Tämä vuosi tulee olemaan erilainen monin tavoin, varmasti myös matkailun osalta, sillä päivätöistä poisjäänti vaikuttaa väistämättä suoraan asioihin, joita voi tehdä. Onneksi taustalla on aivan upeita reissuvuosia ja kaikesta huolimatta toivon, että tänäkin vuonna tarjoutuu jostain kulman takaa mahdollisuus nähdä uutta. Ennen kuin astutaan uuteen, palataan kuitenkin hetkeksi vielä vanhaan. Olenhan jo aiempinakin vuosina koonnut yhteen mitä edellinen kulunut vuosi on tuonut vastaan reissurintamalla, joten niinpä ajattelin tehdä siltä osin katsauksen myös vuoteen 2013. Vai joko vuosikoosteet kyllästyttää, niitähän tuntuu pursuavan nyt vähän joka blogissa? ;)  Kyllästytti tai ei, itselle reissujen muistelu tuo aina aivan erityisen lämmön sisälle, niinpä tätäkin kirjoittaessa ja kuvia valitessa hymy puski pintaan yhtenään.

Viime vuoteni piti sisällään 11 maata, osa uusia ja osa ennestään tuttuja, mutta uusilla kulmilla väritettyjä. Matkailun osalta vuosi oli mitä upein, näin mielettömiä maisemia loistavassa seurassa, kerrytin henkistä pääomaa ja nautin toisenlaisista kulttuureista. Lepäsin ja lomailin, ja nautin täysin siemauksin ikimuistoisista hetkistä. Matkustus ei ole syyttä vienyt sydäntäni, sillä vielä en ole löytänyt itselleni toista yhtä paljon antavaa harrastusta.

HONG KONG, MACAO, MALESIA/BORNEO & BRUNEI

Vuosi 2013 alkoi aivan mielettömällä pariviikkoisella reissulla, jossa vietimme karkeasti ottaen puolet ajasta kaupunkilomaa vieraillen Hong Kongissa ja Macaossa, ja toisen puolikkaan tutkaillen Borneon aluetta majaillen Kota Kinabalussa. Unohtumattoman päiväretken teimme myös Brunein sulttaanikuntaan. Vuosi on mennyt jotenkin niin silmän räpäyksessä, että kuluneen vuoden matkat tuntuvat jääneet ihan purkamatta. Voitte siis odottaa patoutuneita matkamuistoja kunhan työrintaman muutokset realisoituvat, silloin haluan palata kuvissa ja vinkeissä takaisin Hong Kongiin ja Kota Kinabaluun, kuten myös vuoden muihin matkakohteisiin.

hong kong travel 1 hong kong travelbrunei travel kota kinabalu macao travel 1

OSLO

Toukokuun alussa synttäreideni aikaan suuntasimme Osloon pidennetylle viikonloppureissulle, ihan vain ex tempore, koska emme olleet siellä koskaan aiemmin käyneet. Norjan luonto odottaa vielä valloitustaan, mutta Oslokin yllätti, oiva ja viehättävä viikonloppukohde, jonne pääsee erinomaisen näppärästi Norwegianin siivin!

oslo traveloslo travel 1oslo travel 2

ISLANTI

Islanti oli unelmien täyttymys, pitkällisen haaveen toteutuminen. Se oli juuri niin ihana, tai sanoisinpa, että vielä ihanampikin, kuin kuvittelin. Maa, jonka kuvaamiseen en tiedä riittävätkö sanani, mutta lupaan yrittää. Silti, tiedän, että jokainen niistä sanoista on vain säälittävä yritys kuvata jotain henkeäsalpaavaa, sellaista, joka yksinkertaisesti on koettava. Islanti oli kaunis ulkoa, mutta myös sisältä, ja matka piti sisällään ihania aistielämyksiä visuaalisten nautintojen ohella, kuten päivän valaita bongaillen ja useita hetkiä islantilaisen keittiön antimista nauttien.

iceland travel 1iceland travel 3 iceland travel 2 iceland travel

TALLINNA & TUKHOLMA

Viime vuonna poikkesimme myös lähellä, matkailimme miehen kenkähaaveiden perässä keväällä Tallinnaan ja alkusyksystä suuntasimme minilomalle Tukholmaan. Pienet irtiotot tekevät hyvää, ja nämäkin pikkureissut kerryttivät vuoden unohtumattomien muistojen saldoa.

estonia travel 1 estonia travel stockholm travel 1

ESPANJA, GIBRALTAR & MAROKKO

Marokko ehti kummitella reissuhaaveissa myös useamman vuoden, vaikkei siellä kärkisijoilla ollutkaan. Kesällä sinne tarjoutui oiva mahdollisuus suunnata kun se tuntui helpolta yhdistää eteläiseen Espanjaan ja Gibraltarille suuntaavaan reissuun. Niinpä kohdekombinaatio oli valmis, kolme viikkoa kesälomasta käytimme autoilemalla Andalusian kaupungista toiseen, pysähtymällä Gibraltarille ja seilaamalla lautalla Tangeriin. Satamakaupunki ei tehnyt suurta vaikutusta, mutta junamatkan päässä sijaitseva huumaava marokkolaiskaupunki Fés taas vei sydämen – mikä uniikki kokemus!

Matkan kohokohdiksi onkin siis helppo nimetä juuri Fés ja ihana majapaikkamme Ryad Alya, mutta myös Sevilla vangitsi niin, että viivähdimme kaupungissa pidempään kuin olimme alun perin ajatelleet. Voih, näistäkin Espanjan kaupungeista on vielä kuvia takataskussa, vasta olen ehtinyt muistella Granadaa ja Cadizia. Tosin, kyyneleitä aiheuttanut vahinko sattui kun huomasin osan kuvista kadonneen koneeltani ennen kuin olin ehtinyt tehdä niistä varmuuskopiota. Koneeni vetelee viimeisiään ja sillä on taipumus napsia kuvia sieltä täältä lopullisesti kadoksiin, tyhjä tai vajaa kuvakansio tulee siis vastaan tuontuosta menneitä kuvia kahlatessa. Sittemmin olen opinut ja varmuuskopioinut ja varmuuskopioinut, mutta osa niistä arvokkaista kuvista on poissa ja pysyy, mutta ei suinkaan kaikki, joten materiaalia tuleviin matkakertomuksiin on vielä.

cadiz travelspain travelgibraltar travel 1tanger travelgibraltar travelmorocco travel

DUBLIN & LONTOO

Vuoden viimeisenä reissuna paettiin joulua muihin maisemiin. Koska Lontoo on molemmille enemmän tai vähemmän entuudestaan tuttu, halusimme mukaan palan uutta, ja niinpä aloittimme loman poikkeamalla Dublinissa. Lämminhenkisestä kaupungista tulossa vielä oma matkapostauksensa ja paloja Lontoon tunnelmastakin riittää vielä jokunen. Kaiken kaikkiaan matka oli mitä onnistunein. Saimme levättyä ja rentouduttua, ja nautimme täysin siemauksin kaupungista sekä kiireettömyydestä. Tämä matka tuli niin tarpeeseen, etenkin kun mielessäni oli tieto siitä, että seuraavaan pidemmälle suuntaavaan matkaan voi mennä hetki, latasi se vielä suuremman arvon tälle ajalle.

london holiday london travel

Aiemmat reissuvuosikoosteet:
Matkailuvuosi 2011
Matkailuvuosi 2012

Katso myös nämä

15 comments

Vastaa

Vautsi, ihana määrä matkoja ja uusia paikkoja! :) Mä myös rakastan matkustamista, mutta ihan tuota määrää ei vuodessa pysty kerryttämään:) Meillä on seuraava reissu helmikuun lopussa NYCiin, odotan sitä ihan super paljon, ei olla ennen käyty.

Kyllähän se päivätyö vähän enemmän mahdollistaa tuota matkustamista, mutta nyt on aika ihan uusille ja erilaisille asioille, ajattele se niin :)

Vastaa

Oi New York! Huoh, pääsisnpä itsekin sinne pian uudestaan <3 Ei mikään ihme, että odotat reissua, siitä tulee aivan varmasti mielettömän upea! Reissukuvia odotellessa ;)

Niinpä juuri, sitä olen itsekin ajatellut, aikansa kutakin – Nyt alkaa uusi vaihe, joka tuo eteen uusia juttuja, mutta ei tämä ole lopullista, kyllä sitä vielä ehtii reissata myöhemminkin jos nyt ei mahdottomasti mahdollisuuksia eteen tule. Tai kuten äitini sanoi, minibudjetillakin voi matkustaa, ja totta sekin, jos matkakuume yltyy ihan liian kovaksi, ei muuta kuin reppu selkään ja junalippu kouraan :)

Vastaa

Oi miten monta, upean kuuloista matkaa on mahtunut vuoteesi! :) Matkustelu antaa kyllä niin paljon upeita kokemuksia ja elämyksiä. Itseäkin harmittaa, että nyt opiskelun alettua siihen ei ole samalla tavalla mahdollisuutta kuin ennen. Mutta aikansa kutakin, kyllä sitä sitten myöhemminkin kerkeää taas matkustelemaan enemmän!

Onnea muuten tuosta päätöksestäsi jättää päivätyösi, jos se ei enää antanut mitä olisi pitänyt. Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat tehdä rohkeita päätöksiä, vaikka ne olisivat hieman pelottaviakin.

Vastaa

Oi, kiitos sanoistasi ja kannustuksesta! Näinpä juuri, aikansa kutakin – uudet vaiheet tuovat mukanaan uusia juttuja, mutta väistämättä voi joutua luopumaan jostain ainakin tilapäisesti. Matkustus on ihana ja avartava asia, joten vaikka nyt tulotaso tipahtaakin ihan toiselle tasolle, niin toivon silti kovasti, että vuoden aikana pääsisi jonnekin matkustamaan, vaikka sitten reppureissaten jos ei muuta :) Hih, osaa sitten taas arvostaa asioita toisella tapaa kun näkee vaihteeksi arkea toisesta perspektiivistä! Ja onneksi on ihanat matkamuistot ja kuvat, joihin voi uppoutua reissukuumeen iskiessä pahaksi.. ;)

Vastaa

Hienot kuvat ja monipuolisia kohteita! harmi tuo kuvien katoaminen, minullekin on käynyt niin mutta onneksi vaan pari ei niin tärkeää matkakuvaa kadonnut. Kannattaa tallentaa kuvat myös jollekin kuvaussivulle, esim. flickr?

Vastaa

Kiitoksia! Voih, kuvien häviäminen on raastavaa :( Itse olen kokeillut Flickr:a ja Photobucketia, mutta ne eivät sovi sille kuvamäärälle, jolle itsellä on tarvetta, joten olen siirtynyt Zenfolioon – se on kohtuuhintainen ja imee loistavasti sekä loogisesti kuvani sisäänsä (lisäksi on helppokäyttöinen sekä kuvien siirtoon, että palauttamiseen) :)

Vastaa

Reissukuvat kiinnostaa, voin katsella niitä uudestaan ja uudestaan ja fiilistellä, toisten ja omia kuviakin.
Samalla saa vinkkejä kuvakulmiin. Hyvä että et harrasta ”turisti” kuvia.
Seuraavaa matkakuvia odotellessa.

Vastaa

Ihana kuulla, että kiinnostaa! Koneeni pursuilee kuvia, joten en malta odottaa, että pääsen kunnolla paneutumaan myös menneiden reissujen kuvamaailmaan :) Huomaan, että omilla matkoilla tulee kuvattua lähinnä ympäristöä ja itse matkalaiset näkyvät vain hyvin harvassa kuvassa – minä olen kameran takana ja mies ei tykkää olla kameran edessä, joten niinpä kohdistan linssin maisemiin ;)

Vastaa

Huhhei! Päästäppä vuoden aikana noin moneen mielettömään paikkaan!

Vastaa

Vuosi oli kyllä mieletön matkailurintamalla! Voih, toivottavasti tulevaisuudessa tulee vieläe teen yhtä reissuntäytteisiä kausia kuin viimeiset kolme vuotta :)

Vastaa

Kiitos mahtavista matkakertomuksistasi! Täällä suunnitellaan nyt ensimmäistä reissua Lontooseen :) Haluaisitko kertoa, missä hotellissa majoituitte? Hotellien hintataso vaikuttaa melko korkealta, alle 250e/yö ei meinaa löytyä mitään (kun hostelliin ei haluta mennä)…

Vastaa

Oi, kiva kuulla, jos on iloa! Muutama matkapostaus vielä tuloillaan, ja itse asiassa myös yhteenveto reissun käytännönjutuista (hotelleista ja muutamasta kivasta ravintolakokemuksesta) on parhaillaan työn alla, ja tulee vielä tällä viikolla :) Toden totta, hotellit on Lontoossa hintavia ja mekin etsittiin vaihtoehtoa aika pitkään, ennen kuin löytyi hinta-laatusuhteelta hyvältä vaikuttava – pistän pian ruutuun lisätietoja! :)

Vastaa

OK, hienoa! Kiitos jo etukäteen :)

Vastaa

Huikeita matkoja sinullakin on vuoteen mahtunut! Odotan innolla, että pääsen lukemaan kertomuksiasi ja kokemuksiasi paikoista. Selailinkin tuossa yksi päivä vanhoja matkakertomuksiasi ja löysinkin tulevan talvilomakohteeni Jordanian! Pakko hehkuttaa että oli ihan tosi kiva lukea juttuja paikasta, josta ei muuten oikein ole löytynyt tietoja. : ) Matkajuttusi on parhaita!

Matkustusrikasta uuttavuotta! Eiköhän teille töistä huolimatta tule mukavia matkoja tänäkin vuonna. Lähelläkin on paljon nähtävää. Reppu selkään ja kohti seikkailuja ;)

Vastaa

Oi, kiitos ihanasta kommentistasi!! Matkustus on kyllä elämän suola, ja ihan oikeassa olet, että jos ei muuten, niin reppu selkään ja menoksi. Taidan olla niin hurahtanut matkustukseen, että voi levottomuus hyvinkin iskeä jos sillä rintamalla kuluu pitkäkin tovi ilman suunnitelmia, mutta onneksi matkustus ei automaattisesti kysy isoa reissubudjettia, vaan pikkusummillakin pääsee kulkemaan jos palo on kova :)

Hih, ihan mahtavaa, että inspiroiduit Jordaniasta! Suosittelen kyllä lämpimästi sinne suuntaamista ja ehdottomasti liikkumaan seudulla. Rantaviiva riittää ehkä lepolomailijalle, mutta utelias alkaa pian kaipaamaan enemmän, mutat yllin kyllin sitä tarjoileekin vaikka kalliokaupunki Petra ja autiomaa Wadi Rum. Itseä jäi harmittamaan, etten suunnannut myös Kuolleelle merelle tai Jerusalemiin, niihin kun olisi myös voinut helposti tehdä retket. Noh, onpahan syytä mennä uudestaan ;)

Ihanaa alkanutta vuotta sinulle, ja kuten sanoit, toivottavasti matkarikasta aikaa!!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.