta se on totta että jotkut vaatteet käy paremmin eri sävyisten hiusten kanssa. Oon kokeillut joskus jotain colormaskia oli varmaan eri tuote mutta ei tarttunut ollenkaan hiuksiini. Jos vaikka aurinko vaaleentaa hiuksia kovasti voisin kokeilla tuollaista uudestaan

Vastaa

Tämä kyllä tarttui hämmentävän hyvin! Luulen, että on eroa myös sävyssä, mitä käyttää, esim jotkut hiekkaisemmat ja viileämmät eivät ole näkyneet niin vahvasti kuin näin tummapigmettinen. Ja toki varmasti on myös merkkikohtaisia eroja :)

Vastaa

Voi ei, vitsi mulla olisi suositella sulle täydellinen kampaaja, mutta kaupunki on väärä. Mun sateenkaaritukan taitaja Karoliina on erikoistunut vaaleisiin hiuksiin ja näen portfoliossa tosi paljon tyylikkäitä viileitä vaaleita, mutta hänen käsittelyynsä sun pitäisi matkata tänne Turkuun. Uskon että matkakulujenkin jälkeen pääsisit vielä edullisemmin eteenpäin, mutta toki en voi hänen puolestaan hinnoitella. Kurkkaa nyt kuitenkin ihan varuiksi instasta Karon portfolio, @lux_karoliina. Ja jos päätät hypätä tukan kanssa junaan, niin buukkaa mut kaffelle!

Mäkin värjäsin Colormaskilla tukan just ennen tätä sateenkaarishowta ja yllätyin kans siitä, miten hyvin se tarttui. Olin jotenkin ajatellut, että siitä voisi tulla ehkä joku kevyt häivähdys, mutta tukasta tuli kyllä selkeästi ruskea, tosi samantyyppinen sävy kuin sulla.

Vastaa

Oh vau, nuo Karoliinan viileät vaaleat!! Miksi en tajunnutkaan huhuilla täällä vinkkejä aiemmin :D Vähän jo innostuin ajatuksesta tulla sinne. Hyvän kampaajan (ja järkevän hinnan) takia se ei olisi matka eikä mikään, ja kahvittelu olisi tietty mainio bonus!

Tajusin näitä kuvia katsellessa sellaisen asian, että olisi pitänyt hälytyskellot soida kun katselin tuon viime kerran kampaajan instaa ja kaikki värisävyt näytti jotenkin kellertäville. Kuvia oli vähän, joten pistin sen asiakastoiveiden piikkiin. Virhe. Nyt sitten harmittaa ihan tuhottomasti, ja samalla hyvin edennyt kasvatustyö on ottanut ison harppauksen taaksepäin. Äh. Mutta niin, Karoliina, tää olikin hyvä vinkki. Ja itse asiassa erittäin varteenotettava, sillä nyt kaipaisin jonkinlaista pelastusoperaatiota suht nopealla aikataululla, enkä todellakaan uskalla valita kampaajaa randomisti.

Vastaa

Olet nätti blondina, mutta yllättävän hyvin sinulle sopii myös hieman tummempi sävy. Se sopii hienosti ihosi sävyyn ja kehystää kivasti kauniita kasvojasi! Hups, olipa höpöjä kommentteja mieheltäsi! Anna sopivassa tilanteessa samalla mitalla takaisin ;)

Vastaa

Kiitti, tosi kiva kuulla, että toimii! Itse olin positiivisesti yllättynyt sävystä. Siis olenhan toki teini-iässä ollut pidempäänkin tämän värinen, mutta siitä on niiiiin kauan, että ovathan piirteetkin hieman eläneet plus muisti hämärtynyt. Joten oli kiva kokeilla, ja erityisesti siksi, että sain vahvistusta sille, että vaalea kuitenkin tuntuu enemmän omalta (vaikka saattaakin olla myös osin tottumiskysymys). Haha, kyllä sitten sopivan tilanteen tullen ;)

Vastaa

Kuten instassa jo sanoin, niin minusta tämäkin sävy sopii sinulle upeasti. Mutta ymmärrän, jos ei tunnu omalta.

Oletko ajatellut savivaalennusta? Testaan sen itse seuraavalla kampaajakäynnillä. Tämä tietysti tarkoittaa kampaajan vaihtoa, koska omani ei tee kasvivärjäyksiä tms.

Vastaa

Kiva kuulla! Tämä oli yllättävän kiva (paitsi, että tuli teinivuodet vähän liiankin elävästi mieleen, oli nimitätin just tän väriset hiukset silloin), mutta tämä kokeilu auttoi hyvin hahmottamaan sen, että kyllä vaalea ja samalla myös luonnollisempi tuntuu selvästi enemmän omalle :)

Tuo savivaalennus on tosi kiinnostava! Mua huolettaa siinä se, tuleeko lopputuloksesta riittävän viileä omaan makuun (hiukseni kun luonnostaankin on niin punertavaan taittuvat, että kellertävyys puskee tosi herkästi läpi), toisaalta taas sillä vaikuttaa tulevan kauniin luonnollista. Olisi superkiinnostavaa kuulla lisää! Kerro sit, mitä tykkäsit :)

Vastaa

Ehkä sun pitäisi hiusväri sijaan vaihtaa miestä, joka sopisi paremmin sun ruskean hiusvärin kanssa.

Vastaa

”Ai miks te erositte?”
”No kun se vertasi mua Sofia Vergaraan.”
”Aaa, auts, ymmärrän. Hyvä, että lähdit!”

Ehkä mä kuitenkin vielä mietin ;)

Vastaa

Kaunis on tuo väri ja se sopii sinulle hyvin. Olen lukenut sun hiustenkasvatusprojektista. Kiinnostaisi tietää miten suhtaudut silikonia sisältäviin hiustuotteisiin. Oletko kokenut, että niistä on ollut apua? Vai käytätkö niitä? Olet kertonut käyttämistäsi tuotteista, mutta en ole tarkistanut sisältävätkö ne silikonia. Olen itse myös samankaltaisessa kasvatusprojeksissa (lähtökohtana blondatut hiukset ja pari vuotta sitten vieroitin itseni pidennyksistä sekä paluu omaan väriin) ja välillä mietin tätä silikonin hyötyä. Olisko vaan järkevämpi kasvatella sen turvin? Toinen asia mikä kiinnostaa, niin minkälaista pesuväliä suosit kasvatusprojektissa? Minulla ainakin hiukset tuntuu latvoista kuivilta jos pesee harvoin. Pesun ja hoidon jälkeen paremmin kosteututetut. Kaikkihan suosittelevat pesuvälin harventamista kasvatusprojektissa. Onko se muka niin kuluttavaa?

Kiitos jos jaksat vielä vastailla! Ja kiitos, kerankin joku puoltaa sitä ettei hiuksia kannata juuri leikata jos haluaa pituutta hiuksiin!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.