Hiusten kasvatusprojektista on kai turha enää puhua, sillä hiukset ovat jo saavuttaneet tavoitemitan, eli pituuden, jossa olen niiden kanssa tyytyväinen. En ollut etukäteen varma, mikä se mitta olisi, mutta nyt olen varma siitä, että se on jo saavutettu. Itse asiassa epäilen, että hiukseni ovat nyt yhtä pitkät kuin aikoinaan pidennysten kanssa!

On jotenkin hassua, että ensin tuntui, etteivät hiukset kasva millään ja nyt ihmettelee, että missä välissä ne oikein ovat tulleet näin pitkiksi. En toki pane pahakseni lisämittaa, mutta sitäkin tärkeämpää nyt on vaalia kuntoa ja hakea helppoutta. Vaikka ovathan pitkät hiukset jo itsessään helpot, ja sitä erityisesti rakastan. Polkkamitan kanssa sai olla aina viilaamassa ja viimeistelemässä, jotta kokonaisuus näytti edes jotenkin kivalta. Pitkät hiukset voivat vain olla, ja se onkin se tyypillisin kampaukseni (kun en muutakaan osaa); läpi harjattu ja kevyesti lakalla sojottavat suortuvat muuhun massaan sidottuna. Teille, jotka olette uusia lukijoita tai jostain syystä unohtaneet säännölliset hiustenkasvatuspostaukseni, niin esimerkiksi täältä löytyy pieni kooste muutaman vuoden kestäneeseen kasvatusprojektiin.

Missä siis mennään nyt? Omaa väriä aloin kasvattamaan osin takaisin lähes hetken mielijohteesta viime vuoden maaliskuussa, mikä on vaikuttanut isosti hiustenhoitorutiineihini. Kampaajallakäyntivälini on romahtanut aiemmasta kuuden viikon välistä noin puolen vuoden väliin ja muutenkin elämä hiusten kanssa on huoletonta. Koska kampaajallakäynnin väli on pidentynyt, ovat kriittisessä roolissa vaaleaa väriä ylläpitävät tuotteet. Kampaajani onkin kehunut joka käyntikerralla, että olen saanut todella hyvin pidettyä vaalean vaaleana, eikä latva ole lähtenyt kellastumaan. Kiitos siitä kuuluu hopeatuotteilleni, joita käytän joka toisen pesun yhteydessä, eli todella runsaasti!

hiustenkasvatus 1

Oma hiusväri on siis päässyt kasvamaan alla kun taas vaaleaa fiilistä on pidetty yllä laittamalla väriä ainoastaan päällikerrosten tyveen. Luottokampaajani Qhairin Giau maalaa vapaalla kädellä raitaa päällimmäisiin kerroksiin, jolloin hiuksiin ei tule selvää tyvikasvua vaan kampaajallakäyntien välissä sävy puskee esiin kauniin liukuvana.

Olen tykännyt siitä tosi paljon ja se on vaikuttanut siihen, että aiemmin elämään kuulunutta yhtäkkistä ”pakko päästä kampaajalle nyt heti” – fiilistä ei tule. Viimeksikin pohdin ajan varausta reilun kuukauden ennen kuin sain tehtyä asialle yhtään mitään, eli tyvi ei kasva häiritsevästi, mikä on tosi ihana juttu! Kun hiukset ovat auki, ne näyttävät vielä vaaleille, mutta heti kun päällikerroksia nostaa, huomaa, ettei hiuksia ole värjätty alta kohta pariin vuoteen. Ja hiukset kiittävät kohentuneella kunnollaan!

luonnollinen hiusvari 3

Alta oma väri on päässyt kasvamaan hyvin esiin, kuten kuvasta näkyy. Eli omaa väriä on ehkä sellaiset parikymmentä senttiä näkyvillä, ja mielestäni raja vaalean latvan ja oman keskiruskean värin kanssa ei ole lainkaan häritsevä. Kaiken kaikkiaan tykkään tosi paljon tästä luonnollisemmasta lookista ja myönnän, että tuntuu hassulta katsella jotain ihan vain muutaman vuoden takaisia kuvia, joissa tyvi oli paljon valkoisempi.

Silloin en osannut kuvitellakaan, että palaisin pari astetta tummempaan, mutta nyt taas ei tulisi mieleenkään vaalentaa (tai ylipäätään värjätä) yhtään enempää. En tosin kaipaa tummaakaan sävyä, tykkään vaaleasta ja se tuntuu sopivaan ihooni hyvin, mutta lopputulos saa puolestani pysyä liukuvana ja huolettomana, elää hiusten kasvun ja fiiliksen mukaan.

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

16 comments

Vastaa

Tosi kauniit hiukset sinulla! Vastahan (tai siltä se tuntuu näin lukijankin näkökulmasta) aloitit kasvatusprojektin ja nyt on pituutta niin että ihan kateeksi käy ;) Onko sinulla suositella hyviä hopeatuotteita? Juuri tänään aioin sellaiset käydä ostamassa mutta se jäi koska en yhtään tiedä mitkä voisivat olla hyvät.

Vastaa

Voi kiitos! Ja niinpä, ihan sama fiilis, ei voi muuta kuin (taas kerran) päivitellä ajankulun nopeutta :)

Mulla on säännöllisessä käytössä (ollut jo ties kuinka kauan) Biozellin hopeinen Color Mask ja se on ihan loistava tuote, mainio hinta-laatusuhde! Usein yhdistän hopeahoitoaineen syväpuhdistavaan shampooseen, sillä ajattelen, että viileä sävy tarttuu paremmin puhtaaseen pintaan. Lisäksi parhaillaan käytän tosi tummaa violettia hopeashampoota Matrixilta (olen tykänyt myös L’Orealin hoipeashampoosta), jonka annan vaikuttaa hetken ennen poispesua. Lisäksi käytössä on myös Biozellin hopeashampoo, Goldwellin Soft Color sävytysvaahto (käytän satunnaisesti) sekä hopeasuihke (jätettävä neutralisoiva hoitosuihke) :)

Vastaa

Tuo on niin tuttu tunne. Värjäytin hiuksiani n 20 vuotta, milloin oli vaaleita ja milloin koko vaalennus. Tyvikasvu alkoi näkymään noin kuukauden jälkeen, kotrasti oman ja värjätyn hiusten välillä oli melkoinen. Haaveilin usein omasta hiusväristä, jota pidin tylsänä maantienharmaana. Sitten reilu kaksi vuotta sitten päätin, että nyt tämä värjäyskierre saa loppua. Nyt kolmen vuoden jälkeen minulla on oma hiusväri ja hiusten pituus on sama kuin sinulla. Hiukset ovat nyt hyväkuntoiset ja kiiltävät. En ole laittanut hiuksiin mitään värejä sen jälkeen. Eli tsemppiä oman hiusvärin kasvattamiseen, kun pääsee tietyn kriittisen vaiheen yli, niin sitten kasvatus sujuu kuin itsestään.

Vastaa

Kuulostaapa niin tutulta tuo vuosikausia kestänyt värjäyskierre ja siihen kyllästyminen, mulla kävi tismalleen samoin! Niin vapauttavaa kun ei tarvitse juosta kampaajalla koko ajan ollakseen tyytyväinen hiuksiinsa sekä tietenkin iso plussa on myös hiusten kokonaiskunnon koheneminen sitä mukaa, mitä enemmän omaa väriä pääsee esiin.

Kummasti vaan se silmäkin tottuu – ensin tylsäksi ajateltu oma väri onkin alkanut tuntumaan varsin kivalta, pehmeältä ja helpolta sävyltä. Samaa myötä silmä on alkanut karsastaa tosi keinotekoisia hiusvärejä ja huomaan yhä enemmän ihailevani myös muilla hyväkuntoisia hiuksia ja luonnollisia eläväisiä hiussävyjä :)

Vastaa

Nyt on hyvät! :) Aika samoilla linjoilla ollaan hiusten kanssa; mullakin oma tyvi pitkällä ja balayage-raitoja siellä täällä luonnollisuutta tuomassa. Kyl on helppoa! Just yritin yks päivä etsiä juurikasvun rajaa, kun viimeks laitettiin oman tyven värinen juuri mulle, mutten löytänyt sitä. :D Ei ahdista ylikasvaneet raidat enää, ja seuraavaa käyntiä suunnittelin ens toukokuulle! :’D
Mutta nyt huomasin taas kun viimeisen vuoden aikana on leikattu pituutta pois varmaan 15 cm ainakin, että latvoista saadaan tasaiset ja paksut, että vielä himottaa ehkä 5-10 cm lisää pituutta, että olis melkein häntäluulle sit se pituus, haha… ;)

Vastaa

Kiitti! Sun hiukset on kyllä niin upeat, etten kestä! :)

Hih, nälkä kasvaa kyllä syödessä, vaikka tiedän, että vois itselläkin tehdä hyvää vähän pätkäistä latvaa, niin silti samalla lisäpituus houkuttelee. ;)

Vastaa

Täältä miehiseltä valtaistuimelta katsellessa ihmetyttää, mikä kumma villitys naisilla on laittaa ja laitatuttaa tukkaansa tavoilla, jotka pahoinpitelevät hiuksia niin että rutisee. No ei toki ole minun ongelmani, kukin tuhotkoon tukkansa miten haluaa – ”kunhan kyselen”.

Kiva nähdä, että joku on vaihteeksi valinnut tällaisen vähän luonnollisemman tavan. Ei näytä ollenkaan hassummalta. Itse asiassa näyttää oikein hyvältä!

Vastaa

Kiva kuulla, että toimii!! :) Luulen, että monella haasteena on se, että kierteeseen ajaudutaan niin nuorena ja värjäyskierteestä on todella vaikea hypätä ulos. Yllätys, yllätys monet kampaajatkaan eivät tunnu tarjoavan sitä ratkaisuna ja itselläkin meni aikaa, ennen kuin löytyi kampaaja, joka ei joka kerta ehdota värin vaihtoa ja/tai leikkausta :)

Vastaa

Äh, venähtipä taas kommenttiväli pitkäksi…! Upeat on kutrit! Tuo värjäys toimii näköjään tosi hyvin sulla. Mä olen just siinä äkillisesti syntyvässä ”pakko päästä kampaajalle nyt heti” -koukussa, mutta munkin vaaleita hiuksia värjätään vain tyvestä. Mä olen aina haaveillut pitkistä hiuksista, mutta kyllästyn aina kasvatukseen. Keväällä poikkasin pisimmät hiukseni sitten nuoruusvuosien, kun kampaaja lyhensi reilu 15 senttiä ja nyt olen viihtynyt long bobissani erittäin hyvin! :) Just hyvä mitta; saa kiinni vaikka miten (olen vähän sellaista hiustenlaittajatyyppijä ja tykkään tehdä kampauksia) ja vapaana toimii niin suorina kuin isoilla laineilla.

Vastaa

Hih, ihana kun kommentoit!! Mun äiti on ikuinen otsiksen poiskasvattaja, aina aloittaa, mutta ikinä aina jossain vaiheessa kyllästyy projektiin kesken ja leikkaa sen takaisin ;)

Ja long bobhan on nyt just ”se” juttu, kuulostaa hyvälle!! :)

Vastaa

Sun oma hiusten värisihän on tosi kaunis. Pidä sitä enemmänkin esillä, eikä alla piilossa. Sopii sulle todella hyvin. Luonto on itseasiassa valinnut meille sen täydellisesti sopivan värin. Harmi vaan, että moni ei sitä tajua.

Vastaa

Onpa kiva kuulla, että tykkäät! Kiitos paljon :)

Vastaa

Kauniit ovat hiuksesi ja kaunis on tuo omavärikin niissä.
Sinulla on niin kauniit kasvot, että vaikka olisit kalju niin kaunis olisit.
Se on vaan niin, että sinulla on luonnollinen olemus, ei mikään väkisin väännetty hymykään.
Olet Martinan kanssa ihanía ja seuraan teitä, vaikka mies olenkin.
Kaikella kunnioituksella katselen ja toivonkin teille kaunottarille oikein hyvää joulun aikaa.

Vastaa

Voi kiitos Raimo, olipa kauniisti sanottu! Olen otettu!!

Vastaa

Saanko kysyä mitä ripsiväriä sinulla on näissä kuvissa? :) Näyttää todella hyvältä! Muistan, että olet joskus maininnut käyttäväsi Isa Doran ripsaria, olisikohan siis se kyseessä?

Vastaa

Totta kai saa kysyä! :) Joo, kyllä, juuri se IsaDoran Flashing Volume – ripsari, tykkään siitä todella paljon! Ei tee paakkuiseksi, mutta tuo kuitenkin näyttävyyttä. Harjan pieni koko hämää, mutta itse asiassa käytössä osoittautuu todella näppäräksi :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.