Kaupallisessa yhteistyössä Visit Tallinnin kanssa.

Pientä arjen irtiottoa varten ei tarvitse matkustaa kauas, usein jo pieni maisemanvaihdos riittää. Meillä onkin muodostunut äitini kanssa tavaksi viettää kerran tai pari vuodessa yhteistä päivää maisemanvaihdoksen merkeissä. Arki rullaa niin vauhdilla, että vaikka olemmekin melko paljon yhteydessä ja näemme säännöllisesti, tarvitaan kunnon pysähtymiseen selkeämpi irtiotto, jotain arjesta poikkeavaa tekemistä yhdessä.

Viime lauantainen päivä Tallinnassa oli juuri sitä, se oli aikaa yhdessä, mutta myös rentoutumista arkikiireiden keskellä. Reissun teemana olikin äiti-tytär – ajalle sopivasti hemmottelu. Mutta mitä tehdä kun aikaa Tallinnassa on päivä ja tavoitteena on rentoutuminen ja pieni ylellisyys arjen keskelle?

tallinna-vanhakaupunki-4 tallinna-vanhakaupunki-9tallinna-vanhakaupunki-5

1. Matkat Business Loungessa

Matkustin ensimmäistä kertaa Tallinnaan business loungessa* ja ihmettelimme molemmat äitini kanssa, miten emme olekaan koskaan tehneet samaa aiemmin, vaikka Tallinnassa on tullut käytyä useasti. Tokihan matka taittuu näppärästi ihan perusluokassakin, mutta jos tavoitteena on joko rauhallinen työnteko tai pieni hemmottelu, on business lounge siihen juuri oikea vaihtoehto!

Alue on ihana rauhallinen keidas, johon aamulaivalla mennessä kuului aamiaisbuffet ja illalla noutopöytäillallinen, molemmat sisältäen juomat ja muutoinkin todella monipuoliset sekä ennen kaikkea rauhalliset. Mitä luksusta! Matka aika oli pari tuntia, joten siinä ehdi juuri sopivasti istahtaa alas, syödä ja hengähtää. Mennessä luimme lehtiä ja torkuimme keinuvilla nojatuoleilla, paluumatkalla lököilimme sohvilla. Loungessa on myös oma pieni shoppi, jossa on muutamia tax free -tuotteita.

2. Kauneushoidot ja Spa

Vaikka olen käynyt Tallinnassa useasti, niin vasta tällä kertaa kävin ensimmäistä kertaa siellä ollessani kasvohoidossa. Näin jälkeenpäin ajatellen vastaavaa pitäisi ujuttaa muihinkin päiväreissuihin, hoitojen ja hierontojen hinnat nimittäin ovat selvästi edullisempia verrattuna meidän hintatasoomme ja hoidossa käyminen ei syö aikaa niin paljoa, ettei hyvin ehtisi tekemään muutakin.

Parin tunnin lipuminen Kullan voima & helmen energia -nimisessä hemmottelevassa hoidossa Tallink Spa:ssa* teki hyvää, rentoutti ja jätti ihon kirkkaaksi. Varasimme äitini kanssa eri hoidot, mutta kestoltaan yhtä pitkät ja samaan kellon aikaan tehtäviksi, jolloin kummallakaan ei jäänyt suotta turhaa odotteluaikaa. Näppärää!

Samalla kertaa voi halutessaan jatkaa rentoutumista kylpylässä. Tallink Spa sijaitsee kävelymatkan päässä niin Tallinkin terminaalista kuin vanhastakaupungistakin, eli siirtymiin ei mene turhaa aikaa. Myös hoitotarjonta on huikea!

tallink-spa-3tallink-spa-01

3. Kävely vanhassakaupungissa

Ei ole matkaa Tallinnaan, etten suuntaisi vanhaankaupunkiin. Vaikka uudemmille alueille on tullut vaikka mitä mielenkiintoista, niin vanhakaupunki on silti tunnelmaltaan ihan omaa luokkaansa. Osa hemmottelua onkin visuaalinen ilo ja Tallinnan vanhakaupunki jaksaa joka kerta ihastuttaa – rakastan sen kodikasta tunnelmaa ja kapeita katuja.

Näin joulun alla vanhankaupungin sydämen on valloittanut joulumarkkinat, jossa kannattaa aivan ehdottomasti poiketa – tunnelma on valloittava! Pienet kojut pursuilevat kaikkea pehmeistä lapasista kuumaan juotavaan ja herkuista pieniin lahjatuotteisiin. Keskellä kohoaa joulukuusi ja valovanat koristavat aluetta. Tori on ihana näky pimeänkin laskeuduttua. Jos täällä ei joulumieli hiivi mieleen, niin ei missään!

tallinna-vanhakaupunki-6tallinna-vanhakaupunki-8tallinna-vanhakaupunki-7 tallinna-vanhakaupunki-1 tallinna-joulutori-1tallinna-vanhakaupunki-3 tallinna-vanhakaupunki-02

4. Herkuttelu

Mitä olisi päivä Tallinnassa ilman hyvää ruokaa? Tallinna on pullollaan hyviä ja tunnelmallisia ravintoloita sekä kahviloita. Haaveilenkin yön yli reissusta Tallinnaan esimerkiksi ystävän kanssa, jolloin ravintolan voisi suosiolla varata ihan iltaan ja jäädä vielä lasillisille vanhankaupungin kupeeseen ennen hotelliin paluuta.

Nyt nautimme äitini kanssa pitkän lounaan aivan ihanassa vegaaniravintolassa, Vegan Restauran V:ssä vanhassa kaupungissa ja iltapäiväkahvit* Kohvik Komeetissa Solar kauppakeskuksen yläkerrassa, joka on tunnettu mielettömistä kakuistaan. Erityismaininta kahvilalle täytyy antaa myös kauniista näkymistä!

Vegan Restaurant V:n vieressä sijaitsee muuten Von Krahl, joka sekin on erinomainen ravintola. Muita kivoja aiemmilla reissuilla testattuja ovat mm. Von Krahli AedEnzo Cafe & Restaurant, Restaurant Dominic ja pannukakuistaan tunnettu Kompressor sekä jälkiruokataivaana tunnettu Chocolats de Pierre.

kofvik-komeet-tallinn-2kofvik-komeet-tallinn-1

5. Ostokset

Mitäpä olisi äiti-tytär – matka ilman shoppailua? Aloitimme päivän tutustumalla paikalliseen luonnonkosmetiikkaan Solaris-kauppakeskuksessa sijaitsevassa Pillerkaarin kosmetiikkamyymälässä, jossa on pelkästään paikallista kosmetiikkaa ja suurelta osin nimenomaan luonnonkosmetiikkaa. Laaja ja monipuolinen valikoima, sekä ihana palvelu! Kannattaa ehdottomasti tsekata esimerkiksi Ontic Mineralsin mineraalimeikit ja Turblissin turvenaamiot. Äiti villiintyi shoppailemaan itselleen ja joululahjoiksi, itse ostin harkitummin muutaman täsmätuotteen omaan tarpeeseen.

Muihin ostoksiin lukeutui herkkuhankinnat vanhankaupungin pikkuputiikeista, kuten käsintehdyt suklaat ja viime hetken ostokset Virukeskuksen liikkeissä. Pienemät putiikit sulkeutuivat lauantaina jo kuudelta, mutta ostoskeskukset ja Kaupamaja palvelevat jopa yhdeksään, joten tunnit ennen myöhäisillan paluuta sai hyvin kulumaan vaateliikkeitä kierrellen.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Oli kivaa lukea tämä, me käväisemme viikonloppuna Tallinnassa. Ravintolavarauksen tein siellä asuvan kaverin suosituksen perusteella, mutta tuo vegaanipaikkakin kiinnostaa! Ja joulutori totta kai! Tuo spa on kiva, vietettiin siellä kaverin polttareita ja meillä oli yksityinen sauna katolla, josta pääsi halutessaan suoraan allasosastolle. Luksusta! :)

Vastaa

Oi, onpa ihana kuulla, että oli iloa!! Suosittelen lämpimästi tuota vegaaniravintolaa, aivan ihana <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.