Yhteistyössä Instrumentariumin kanssa.

Silmälasikuumeeni on huutava. Olen reilun parin viikon sisään käynyt jo kolmesti sovittelemassa laseja ja joka kerta todennut saman, ihan liikaa hyviä vaihtoehtoja, en pysty valitsemaan vielä. Ongelma kun on, että haluaisin niin monet ja niin eri tyylisiä, etten vain tiedä, millaiset hankkisin seuraavaksi.

Jos oikeasti joutuisin käyttämään laseja sen sijaan, että vain leikittelen laseilla, olisin pulassa siinä, että pitäisi lähtökohtaisesti päätyä yksiin tai kaksiin. Lasit kun pitäisi olla joka tyyliin ja mielialaan (enhän vaatteissakaan osaa pysyä vain yhdessä tyylisuunnassa!), mutta laadukkaissa laseissa se ei vain ole ihan realistinen vaihtoehto.

viininpunaiset-silmalasit-2

Nyt tosin on loistava tilaisuus bongata lasit huokeaan hintaan ja täydentää omaa valikoimaa, Instrulla on nimittäin kamppiksessa liuta kehyksiä eurolla! Ja valikoimassa on vaikka mitä oikeasti kivan näköistä. Tein nopeaa skannausta euron kehysten kohdalla yhteistyön puitteissa ja katseeni nauliutui näihin, viininpunaisiin Guccin kehyksiin. Todella, euron kehykset kyseessä! Aika kiva.

Jos en omistaisi jo niitä mustasankaisia, olisin päätynyt näihin ja tilannut ne vahvuudettomina. Mutta ovat kuitenkin liian lähellä jo olemassa olevia, joten päädyin miettimään vielä. Haluan jotain eri tyylistä. Ehkäpä vähän pehmeämpää ja sirompaa? Sellaista pariisilaista eleganssia.

viininpunaiset-silmalasit-5viininpunaiset-silmalasit-3

Seuraavalla kerralla en tosin aio suunnata liikkeeseen yksin, en vain pysty valitsemaan ilman apua ja lähtisin kuitenkin taas tyhjin käsin.

Elsasta on tullut korvaamaton tyylikonsultti, niinpä ehdin jo kysellä häntä mukaan makutuomariksi. Tokihan myymälähenkilökunnaltakin voisi apuja kysyä, mutta itse nappaan mieluummin mukaan ihmisen, joka tuntee jo hyvin tyylini ja erityisesti sen kehityshaaveet. Toivottavasti siis ensi kerralla saan valinnan tehtyä ja uudet laadukkaat leikkirillit käyttöön vielä tämän vuoden puolella!

viininpunaiset-silmalasit-4

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Hei jos kehykset löytyisi eurolla, mitä ne vahvuudettomat linssit mahtaa maksaa? Kysyy toinen wannabe-älykkö-rillipää :)

Vastaa

Kysäisinkin samaa näitä sovitellessa! :) Kuulemma noin 40 – 90 euroa riippuen siitä, millä ominaisuuksilla ne haluaa (tyyliin heijastuksen estoilla ja en tiedä millä spessukäsittelyillä voi saada). Mulla taitaa olla kaikki ne noissa Cheap Mondayn -laseissa ja voisin veikata, että noi halvimmat vastaisi testilasien linssejä. Ehkä :) Mutta about tuo hintahaitari vahvuudettomiin linsseihin Instrulla!

Vastaa

Okei, hyvä tietää! Mulla on ollut sellainen (ilmeisen väärä) oletus, että linssien hionta olisi tosi kallis homma. Pitäisköhän olla turhamainen ja pinnallinen, ja hankkia itselleni joululahjaksi leikkilasit… :)

Vastaa

Aloin nyt miettimään muistinko tuo yläsumman oikein! Ainakin lähtien neljästä kympistä se oli, mutta mahdollista on, että yläsumma oli korkeampi – tosin en tiedä vaatiiko vahvuudettomuus niin paljon hiontaa kuin vahvuudet. Hmm, täytyypä selvittää! :)

Vastaa

Ihana nainen:)

Vastaa

Kiitti :)

Vastaa

Oi löysit kauniit kehykset!

Vastaa

Kiitti! Oli kyllä vaikea valinta, niin monta kivaa vaihtoehtoa :)

Vastaa

Tuota, saanen puuttua tähän lapselliseen keskusteluun näistä rilleistä ja varsinkin hinnoista. Instru eikä mikään muukaan liike suostu tekemään silmälaseja minulle millään tarjoushinnalla. Eikä kellekään muullekaan. Jos pokat maksaa euron, niin yksilölliset linssit maksavat aina n. 600-1200,- Silloin ei pokien hinnalla oikeasti ole merkitystä. Oikeat linssit tarvitsevat erikoishionnan vahvuuksien mukaan, yleensä silmät ovat erilaiset. Ohennus maksaa 100,- /linssi. Jos on taittovikaa tai katsastusta, taas maksaa. Kovapinta ja heijastattomuus maksaa, sekä mahdollinen linssien värjäys. Sitten tullaan vielä ydinkysymykseen, näkökentän laajuuteen, moniteholinsseissä, joilla luetaan, tehdään päätetyöskentelyä ja katsellaan kauas. Hintahaarukka venyy kuin vieteri. Harva voi laittaa päähänsä viinapullon pohjia. Tässä hiukan infoa, ei tosin uutta oikeasti laseja tarvitseville.

Vastaa

Heips! Todella, siis kyseessä tässä tarjouksessa on vain euron kehykset – hionta todella voi maksaa vaikka kuinka! Tuossa aiemmassa viittasin vahvuudettomiin, eli siis vahvuudettomana sillä mitään kikkailua ei välttämättä tarvitse, edes heijastuksen estoa ja sen sellaista. Vahvuudet ja kaikki muut vaatimukset vievät hinnat ihan eri luokkiin :) Joka tapauksessa silmälaseja ei eurolla saa, linssien hinta on asia erikseen ja riippuu tarpeista!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.