Parasta tässä kesässä ovat olleet kotikaupungin kivat kesäkohteet, kuten Vallisaari, suppailu Töölönlahdella ja kiva kahvilat, sellaiset kuin vaikka Ihana Kahvila Kalasataman tuntumassa Sompasaaressa. Nimensä mukaisesti, se on aika ihana. Täydellinen paikka hengailla kauniina kesäpäivänä, tai alkuillasta, kuten me Elsan kanssa viime perjantaina teimme.

ihana kahvila 5 ihana kahvila 10ihana kahvila 19

Ostimme herkkuja kompaktista, mutta pieneen kokoonsa nähden monipuolisesta konttikahvilasta ja löhöilimme lähes kahvilan sulkeutumiseen asti vihreillä säkeillä meren äärellä.

Vaikka Ihana Kahvila on toiminut kesäkahvilana jo vuodesta 2011, kuulin kahvilasta ensimmäistä kertaa vasta tänä kesänä Elsalta. Hassua, sillä se sijaitsee kuitenkin kohtuullisen kävelymatkan päässä kotoa ja lähes näkyykin omasta ikkunasta.

Kahvilan vieressä muuten sijaitsee myös avoin sauna, Sompasauna.
ihana kahvila 11ihana kahvila 18ihana kahvila 12ihana kahvila 6ihana kahvila 27

Ihanan tunnelma on ehdottomasti rento ja kiireetön. Kyseessä on ulkoilmakahvila, joten merituuli kannattaa huomioida pukeutumisessa. Kävelyä Suvilahdesta tai Kalasataman metrolta koituu jonkin verran, mutta toisaalta Sompasaaren rouhea merellinen miljöö on hauskaa katseltavaa. Toki autolla pääsee ihan kahvilan kupeeseen tai pyörällä löytää kävelyä nopeammin perille. Ihana Kahvila sopii myös erinomaisesti lapsivieraille ja perheellisiä tuntuikin olevan paikalla useita.

Huomioiden sen, ettei ihan lähelle pääse julkisilla, oli paikka yllättävän täynnä. Toisaalta kahvila on mukavan erilainen ja ehdottomasti poikkeuksellisilla näkymillä varustettu, Sompasaaren kärjestä kun näkyy aina Kruununhakaan, Mustikkamaalle, Korkeasaareen ja Merihakaan.

ihana kahvila 24 instaihana kahvila 14ihana kahvila 25

Ihana Kahvila on avoinna elokuun loppuun asti säävarauksella (ti-su klo 10-19).
Osoite: Nihtikuja, 00500 Helsinki.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kivan näkönen paikka! Ja noi silmälasit sopii ihan mahtavasti sulle! ;) Onko ollut hankinnan jälkeen lasit useinkin nenällä? Ja missä tulee eniten pidettyä laseja? Esim. tuleeko lukiessa laitettua lasit päähän vaikka et niitä tarttekaan? :)

Vastaa

Kiitti! :) Kyllä nämä vielä toimivat ihan asusteena ja asun viimeistelijänä kun sattuvat lookiin sopimaan tai fiilis on sellainen :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.