Havahduin vähän aikaa sittensiihen, että tällä hetkellä käytössä on muutamia sellaisia hiustenhoitotuotteita, joihin tulee tartuttua useasti, mutta joiden ei toivoisi kuitenkaan kuluvan loppuun. Ylipäätään tuotteita, jotka pääsevät ehdottomasti jatkoon ja sopivat toki käyttöön ihan vuoden ympäri, mutta toimivat erityisen hyvin nyt syyskautena kun koleat ja kosteat säät tuovat omat haasteensa hiustenhoitoon. Niinpä tässä koosteena viisi tämän syksyn hiustenhoitotuoteihastusta!

Hiusten pesun lempparit

Suurin osa shampoo-hoitoainepareista sijoittuu jonnekin keskimaastoon, ovat kivoja ja toimivia, mutta eivät herätä sen suurempia tunteita. Tai noh, harva kosmetiikkatuote nyt itsellä ylipäätään herättääkään yhtään isompia tunteita, mutta jotkut kyllä erottuvat selkeästi edukseen (ja toki päinvastoin toisinaan myös). Sen huomaa mm. siitä, että tuotteita alkaa säästelemään ja erityisesti käyttöä ajoittamaan niihin tärkeimpiin päiviin. Sitä toivoo, etteivät ne lainkaan loppuisi. Sellainen tunne tuli nopeasti Fudge Luminizer Weightless shampoon* ja hoitoaineen* kohdalla. Kombo on yksinkertaisesti tosi toimiva, ja sopii omille karheille ja hieman luonnonpörröön taittuville hiuksilleni ihanasti.

Näiden jälkeen hiukset tuntuvat puhtaille ja ilmaville. Shampoo siis puhdistaa, mutta tosi hellävaraisesti, jättäen hiuksiin ihanan ilmavan tunnun. Hoitoaine taas on riittävän tehokas herkästi takkuuntuville hiuksilleni ja mukavan nopeavaikutteinen, joten toimii loistavasti arjessa. Näiden kanssa ei tarvitse liutaa jätettäviä selvittäviä tuotteita vaan kevyet suihkeet riittävät, mikä osaltaan lisää kevyttä jälkifiilistä. Tuotteet ovat nyt suurin piirtein puolessa välissä ja huomasin jo googlaavani hintoja uutta settiä varten. Ihan superhyvät etenkin näin viilenevään kauteen kun kylmä ilma sähköistää hiuksia ja ne kaipaavat yhtä aikaa kosteutta ja ilmavuutta.

Budgie The Apple Cider Scrub* hämmensi ensin. Purkissa oleva geelimäinen tuote (nykyään tosin Kicksillä myynnissä tuubipakkauksessa), joka muistutti enemmän vartalon kuorinta-ainetta kuin hiusten pesuun tarkoitettua tuotetta, mutta jo ensimmäinen käyttökerta käänsi epäilykset ihastukseen. En muista, milloin olisin millään tuotteella saanut näin ihanan puhtaan tunnun hiuksiin. Siis todellakin kunnolla syväpuhdistava ja supermiellyttävä tuote. Rakeet puhdistavat kevyesti päänahkaa, mikä lisännee puhtauden tuntua.

Lisäksi pienehkön oloista purkkia ei kannata säikähtää, tämä on superriittoisaa! Pieni määrä shampoota riittää, sillä se vaahtoaa ja levittyy hiuksiin superhyvin. Tämä ehti kulua loppuun viime kuun aikana, mutta ehdottomasti tulen hankkimaan uuden! Kääntöpuoli (kuten muissakin tehokkaissa syväpuhdistavissa tuotteissa) on kuivattavuus, mutta tehokkaan hoitoaineen kanssa käytettynä täydellinen! Budgien tuotteet muuten valmistetaan Ruotsissa ja ovat kaikki vegaanisia, eli jos etsit vegaanista syväpuhdistavaa shampoota, kokeile tätä!

Hiuksiin jätettävät suosikit

Goldwell Just Smooth Sleek Perfection -suihke ei oikeastaan ole uusi tuttavuus. Jo vuoden verran, tai ehkä ylikin, olen reissuilla käyttänyt Sleek Perfectionionin matkakokoisia tuotenäytteitä. Jostain oli päätynyt kotiin ehkä kolme sellaista, ja aina reissuun lähtiessä tuli pakattua sellainen mukaan ja niillä tähän ihastuinkin. Nyt viimein sain hankittua ihan normikokoisen tuotteen arkikäyttöön.

Suihke tekee juuri sen mitä lupaa, eli tällä tulee supersileä lopputulos. Kuin olisi käyttänyt suoristusrautaa, mutta samankaltainen tulos pelkästään föönillä kuivatessa. Siksi kai tämä onkin ollut niin loistava reissutuote, mukaan kun en koskaan jaksa raahata muotoilurautaa, mutta kaipaan huoliteltua lopputulosta. Sleek Perfection on ollut siihen vastaus. Kevyesti hiusöljyä latvoihin, sitten tätä pyyhekuivaan pituuteen suihkutettuna ja kuivaus. Helppoa ja nopeaa! Parasta on, ettei hiuksiin jää yhtään sellaista raskasta wet look -henkistä fiilistä, ainoastaan supersileä jälkifiilis, eli toimii hyvin karheille hiuksilleni!

Schwarzkopfin Blond Me Instant Blush* seisoi ikuisuuden kaapissa korkaamattomana, oikeastaan aloin jo epäillä, etten sitä tule koskaan käyttämään. Tuote kiinnosti, mutta pelkästin liian rajua vaikutusta. Sitten eräs päivä hiuksiin tympääntyminen kulminoitui ja ajattelin, että mitä menetettävää on, mitä tahansa tästä hiuksiin jääkin, se ei ole pysyvää. Ensin kokeilin suortuvaan, mutta jo seuraavan pesun yhteydessä suihkuttelin rennosti koko pituuteen. Nyt on kulunut kolmisen viikkoa tuosta hetkestä ja siitä hetkestä lähtien olen tainnut käyttää tätä joka pesun yhteydessä. Eli ihastuin.

Sävy Strawberry on selvästi punainen, eli kannattaa suihkuttaa kylppärissä hiuksiin ja varoa vaatteita sekä kankaita, mutta näin lähes omanvärisiin hiuksiin se ei tartu yhtään liian huomiotaherättävästi. Itse asiassa sävy jättää tosi kauniin pastelliin taittuvan fiiliksen, enemmänkin sellaisen lempeän utuisan sävyn, ja hetkessä tuli tunne kuin olisi käynyt kampaajalla freesaamassa väriä. Suihkutan tätä melko runsaasti, ja silti vaaleatkaan kohdat eivät hyppää hiusmassasta mitenkään erityisen punaisina esiin, pikemminkin pehmeän punertavina. Kunnolla blondattuissa hiuksissa toki lopputulos olisi varmaan eri, mutta omaan sävyyn tämän jättämä lopputulos on pelkästään luonnollinen ja tavallaan sävyeroja hyvällä tavalla tasapainottava. Nyt olen varma siitä, että tuote tulee käytettyä loppuun asti ja hyvillä mielin siitä, että kiitos tämän, saan jatkettua kampaajallakäyntivälin pitkittämistä.

*Tuote saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.