Huomasin aiemmin viikolla ystävän kanssa Ekbergillä kahvitellessani pienen mainoksen Iltapäiväteestä ja innostuin. Olen ihastunut hemmottelevan herkullisiin iltapäiväteehetkiin, joten sellaisen rantautuminen viime kuun taitteessa myös Café Ekbergin valikoimiin oli huippu-uutinen. Tietenkin teetarjoilua oli suunnattava heti testaamaan, niinpä tein varauksen tälle lauantalle. Iltapäiväteetä tarjoillaan vain tilauksesta, joten pieni ennakointi on paikallaan. Afternoon tea sopii loistavasti Ekbergin miljööhön, ja tee tarjoiltiin somista posliinikannuista ja naposteluannokset tuttuun tapaan hopeatornista. Vaikka kahvila oli tupaten täynnä, saimme kivan rauhallisen kulmapaikan poissa hälystä, ehkä johtuen etukäteen tehdystä varauksesta (varaus tulee tehdä viimeistään kahta päivää aikaisemmin).

esplanad afternoon tea 2esplanad afternoon tea 1esplanad afternoon tea 8esplanad afternoon tea 6

Kokonaisuus oli mainio ja maukas. Verraten aiemmin nautittimiimme iltapäiväteihin, joiden jälkeen on ollut melkein ähkynä herkuttelusta, niin Ekbergin tarjotin oli juuri sopiva annos keveään nälkään. Makupalat olivat pieniä ja kokonaisuus piti sisällään sopivassa suhteessa suolaista ja makeaa. Annoksen jälkeen ei jäänyt nälkä, mutta erinomaisten skonssien tai macaronien jälkeen jäi pikkaisen polttelemaan toinen samanlainen. Myös herkulliset miniquichet jäivät hamuavaan vähän enemmän, mutta ehkä sitten olisi vierinyt kahvilasta ulos ähkynä, joten kai parempi näin. ;) Suhteutettuna 18 euron hintaan, kokonaisuus oli oikein hyvä ja hinta-laatusuhde erittäin kohdillaan. Erityisesti makeat veivät kielen, kuten Ekbergillä voikin odottaa – tänne täytyy tulla toistekin!

esplanad afternoon tea 18 esplanad afternoon tea 10 esplanad afternoon tea 11esplanad afternoon tea 13
Ekberg Afternoon tea
18 €/hlö (minimi 2 hlöä)
varaukset viim. kaksi päivää aiemmin numerosta 09 6811 8660

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

8 comments

Vastaa

Olitko sä kattoos Putousta? :D jos et, niin oli kyllä niin saman näkönen nainen yleisössä. :)

Vastaa

Voi, onpa hassua!! :) Ei, en ollut katsomassa, mutta mielenkiinto heräsi kuka kaksoisolento on ollut yleisössä :D

Vastaa

No niinpä, olin ihan varma että se olit sä, oli niin saman näköinen :D

Vastaa

Onpa ihana idea, mikä olisikaan mainiompi tapa pysähtyä viettämään lauantaita ystävän seurassa! :)

Vastaa

Voi, niinpä! Toivotan afternoon tea -konseptin vieläkin laajemmin tervetulleeksi, niin ihana tapa se on juurikin tavara ystäviä ja viettää rentoa iltapäivää :)

Vastaa

Näyttää ja kuulostaa ihanalta.

Vastaa

Kiitos vinkistä, tästä en tiennytkään. Tuota pitää niin kokeilla!

Vastaa

Suosittelen lämpimästi! Meillä on vielä Salutorgetin iltapäivätee testaamatta, ja se houkuttelee kovasti :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.