Bukarestin vanhakaupunki on osa kaupungin historiallista keskusta ja pullollaan upeita 1800-luvun rakennuksia. Vanhakaupunki on myös Bukarestin ravintolatarjonnan keskittymä, ja valikoiman äärellä iskee valinnan vaikeus illallisravintolaa etsiessä. Kapeat kadut ovat pullollaan mukulakivikaduille avautuvia rentoja ravintoloita, jotka näyttävät toinen toistaan houkuttelevammilta. Pikkuisetkin ravintolat ovat saaneet oman uniikin sisustuksen ja huolella mietityt yksityiskohdat. Bukarestin vanhakaupunki on vilkas läpi päivän, mutta alkuillasta kadunkulmat vasta syttyvätkin eloon paikallisten istuessa lasillisen ääressä ja matkailijoiden etsiessä mieleistä illallisravintolaa. Jos yksi on täynnä, on vieressä varmasti tilaa, joten kauaa ei tarvitse kävellä löytääkseen miellyttävän paikan viettää päivän viimeisiä tunteja.

aubergine-bucharest-2aubergine bukarestaubergine-bucharest-4aubergine-bucharest-3

Rosoista romantiikkaa

Ensimmäisenä iltana Bukarestissa valitsimme ravintolan etukäteen TripAdvisorin suositusten perustelleella ja päädyimme äärettömän suloiseen Aubergineen, josta löytyi monipuolisesti erinomaisia kasviruokavaihtoehtoja. Palvelukin oli hyvää, kuten läpi matkamme, ja nautimme illasta istuen suuren avoimen ikkunan vieressä aistien samalla kadun tunnelmaa ja kaukaa kantautuvaa musiikkia, mutta saimme samalla nauttia sisätilan rauhasta ja romantiikasta.

aubergine-bucharest-7 aubergine-bucharest-10aubergine-bucharest-14aubergine-bucharest-13aubergine-bucharest-16

Toisena iltana päätimme valita ravintolan fiiliksen mukaan ja aikamme sokkeloisia katuja kierreltyämme päädyimme perinteiseen italialaiseen ravintolaan, jonka tunnelmalliset pöydät oli katettu vanhojen kauniiden rakennusten katveeseen. Paikka oli poikkeuksellisen tunnelmallinen ja pasta-annoksen ääressä oli ihana katsella illan hämärtymistä ja fiilistellä Bukarestin rosoista romantiikkaa. Kannattaa istua alas myös klassiseen olutravintolaan tai viinibaariin ja poiketa herkullisessa jälkiruokakahvilassa.

aubergine-bucharest-5aubergine-bucharest-1
aubergine-bucharest-17

Vanhakaupunki on muutenkin kuin ravintolatarjonnan osalta mielenkiintoinen, se on poikkeuksellisen eläväinen ja todella kaupungin sykkivä sydän. Näillä kaduilla kartalla tekee hädin tuskin mitään vaan parhaiten tuntuman saa umpimähkäisellä suunnan valinnalla ja rohkealla eksymisellä sokkeloiden syövereihin. Vanhakaupunki on niin kompakti, että väistämättä jossain vaiheessa tavoittaa sen laidan ja voi kääntyä seuraavasta kadunkulmasta takaisin eloisaan ytimeen.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.