Muistatteko ne kuvaukset viime kuussa ja huimaavan jännitykseni? Olen vähän jäljessä asian kanssa ja ohjelma ehti tulla ulos viime viikolla. Loman takia itsekin ehdin katselemaan lopullisen jakson vasta tänään, tai sen mitä siitä pystyin katsomaan. :) Vierailun siis tein nuortenohjelma Summeriin ja olin hurmaavan Juliannan haastateltavana matkapakkauksesta. Jaksosta oli harmikseni tipahtanut pois maininta blogistani, mutta bloginimimerkki oli kuitenkin esittelynimenäni, vaikka pitkään arvoin käyttääkö omaa etunimeä vai nimimerkkiä (arkuuksissani päädyin sitten viime hetkellä nimimerkkiin).

Jännityksissäni unohdin liki kaiken mitä olin etukäteen ajatellut sanoa ja sanat olivat muutenkin paikan päällä hukassa, oli siinä hetkessä jopa työn ja tuskan takana muistaa maita missä olen matkustanut. Kiitos kuitenkin rennon tiimin ja erityisesti Juliannan mukaansatempaavan ja eläväisen otteen, en sentään pyörtynyt jännityksestä kesken kaiken (vaikka sitäkin olin etukäteen pelännyt). Jännittäjä mikä jännittäjä. Itse en pysty tallennetta sen enempää katsomaan, mutta ehkä te pystytte? Antakaa kuitenkin armoa ensikertalaiselle. :)

Tässä linkki Summerin pätkään, klik.

korundi ja summeri

Katso myös nämä

41 comments

Vastaa

Ihana, niin hyvä! :D

Vastaa

Heh, kiitti! :)

Vastaa

Haha, voi ihana :D Tuli hyvä mieli itsellekin kun tuota katsoi. Ei näkynyt jännitystä sinusta päälle päin, en olisi arvannut sinun jännittäneen jos en olisi täältä sitä lukenut. Sulla oli myös ihanan rauhoittava ääni! Olis kiva kattoa joskus vaikkapa videopostauksia :)

Vastaa

Oi kiitti! Mua jännitti kyllä ihan tolkuttomasti, mutta onneksi olen saanut asiaa kätkettyä ja olin myös häkeltynyt siitä, kuinka eheäksi kokonaisuudeksi pätkä on saatu leikattua.

Heh, muistan joskus sanoneen, että sopisin hyvin yöradioon – ehkä pitäisi vaihtaa alaa? ;)

Vastaa

Ihana! Ei kyllä jännitystä huomannut mistään! Olit todella pirteä ja reipas! Hauska pätkä :)

Vastaa

Kiitos ihana kommentista! Tuo oli kyllä tosi hyväksi paketiksi leikattu ja käsittämättömän eheäksi kokonaisuudeksi saatu. Itsellä oli tunne, etten sanonut mitään järkevää, mutta kuten paikan päällä vakuuteltiinkiin, kyllä niistä leikkauspöydällä saatiin kasattua yllättävän toimiva kokonaisuus! :)

Vastaa

hyvinhän se meni! ja sulla on aivan ihana ääni! :) ja joskus bloggaajien äänet eroaa todellisuudessa siitä kuvitellusta ihan totaalisesti, mut sun kohdalla ääni ja bloggaaja ”kohtas” ;)

Vastaa

Ihan totta, olen huomannut saman! :) Hauska kuulla, ettei omalla kohdalla ollut näin, sitä kun ei oikein ikinä voi tietää miltä se muiden korvaa kuulostaa (omaan kun kuitenkin kuulostaa hassulta;)).

Vastaa

”Ei huooono”, kuten eräs tanssituomari sanoisi! :-) Sain katsottua ihan pienen pätkän teknisten ”haasteiden” vuoksi, mutta sen verran näin, että voin todeta Sinun jännittäneen ihan turhaan! Ja toden totta: ääni ja mielikuva äänestäsi sopivat hyvin yhteen – niin ei todellakaan aina käy. Nyt vaan lisää videoita tänne blogiin; tuntuuko ihan mahdottomalta ajatukselta, vai heräsikö ”video-bloggaajan” kipinä?

Aurinkoa alkavaan viikkoon!

T. Tupuna

Vastaa

Oi, kiitos kannustuksesta! Vaikka itseään onkin super vaikea katsoa, niin täytyy silti antaa tunnustusta kuvastiimille (toki valtavasta vaikutuksesta jännityksen lieventämisessä) sekä mahdottoman hyvin leikatusta pätkästä! Hih, tuo videobloggaus kuulostaa niin jännältä. En sanoa ei koskaan, siinä olisi haastetta kyllä, mutta ehkä ihan vielä ole valmis? Tai kai sitä itsekritiikissään ajattelisi, että pitäisi olla oikeasti jotain järkevää sanottavaa, ja tuntuu, että mulla harvoin on ;) Vieläpä sellaista, minkä muistaisi kun kamera käy :) Hmm, täytyy pistää ajatus sulatteluun!

Vastaa

Höpsis, hienostihan se meni! :) Itseään kohtaan on vain aina niin kriittinen, mutta videolla olit pirtsakkaan oloinen. Olipa kiva kuulla samalla myös äänesi ensimmäistä kertaa. :)

Vastaa

Totta, itsestään etsii herkästi vikoja! Vaikka mua jännittikin ihan älyttömästi ja viime hetkeen asti toivoin, että katkaisen jalan tai jotain muuta tapahtuu, etten pääsekään, niin samaan aikaan olen kuitenkin tosi ylpeä, että uskalsin hypätä epämukavuusalueelle ja osallistua mukaan – ovathan tuollaiset ainakin omassa elämässä niitä harvinaislaatuisia mahdollisuuksia kokeilla jotain muuta :) Kiitos ihanasta kommentistasi!

Vastaa

Ihana pätkä! :)

Vastaa

Kiitti! :)

Vastaa

On meitä jotka jännittävät todella, niin että se todella näkyy. On ikävä lukea tälläisia tarinoita että miten ei voi muka itse edes katsoa omaa esiintymistään kun muka jännitti niin jne. Kun sitä ei yhtään näy. Katso nyt itsekin tuo video sen monta kertaa Korundi etta näet että turhasta teet asiaa. Se tuntuu todella pahalta tosijännittäjistä.

Vastaa

Usko pois, olen todella jännittäjä, mutta on aivan totta, että olen vuosien varrella oppinut peittämään sen varsin hyvin, koska myös valitettavasti vähän häpeän sitä. Yritän sanoa asiaa ääneen, vaikkei se helppoa ole.

Olen oppinut hallitsemaan tärinää, punastuminen on enää onneksi kausittaista (ollut joskus todella pahaa), mutta kun se tulee, se on hallitsematonta (tietenkin) ja vie vielä enemmän mukaansa. Takeltelen myös herkästi pahasti sanoissani, mutta olen yrittänyt opetella hallitsemaan sitäkin. Sisuskaluni vetävät ympyrää, oksettaa, vatsa on tyystin sekaisin ja mieli on kauhusta musta. Siitä olen kärsinyt koko elämäni, kouluaikana pahasti ja tullut myös asiasta kiusatuksi.

Minkään äänen sanomisen ollessa edessä on pasmani olleet sekaisin jo pitkän ennen, puhumattakaan esiintymisistä ja vaikkapa koetilanteista, ylioppilaskokeisiin hain rauhoittavia lääkäriltä, koska en uskonut, että niistä jännitykseltäni muuten selviäisin. Jännittäminenhän ei (kuten oletettavasti jännittäjänä tiedät) liity vain muille näkyviin tilanteisiin, vaan arjen muuttuvat tilanteet laukaisevat sitä yhtä lailla.

Aikuisena olen oppinut käsittelemään ja kohtaamaan jännittämästäni, muuttamaan kierrettä, ja olen myös hakenut asiaan apua. Paljon olen saanut kovalla työllä aikaan, mutta sisin reagoi edelleen pitkälti samoin, mutta kehonkielestä on tullut hallitumpaa. Silti huomaan, että vaihtelevasti menen tyystin lukkoon (työtilanteista on monia kiusallisia esimerkkejä, kun en ole saanut yhtään sanaa suustani yleisön edessä) tai sitten hoidan esityksen (ja itken viimeistään puheenvuoron ollessa ohi jännityksen laukeamista) tai sitten kuten tässä Summerin tapauksessa onnistuin käyttämään oppejani jotenkin hyväksi ja sain rentoutettua itseni jotenkin, mutta muistikuvat tapahtuneesta ovat palautuneet pätkittäin (edelleen siinä kohdalla on paljon aukkoja, mutta pääasia, että ulkoisesti sain pidetty olemukseni kasassa ja suoriuduin kunnialla – onnistumiset onneksi ruokkivat omaa kehittymistä tällä saralla). Jos ei olisi viedota todisteena, tuskin muistaisin mistä tuli puhuttua.

Harmittaa kommenttisi sävy, mutta ymmärrän toki, että jotkut peilaavat näkemyksiään vain siihen mikä sattuu olemaan esillä ja unohtavat sen, että pinta on vain pintaa. Totta on, etteivät kaikki suoriutuisi tästä näin näkyvästi rauhallisesti, mutta älä unohda sitä mieletöntä työtä siinä taustalla puhumattakaan sitä, millaista myrskyä kehoni ja mieleni oli. Jos asiassa olisi ollut yksikään negatiivisempi muuttuja, niin en välttämättä olisi selvinnyt kunnialla, tiedän sen kokemuksesta. On myös hyvä muistaa, että pätkä on leikattu, ja hemmetin hyvin onkin!

Vastaa

Hienostihan se meni, esiinnyt kameran edessä todella luonnollisesti! :) Yllätyin miten hyvin vastasitkaan äänesi ja eleidesi kanssa mielikuvaani, jonka olen blogisi kautta saanut. Ja ihastelin koko videon ajan kaunista mekkoasi ja upeita hiuksiasi. :)

Vastaa

Oi, aivan mahtavaa kuulla, että näytti luonnolliselta :) Ja kiitos ihanasta kommentistasi sekä kannustuksesta! Oli vaikeaa miettiä mietä päälleen ruutuun laittaa tai miten hiuksensa väkertää, kokemusta kun liikkuvasta kuvasta ei ole, niin ei oikein yhtään tiennyt mihin kiinnittää noissa pikkuasioissa huomiota :)

Vastaa

Upeaa, että pääsit/menit jännityksesi yli ja lopputulos oli näin hyvä! Toivottavasti sait myös itse nauttia tilanteen ”voittamisesta” :) Olet rohkea nainen!

Vastaa

Kiitos ihanasta kommentistasi ja kannustuksesta! <3 Kieltämättä, vaikka muille ei ehkä näykään miten suuri juttu esiintyminen itselle oli, niin kaikesta jännityksestä toettua oli oli hieman ylpeä, että uskalsin kuitenkin mennä ja tehdä, vaikka viime hetkeen asti tekikin mieli luistaa :) Toivon, että pienet kynnysten ylitykset ruokkisivat omaa kehitystä, ja kasvattaisivat omaa itsevarmuutta tulevien uusien kokemusten varalle :)

Vastaa

Hyvinhän se meni, näki vielä että aloit vähän rentoutua kun pääsit sisään tilanteeseen =)

Mutta vitsi, olin ihan jännityksellä odottanut että josko nimesi nyt paljastuisi (koska muistan että kerroit siitä joskus, erikoinen kahdesta nimestä koostuva yhdistelmä)… Harkitsin jopa pienen hetken että ostan jonkun Huuto.net kohteesi ihan sen takia ;) (utelias, minäkö?)
Ehkä ensi kerralla, kyllä tuollaisella esiintymisellä voi saada kutsuja muihinkin projeteihin =)

Vastaa

Hih, kiitti! Joo, ihan totta, huomasin itsekin että se kaikkein pahin jännitys karisi alussa :)

Oih, just ihan viime hetkellä päädyin pitämään nimimerkin :) Olen kyllä arponut tässä jo aikaa, että josko luopuisi kokonaan nimimerkistä ja siirtyisi käyttämään ihan omaa etunimeä, mutta sitten aina pakitan. En tiedä miksi sitä niin arastelen :) Alkujaan kyse oli ihan puhtaasti anonyymiteetistä, mutta nyt kaikki tutut ja kollegatkin tietävät blogistani, joten sinällään nimimerkin käyttö on vähän hassua ja etunimikin ajaisi asian hyvin. :)

Hyvä muisti sinulla! Joo, tosiaan, kaksiosainen nimi on, ja siinä kyllä yhdistyy kaikki tuikitavallista nimeä, mutta jostain kumman syystä vain kirjoitusasultaan nimi tuntuu menevän kaikissa posteissa ja sähköposteissa pieleen :)

Vastaa

Ensinnäkin onnittelut upeasta esiintymisestä! Kuten muutkin ovat jo todenneet, vaikutit päällepäin todella luontevalta eikä jännittämistäsi olisi voinut mistään arvata jos et olisi kertonut siitä. Olet lisäksi liikkuvassa kuvassa vielä kauniimpi kuin valokuvissa. :)

Toiseksi, pakko sanoa, että olen täysin eri mieltä edellä kommentoineen ”tosijännittäjän” kanssa. Ulkopuolinen ei tosiaan pysty välttämättä arvioimaan toisen ihmisen jännittämisen määrää. Itse jouduin kerran työn puolesta esiintymään tv:ssä enkä jälkikäteen edes muistanut mitä olin puhunut, koska olin niin hermostunut tuossa tilanteessa. En ole myöskään koskaan pystynyt katsomaan tuota esiintymistä nauhalta, mutta muut ihmiset kuitenkin kommentoivat rauhallista esiintymistäni. ;) Itsekin jännittäjänä on siis mielestäni pelkästään positiivista kuulla, että noinkin luontevasti ja rauhallisesti esiintyvä ihminen kuin sinä jännittää myös esiintymistä. Uskon, että se voi kannustaa muitakin, varsinkin nuorempia jännittäjiä ja antaa esimerkkiä siitä, ettei esiintymisjännitys ole maailmanloppu vaan sen kanssa voi tulla toimeen. :)

Vastaa

Suuret kiitokset kommentistasi, piti ihan lukea se ajatuksella pariin otteeseen :) Ensinnäkin, mahtavaa kuulla, että esiintyminen vaikutti luontevalta ja suuret kiitokset kehuista! Toiseksi, ihanaa, että ajattelet noin päin! Tuota itse vähän toivoisinkin, että jos mitenkään voin vaikuttaa asiaan, niin haluaisin, ettei kukaan näkisi jännitystä häpeänä tai heikkoutena, vaan asiana, jota pystyy kovalla työllä työstämään ja jonka kanssa voi oppia elämään. Itsellä on ollut työtä päästä kummastakin noista ajatuksesta, ja siinä on oikeastaan auttanut paljon se, että astuu mukavuusrajojen ulkopuolelle ja ottaa vastaan kaiken sen myllerryksen mitä uudesta tilanteesta seuraa. Usein myös jo pelkkästään asioiden ääneen sanomisella on vaikutusta, ja haluaisin uskoa, että siitä puhumisessa olisi enemmän hyötyä kuin haittaa kenellekään.

Kiitos sanoistasi ja ihanaa viikon jatkoa! :)

Vastaa

Voi ihana pätkä :)

Vastaa

Oi, kiitti :)

Vastaa

Aivan ihana, olet niin luonnollinen kameran edessä. Mahtavaa, että uskaltauduit tuohon. :)

Vastaa

Voi että, ihana kuulla! Kaunis kiitos sanoistasi! :)

Vastaa

Vau! :) Loistava suoritus ihan vaan jo sen takia, että toi juontaja oli tosi ärsyttävä kakara, haha! Siis tossa olis voinut mennä niin monella tavalla pieleen suhtautumalla siihen jotenkin äitimäisesti tai heittäytymällä samalle diipadaapa-tasolle. Mut sä pysyit just tyylillesi ominaisen eleganttina ja rauhallisena olematta kuitenkaan kankea! Uskaltauduit jopa pyörähtelemään täysin luonnollisesti sen sekoilun tahdissa :D Niin ja sun ääni ja eleet olivat juuri sellaiset, mitä kuvittelinkin… Ei tullut minkäänlaisia yllätyksiä, pikemminkin video vaan vahvisti sitä mielikuvaa, minkä täällä blogissa itsestäsi annat :)

Vastaa

Oi ihana! <3 Suuri kiitos huikeasta kannustavasta kommentista, olen todella otettu! oli kyllä tosi vaikea miettiä miten olla ja sanoa, kun kohderyhmä on tosi nuorta ja juontajakin myös, ja kuten sanoit, siinä on tosi helppo mennä metsään olemalla liian jotain. Tosi mahtava kuulla, että saatu kuva vastasi nähtyä! Se kertoo minulle, että vaikka aiheet pyörivätkin täällä pinnallisissa asioissa, niin silti se mitä on, välittyy rivien välistä myös ruudun toiselle puolelle :)

Vastaa

Iiiiiihkua! Sun jännitystä ei nähnyt, ja sun ääni ja olemus oli jotenkin vielä paljon lämpimämmät kuin olin ajatellut. Huippusuoritus ekakertalaiselta!

Vastaa

Iiih, kiitti! Mua jännitt kyllä ihan huimasti, mutta kerrassaan mahtavaa, ettei näkynyt :) Huippu kokemus, ja ennen kaikkea mahtava fiilis siitä, että uskalsin mennä ja tehdä :) Kiitos ihanasta kommentistasi!

Vastaa

Luontevaa esiintymistäsi katsellessa heräsi ajatus, että sopisit hyvin johonkin PR-tehtävään. Hyvin se siis meni!

Vastaa

Oi kiitos, mahtava kuulla, että jäi luonteva kuva! Sitä ehkä kaikkein eniten pelkäsin, että kävisi juuri päinvastoin, mutta onneksi näinpäin :) Kiitos sanoistasi!

Vastaa

Hei, olit ihastuttava! En huomannut esiintymisestäsi ollenkaan, että olisit jännittänyt. Silti oli mukava lukea siitä, mitä esiintymisen taustalla oli ollut, sillä itse jännittäjänä joskus erehdyn luulemaan, että kukaan muu ei varmasti koskaan jännitä mitään. :)

Vastaa

Oi kiitos ihanasta kommentistasi ja kannustavista sanoistasi! :) Ihan totta! Itsekin sorrun tosi usein ajattelemaan, että muut eivät jännitä vaan hyppäävät uusiin tilanteisiin ja avaavat suunsa rennosti ja sen enempää ajattelematta, kun itsellä on pasmat tyystin sekaisin. :)

Vastaa

Mahtavaa Korundi, ei olisi kyllä millään huomannut tuosta pätkästä että jännitit! Päinvastoin olit varsin luonteva. Itse olen kanssa kamala jännittäjä (ainakin ollut, pyrin siitä koko ajan eroon). Joudun nykyisessä työssäni pitämään jopa koulutuksia ja sekös jännittää. Edellisenä yönä ei saa nukuttua tarpeeksi vaan herää joskus viideltä, aamulla sydän hakkaa, ruoka ei maistu ja vessassa pitää rampata yhtenään kun vatsa on sekaisin. Koulutustilaisuuksissa höpisin ennen vain ne asiat, mitä powerpointeissani oli, mutta nyt kun koulutuksia on tullut tehtyä enemmänkin, huomaan jo selostavani muutakin. Välttelin koulussa kaikkia puheen pitämisiä ja yliopistossa jätin jopa yhden sivuaineen tekemättä kun olisi pitänyt käydä puheviestinnän ja neuvottelutaidon kurssi enkä uskaltanut, joten olen mielestäni nyt jo vähän edistynyt! Hienoa työtä olet tehnyt oman jännittämisesi kanssa, tosi upeaa että uskasit lähteä tähänkin mukaan ja voit olla ylpeä lopputuloksesta!

Vastaa

Mä jännitin kans aluksi melkoisesti heinäkuun alussa omaa Summeri-visiittiäni, mutta jännitys kaikkosi kyllä saman tien, kun pääsi tekemään töitä Summerin huipputiimin kanssa! Julianna on aivan ihana. ♥

Psst. Huikeen hyvän pätkän olitte kuvanneet! Ja tuo mekkosi on upeus.

Vastaa

Kuvaustiimillä ja Juliannalla oli kyllä huikea vaikutus, en olisi koskaan uskonut rentoutuvani vastaavassa tilanteessa, mutta toisin kävi – onneksi :) Kävin myös kurkkimassa klipin sinun Summeri-visiitistä kun sen blogissasi aiemmin julkaisit ja se oli kyllä ihan loistava! :)

Vastaa

Katsoin vasta videon ja sinähän olit hyvin luonteva ja ihanan iloinen esiintyjä. Äänesikin oli iloisen pirteä! Sinusta saa kovin sydämellisen ihmisen vaikutelman niin kirjoitustesi kuin videoesiintymisesikin perusteella.

Vastaa

Oi, kiitos aivan ihanasta kommentistasi! Mahtavaa kuulla, että näytti luontevalta :) Kaikista ihanista kommenteista päätellen jännityksen taisi nähdä vain läheiset, ja tietenkin itse ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.