Viime vuoteen mahtui useita kosmetiikkauutuuksia ja paljon hyviä tuotteita, mutta kun lähdin muistelemaan niitä parhaita, oli se yllättävänkin helppoa. Jotkut vain jättivät sellaisen vau-kokemuksen, johon muita vastaavia tulee automaattisesti verrattua. Tässä postauksessa ei siis niitä hyviä, vaan omasta mielestä kirkkaasti parhaat, ja nimenomaan sellaiset, joihin juuri tänä vuonna kunnolla tutustuin – pitkän linjan suosikit eivät siis kelpaa postaukseen.

Paras kasvoöljy: Unna Nordic Vieno

Unna Nordic on kokonaisuudessaan ollut kiistatta tämän vuoden kiinnostavin tulokas. Aivan ihana sarja, kotimaista tehokasta kosmetiikkaa, joka todella toimii. Mitä enemmän olen käyttänyt, sitä vakuuttuneempi olen ollut. Vuoden paras kasvoöljy löytyykin Unnalta (mutta oikeastaan myös Nurturing Sleeping Maskin voisi yövoiteena nostaa tähän parhaiden listalle). 7 öljyn Vieno on ihana! Olen käyttänyt yövoiteen alla, ja hellii sekä hoitaa ihoa. Kosteuttaa, muttei jätä tahmeaksi, tukkoiseksi tai muuten raskaaksi. Aamulla iho tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta. Ehkä kiitos tämä ja Sleeping Maskin, syyskautena tyypillisesti iholle ilmaantunut pintakuivuus ei ole päässyt ilmoittelemaan olemassaolostaan. Suosittelen lämpimästi tutustumaan Unna Nordiciin!

Paras aurinkopuuteri: Boho Green Make Up Terra Cotta

Tälle voisin antaa jopa Vuoden paras meikkituote -tittelin, niin hullaantunut Ruohonjuuressakin myytävän Boho Greenin Terra Cotta -aurinkopuuteriin olen. Ihastuin jo ensi käytöllä ja sittemmin tästä on tullut ihan luottotuote. Kaikki vanhat suosikit ovat jääneet seisomaan kaappiin ja tämä on löytänyt tiensä osaksi arkimeikkiäni. Terra Cotan Terre de Cores(05) -sävyssä on todella kaunis luonnollinen sävy ja hehku, joka sopii ihanasti vaalealle talvi-iholle. Ei epäilystäkään, että tämä jää pysyväksi osaksi meikkipussiani.

Paras kynsilakka: CND Vinylux Unmasked

CND Vinyluxin lakka sävyssä Unmasked 269 on hiipinyt suosikkeihin ihan huomaamatta. Kun mietin viime vuonna eniten käyttämääni kynsilakkaa, ei tarvitse edes miettiä, se on ehdottomasti ollut tämä! Tämän kirjoittaminen hieman huvittaa itseäni, sillä ei ole tainnut mennä montaakaan vuotta siitä, kun parjasin CND:n lakkoja ja totesin, että ne kuivuvat hitaasti ja pinta jää vähän pehmeäksi. Pöh, mitä puppua! Tai ehkä joskus oli niin, mutta tänä vuonna testaamani ovat kyllä olleet ihan toista. Luulen, että tästä on kehkeytynyt tärkeä arkilakka pitkälti siksi, että kynsilakka kuivuu supernopeasti ja lisäksi on pigmentiltään mielettömän hyvä, jopa yhdellä kerroksella pärjäisi hyvin! Koska muistan kynsien fiksauksen aina ihan viime hetkellä, jää valitettavasti ihanan sävyiset, mutta liian kevytpigmenttiset tai hitaasti kuivuvat auttamatta käyttämättä. Luonnollisesti myös sävy nostaa kynsilakan kärkeen. Tässä on todella kaunis arkeen sopiva viileän vaalea sävy, jotain harmaan ja roosan välimaastosta, eli sopii hyvin koko karderobini kanssa yksiin.

Paras huultenrajauskynä: Essence Stay True Lip Liner

Essencen huultenrajauskyniä olen kehunut ennenkin. Hetken aikaa olin hukassa suosikkikynäni poistuttua valikoimasta, mutta onneksi uuttera testaus kantoi hedelmää ja korvaaja on löytynyt – tosin sekin Essencen valikoimasta. Näissä hinta-laatusuhde on todella kohdallaan ja värivalikoimasta löytyy mukavan luonnollisia sävyjä. Rakastan näitä pehmeäpäisiä kyniä, joissa on superhyvä pigmentti. Mutta tajusin tätä kirjoittaessani juuri sellaisen asian, että käytettyäni kynä puoleen väliin, ei missään enää näy mikä sävy on kyseessä! Onneksi lopussa on väripää, joten ostoksille täytyy lähteä kynän kanssa ja verrata sävyä, mutta sinällään varsin huono juttu, ettei sävystä ole muuta tietoa. Siksi tämä suosikkisävyni jää siltä osin mysteeriksi (googlailun perusteella veikkaan Make me blush-sävyä, mutten ole varma), mutta kyseinen väri käy todella monen arkipunani kanssa, joten kulkee aina käsilaukussa mukana. Nyt ristin sormet ja lähetän toiveen, ettei tälle kävisi kuten vanhalle suosikilleni. En jaksa etsiä korviketta!

Paras täsmätuote: Remescar Crows Feet

Kun puhutaan tuotteista, joiden vaikutuksen voi silmin nähdä, ei voi ohittaa Remescaria. Ennen tätä en todella uskonut, että jokin tuote kirjaimellisesti pitää sen mitä lupaa, mutta tämän kohdalla niin on. Olen jo aiemmin käyttänyt Remescarin silmänympärysvoidetta, mutta täytyy myöntää, että tykästyin tähän uuteen Remescar Crow’s Feet -voiteeseen enemmän. Tuote käy myös muihin turvotusta vaativiin kohtiin, ja sellaisina aamuina, kun olen onnellisesti nukkunut naama tyynyä vasten ja olo on kuin turvonnut pieni possu, tämä on pelastus! Vähentää turvotusta ja juonteiden näkymistä minuutissa ja saa aikaan sellaisen ihanan freesin olon. Käytän aina tarpeen vaatiessa, eli joskus kuluu viikkoja, ettei tarvitse, toisina hetkinä taas tuote on tiuhassa käytössä.

Paras seerumi: BTB13 Medical Seerumi

BTB13-sarjan tuotteet ovat ihania, mutta tämä on suosikkini – seerumi, jonka vaikutuksen todella huomaa! Kevyt geelimäinen vegaaninen seerumi, joka kohentaa ihon laatua. Oma iho näytti tätä käyttäessä selvästi terveemmältä ja tasaisemmalta. Yksinkertaisesti ihana supertehotuote, jota todella kaipaan! Miellyttävän kevyt koostumus, eli sopii hyvin päivävoiteenkin alle! Vaatimaton pakkaus, mutta sen ei kannata antaa hämätä. Tuote on muuten kotimainen ja samasta talosta kuin Unna Nordic.

Paras kasvojen kuorinta: FLOW Cosmetics Orange & Raw Chocolate Facial Pealing Balm

Rasvaisuuteen taipuvalla sekaihollani kuorintatuotteet ovat must, ja tähän ihastuin vähän salakavalasti. Ensikokeilulla en ollut myyty, mutta muutamia kertoja käytettyäni tajusin, että tuotehan on mitä valloittavin! Huumaavan tuoksuinen, kotimainen, vegaaninen ja tietenkin ihanasti kuoriva. Pienet kuorintarakeet ja niitä on runsaasti, eli tämä todellakin kuorii! Tuotteen loputtua muita korvaavia käyttäessäni en voi muuta kuin ikävöidä tätä, mikään ei ole yltänyt samaan tehokkuuteen. Jos kaapissa ei olisi kuorintavoiteita odottamassa testausta, ostaisin ehdottomasti tämän!

Paras käsivoide: Sóley GRÆÐIR -hoitosalva

Olen vähän huono käyttämään käsivoiteita, sillä tuntuu, että ne tarjoavat vain tilapäistä apua ja joissain tapauksissa kuvittelen niiden jopa pahentavat tarvetta. Sama pätee huulirasvoihin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö talvikautena huuleni ja käteni karhentuisi, vaan sitä, että olen hyvin tarkka siitä, millä tuotteilla alan ongelmaa hoitamaan. Talven kuivuvien käsieni pelastus on islantilainen Soley Graedir -hoitosalva, joka ei varsinaisesti ole käsivoide, vaan tehokas yleisvoide missä ekstrahoivaa paikallisesti tarvitaankaan, itsellä siis talven kuivattamiin käsiin. Ja se todella toimii! Karheus vähenee selvästi ja käsien iho on niin alku vuonna kuin nyt vuoden lopussa voinut paremmin kuin yhtenäkään talvena. En käytä tätä koko ajan, vaan tarpeen vaatiessa ja pikkuinen purkki kulkee näppärästi laukussa mukana. Koostaan huolimatta superriittoisa. Huono puoli on, ettei imeydy sopernopeasti vaan jättää hieman öljyistä pintaa, itseä se ei haittaa, sillä lopputulos on niin hyvä. Iho yksinkertaisesti tuntuu pehmeämmältä ja vähemmän kuivalta. Jos rasvaisuus häiritsee, toimii mainiosti esimerkiksi yökäytössä, vaikka itse kyllä käytän silloin tällöin toimistossakin.

Paras hiusnaamio: Love, beauty and Planet 2 Minute Magic Mask

Love, beauty and planet on ollut Unnan ohella vuoden kiinnostavimpia tulokkaita, ja tähän mennessä sarjan laajasta tuotevalikoimasta olen ihastunut Muru Muru Butter & Rose -hiusnaamioon, joka kipusi kirkkaasti kultasijalle tänä vuonna käytetyistä hiusnaamioista. Perusteluja ei tarvitse miettiä, vähään aikaan mikään toinen hiusnaamio ei ole saanut hiuksia näin ihanan pehmeiksi ja näin kompaktilla vaikutusajalla. Hiukseni ovat karheat ja helposti takkuuntuvat, joten tämä todella tekee ihmeitä, ja naamion jälkeen hiukset tuntuvat ihan toiselta: sileiltä, harjattavilta ja pehmeiltä. Lisäksi naamio todella vaikuttaa parissa minuutissa, eli tätä ehtii käyttää arkiaamuinakin. Plussaa tietty järkevästä hinnasta ja vegaanisuudesta. Jos jotain miinusta täytyy hakea, niin tuotteessa oleva kookosöljy tuntuu joskus satunnaisesti nenään tuulen suunnan ollessa oikea. Ei nyt varsinaisesti häiritse, ei voi sanoa hiusten tuoksuvan tämän jälkeen kookokselle, mutta sen pystyy aistimaan jos nenä on kiinni hiuksissa. En siis yhtään pidä kookoksen hajusta tai mausta, miksi se näyttäytyy pienenä negatiivisena tekijänä. Siitä huolimatta kärkisija ei horju, lopputulos on liian toimiva!

Paras kasvosuihke: KORA Organics Energizing Mist

En ole niin hurahtanut kasvosuihkeisiin, vaikka blogin kautta olenkin menneen vuoden aikana saanut niitä eri merkeiltä valtavan määrän testiin. Selvästi viime vuosi on ollut erilaisten kasvosuihkeiden kultakausi, mielenkiintoista nähdä, miten pysyväksi osaksi kauneudenhoitorutiineita jäävät. Itse en ole oikein onnistunut ujuttamaan niitä arkeeni, vaan kotoa löytyy monta avattua, mutta sitten kuitenkin unohtunutta. Tämä KORA Organicsin Energizing Mist on ainoa poikkeus.

Tuoksussa on jotain niin huumaan koukuttavaa, että tätä tulee suihkautettua kasvoille jo ihan vain energisen sitruunaisen tuoksunsa vuoksi. Ihana vastaherättyä tai oikeastaan missä vain vaiheessa päivää. Moneen muuhun testaamaani suihkeeseen nähden tämä on myös poikkeuksellisen hienojakoista, mistä pidän. Kasvovesi (tai miksi sitä kutsutaankaan) tulee sellaisena ihanana usvapilvenä iholle, ei liian kovana tai kosteana, miten monella kilpailijalla. Ei siis kysymystäkään, että tämä on viime vuoden paras kasvosuihke!

HUOM: Kaikki postauksen tuotteet saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.