Olen huomannut, ettei vallitseva maailmantilanne vaikuta juuri tällä hetkellä radikaalisti omaan arkirytmiini. Mitä nyt entisten kahvilatyöhetkien ja asiakkailla poikkeamisien sijaan olen linnoittautunut kokonaan kotiin, mutta noin niin kuin muuten. Rutiineista on itsellä ollut helppo pitää kiinni, sillä tein jo ennen paljon töitä itsekseni.

Suurimpia muutoksia on, ettei voi napata läppäriä ja lähteä istumaan kahvilaan ja ylipäätään se, että töiden suhteen on tällä hetkellä poikkeuksellisen rauhallista. Kaikilla tuntuu olevan hieman odottava tunnelma, ja samalla meneillään olevia projekteja yritetään päivittää nykytilanteeseen sopiviksi. Luulen, että ensi viikko antaa viitettä loppukevään suuntaan töiden saralla.

Myös ruokaa olen hankkinut tavallista enemmän kotiin. En siis tarkoita sellaista kaupan tyhjentävää hamstrausta vaan ihan vain sitä, ettei ihan joka päivä ole välttämätöntä käydä kaupassa. Tyypillisesti kun kertakauppaostokseni ovat niin pieniä, että ruokakaupassa poikkeamiseen löytyy syytä jo seuraavana päivänä. Töiltä vapautunut aika on myös taannut sen, että kotona on ehtinyt järjestelemään ja hoitamaan muutaman sellaisen rästijutun, jotka ovat roikkuneet listalla niin kauan, ettei enää pysty muistamaan alkupistettä. Silti odotan jo innolla sitä, että töitä saa haalittua enemmän arkeen.

Muita normiarjesta poikkeavia asioita on ollut perheenjäsenten kaitsiminen. Eläkkeellä oleva normaalisti superaktiivinen äitini tylsistyy kotona eikä ihan aina muista erilaisten suositusten syitä ja niiden kuuntelun tärkeyttä. Niinpä lähes päivittäin saa muistuttaa ja selvittää, mitä on ok tehdä ja mitkä nyt vain täytyy jättää välistä. Ei tilanne ole kenellekään ideaali, mutta fiksusti toimimalla voidaan sentään vaikuttaa tapahtumien etenemiseen.

Kotoilu ei siis pääsääntöisesti tuota itselle (vielä) ongelmia, oikeastaan se sopii ihan hyvin erakoitumiseen taipuvalle luonteelleni ja on ihan virkistävää, ettei juuri nyt ole painetta lähteä erilaisiin tapahtumiin ja ihmisten kohtaamiseen. Etsimällä siis vakavasta tilanteesta jotain hyvää, tässä olotilassa on itselle jotain sopivan virkistävää ja vapauttavaa. Voi toki olla, että ajatukset vaihtuvat viikon vaihtuessa, mutta nyt näin. Mutta toki millään tapaa oikeasti soisi tilanteen jatkuvan, jos se nyt varmuuden vuoksi täytyy vielä sanoa.

Takki: Mango / Laukku: Coach / Nilkkurit: Unisa

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.