Siinä missä iho, myös hiukset kaipaavat aurinkosuojaa, mutta hiuksiin polttavat säteet ujuttautuvat salakavalammin ja tuhon huomaa yleensä vasta kesän jälkeen kun on jo myöhäistä reagoida. Etenkin nyt kun janoan paluuta pitkiin hiuksiin, en halua ottaa riskiä, että kesän jälkeen edessä olisi hamppulatvat, joita täytyisi lyhentää reilulla kädellä, niinpä olen yrittänyt valita reissuun mukaan muutaman täsmätuotteen hiuksille. Parasta suojaa tietenkin tarjoaa hattu, kuten iholle vaatteet, mutta aina hattu päässäkään ei huvita kävellä ja toisaalta, eipä se estä ottamasta aurinkosuojaa huomioon sen lisäksi myös hoitotuotteissa.

aurinkosuoja hiuksille

Ennen reissua kävin ostamassa L’Oréal Solar Sublime arinkosuojasuihkeen hiuksille. Suihkutan sitä runsaalla kädellä pyyhekuiviin hiuksiin, mutta tämä toimii myös kuiviin hiuksiin käytettynä. Purkin etiketti mainitsee suihkeen rakentavan kevyen suojaavan kalvon hiuksen pintaan, joten vähän pelkäsin raskasta ja likaisen tuntuista lopputulosta, mutta olin väärässä – edes näin reilulla kädellä käytettynä tuote katoaa hiuksiin ja on unelmakevyt. Reissun aurinkopäivien aikaansaamalla poikkeuksellisen kovalla käyttöasteella suihke huvennee tämän kolmen viikon aikana, mutta kevyemmällä käytöllä riittänee koko kesäksi.

Normaalin shampoon ja hoitoaineen lisäksi nappasin matkaan L’Orealin minikokoisen Absolut Repair Cellular naamion, valkkasin sen puhtaasti siksi, että se vaikutti todelliselta tehohoitopommilta käsitellyille ja kuiville hiuksille, erinomainen apu siis kosteuttamaan hiusta etelän lämmössä. Mikä parasta, naamion vaikutusajaksi riittää pari minuuttia, joten sitä malttaa oikeasti käyttää lomallakin kun hinku päästä liikkeelle on kova ja naamion odotteluajaksi ei juuri montaa puuhaa ole, toisin kuin kotona. Käytän tätä vähintään joka toisen hiustenpesun yhteydessä, joten purkki kuluu näppärästi loppuun kolmen viikon loman aikana (ja poistaa aavistuksen painoa paluulaukusta) ja hiukset saavat tarpeellista lisäkosteutta paahtavassa kuumuudessa.

Kolmas matkatuotteeni hiuksille on Lee Stafford Arganoil from MoRocco, öljy on monitoimimaisuudessaan näppärä lomatuote. Se toimii tästmätuotteena latvoja hoitamaan kuiviin tai pyyhekuiviin hiuksiin, ja itse käytän tätä erityisesti runsaalla kädellä yöhoitotyyppisesti kun tiedän peseväni hiukset seuraavana aamuna. Näin öljy ehtii vaikuttaa yön yli, ja jämät peseytyvät pois aamusuihkussa. Tämä kyseinen öljypurkki vain on surkea matkalle mukaan otettava, se on kätkettävä omaan pikkupussiinsa, sillä vaikka kuinka hyvin sen sulkisi, se vuotaa kuitenkin. Aiemmin olen pitänyt mukana Biozellin edullista mutta toimivaa arganiaöljyeliksiiriä, jonka pakkauskin on varsin matkalaukkuturvallinen umpinaisuudessaan, mutta mikä tahansa vastaava öljyhoito toimii mielestäni tähän tarkoitukseen oivasti.

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.